Author Topic: Vegetarijanstvo... pa take fore  (Read 10771 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Vegetarijanstvo... pa take fore
« on: September 13, 2010, 09:43:58 AM »
Komentar od jane me je motiviral, da malo pobodem v tole temo:

No mene so pa danes hotli "okol" prinest in so mi bučke cvrli v istem olju, kot prej neke pleskavice. Ne morem razložiti kako mi gre že cel dan na kozlanje, ko sem že pri prvem ugrizu začutila "kri" in strah tiste boge živalce.

Ko ljudje rečejo, da ne jejo mesa, ker živali trpijo, mi je to vse skup na precej trhlih temeljih.
Kako vemo, da je ta dotična žival trpela? V mesnopredelovalnih obratih imajo po mojem znanju precej učinkovite metode za pobijanje in ja, ni povsod tako in ja, se tudi kdaj kaj izjalovi, res je. Ampak če predpostavimo, da umre v trenutku, je kvečjemu "trpela" tistih 20km, ko jo je lokalni kmet vozil od hleva do fabrike.
Ja vem, so tudi daljši prevozi in drugi zapleti, ampak ne mislim zdaj vsako mogočo opcijo tukaj navajat.
Potem se mi postavi vprašanje, kako vemo da rastline ne trpijo? Pa ne mi zdaj z ravnjo zavesti priti, ker tole je zame nepotrjeno teoretiziranje.
In postavi mi se vprašanje, kako vemo, da to ni bila usoda te živali? Očitno je bila, ne... saj se "inštruktorji karmičnih lekcij" zavedajo, kakšna je trenutna situacija na našem ljubem planetu, ko jo pošljejo na tole, za njo, zelo linerano izobraževanje.

Pa ne mislim zagovarjat živilsko predelovalne industrije ali splošnega odnosa do dobrin, ki nam jih daje planet, le drugo plat medalje gledam, če tako želite...

Sicer pa mi je bilo hecno, ko sem mel za sostanovalce vegane (iz moralnih razlogov), ki so me zabili na križ, ko sem dal smetano za kuhati v gobovo omako, a so hkrati veselo čebljali med.

Discuss!

p.s. jane, ni moj namen se obregniti ob tebe osebno, le kot inspiracijo sem navedel tvoj citat.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Vegetarijanstvo... pa take fore
« Reply #1 on: September 13, 2010, 10:17:07 AM »
Sej vem kaj hočeš povedat, vem da ni namenjeno meni  ;)

Lej takole je, za tako zadevo se odloči izključno VSAK sam. Meni osebno dol visi kaj ješ ti in kaj moj sosed, res.
Osebno tudi ne maram ljudi, ki s svojo logiko in razmišljanjem posiljujejo vse ostale. Pri meni je bilo tako, da sem rasla na kmetiji in vsak dan so katerega od mojih prijateljev ubili in ga potem servirali na mizi. Sem slišala kako krave jokajo, kako pujski, zajci....mislim to me je tako zaznamovalo, da ti ne morem povedat. Ko ti prijatelj joka in te prosi za življenje, moraš vedet, da sem kot otrok vseh 500 krav poznala po imenu in vsaki rekla dobro jutro, jo pobožala itd, futrala njihove otroke itd. Enostavno sem začela ko sem pojedla meso, doživljati napade panike, ne znam razložit, mogoče domišljija, mogoče res občutek, ampak sem po vsakem obroku mesa imela filing da bom umrla.
Takrat sem se ga znebila za vedno in me ne prepričaš več.

Tudi rastline trpijo jap, samo rastline imajo nižjo vibracijo kot živali, ne čutijo tega v taki grozi kot živali in ljudje.

Pa še nekaj živali prekleto dobro vejo, da grejo danes umret. Ne vem kako ampak VEJO. Ko je veterinar dal odlok, da gre ta in ta krava jutri v klavnico, je ta žalostno mukala vse do odhoda v lavnico. Pač vem,ker sem bila tam in vse to opazovala.

To je moj razlog, zakaj se drugi odločijo ne vem.

Vsdak naj se pa odloči izključno sam in zato ker verjame v ta način prehrane in ne zato, ker je to moderno, ker bo bolj duhoven. Duhovnost je v tebi, ne v načinu prehrane.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #2 on: September 13, 2010, 11:00:17 AM »
Jaz sem se vegetarijansko začela prehranjevat lahko bi rekla po naključju in ko se mi je zaradi tega prebava uredila v nulo (pred tem je bilo zame normalno iti na veliko potrebo na vsake 3 dni in ob tem trpeti) sem pri tem ostala. V retrospektivi sem ugotovila, da mesa nikoli nisem jedla z užitkom, je bilo bolj iz navade, ker se je pripravljalo doma. Nikoli v življenju nisem šla v trgovino po zrezek, da bi si ga pripravila. In zadnjih nekaj let sem itak bila samo na perutnini in ribah. Torej je šlo pri meni nekako vse postopoma. Po kakšnih štirih letih vegetarijanstva sem se odpovedala tudi ribam in morskim sadežem zaradi humanih razlogov, ker ne želim, da živali umirajo zaradi mene.

Svojega načina življenja ne vsiljujem drugim, kar je razvidno že iz tega, da sta mož in sin mesojedca oz. vsejedca. Pričakujem pa, da bodo ljudje spoštovali moj način prehranjevanja, kot jaz spoštujem njihovega.

Sama bi tudi odklonila zelenjavo ali karkoli veganskega, ki se je peklo na žaru, kjer je bilo meso. Ker je to polno negativnih vibracij trpljenja in smrti te živali. To vem, ne zato, ker bi prebrala v knjigah, ampak, ker sem med drugim tudi jasnočutna in čutim to trpljenje. Živali so bitja tretje ravni obstoja, rastline pa druge, zato so drugače čuteča bitja. In kot je že Jane rekla, dobro vedo kak dan vnaprej, da bodo umrla. Ves ta strah, trpljenje se nato zapiše v celice živali in se s tem prenese na tistega, ki to poje.

Torej, če jem rastline, povzročam energetsko manjšo škodo sebi in planetu. To je moja lastna odločitev, ker že v izhodišču nisem marala mesa. Ko bom pa pripravljena, bom z veseljem živela na prani, da še rastlinam ne bom povzročala škode.

Pri tem ne gre za to, da bo nekdo imel duhovno višjo vibracijo, gre za to, da ješ tisto, kar imaš rad in ob tem uživaš. Vianna Stibal, ustanoviteljica ThetaHealinga je na primer še vedno mesojedka in je ena izmed najbolj intuitivnih ljudi, ki jih poznam.
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #3 on: July 17, 2013, 10:40:28 AM »
Q:
Kaj je s to gonjo proti glutenu? Ali je dejansko kaj na tem? Sej razumem, če ljudje bolehajo za celiakijo. Ampak, ali obstaja kakšna podkrepljena znanstvena študija (študija, ne blog entuzijasta), ki bi dokazala škodljivost glutena za večino populacije?

A:
NE
Pac moda. Tako kot gonja proti fruktozi, (ne)nasicenim mascobam, belemu cukru in soli (ampak nerafinirana sta pa OK  ::)), mleku, strocnicam...
Je pa zanimivo, da ima statisticno gledano priblizno enako stevilo ljudi problem s presnovo hemskega zeleza, kot s celikalijo, pa cisto nobeden ne govori o tem.  ::)

(Vir: https://www.naturalmusclezone.com/forum/)
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #4 on: July 18, 2013, 02:48:51 PM »
Tole z glutenom tudi jaz dostikrat premisljujem. Meni osebno ni razlike ali ga jem ali ne. Kaj je pa hemsko zelezo?!
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #5 on: July 18, 2013, 03:53:24 PM »
Hemsko železo je vezano na beljakovine. Rdeče meso...

Kopiram:
http://www.ringaraja.net/forum/m_3498775/printable.htm

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #6 on: July 18, 2013, 04:19:49 PM »
Sama sem bila nekaj časa vegetarijanka, ampak ni bilo nobene razlike... ne v počutju, ne v krvi (kri je bila identična kot takrat, ko sem uživala meso), ne v izgledu, teža nespremenjena, tudi dišala sem enako... vse enako, s tem da v stilu AC device mikroskopsko opazujem vsak atom svojega telesa in njegove zvoke... bi opazila.
Sem bila kar malo presenečena.
Lahko očitno živim popolnoma brez mesa. Lahko pa jem meso in ni nič drugače.

Oz. pardon. Zanimivo je bilo to, da sem se tisti moment, ko sem se v glavi odločila, da bom vegetarijanka, v par dnevih (kar ser mi nikoli ne dogaja) zredila za 3kg (potem je šlo kmalu dol). Hecno, kot da bi se telo prestrašilo, da bo ostalo brez nečesa.  ;D In je naredilo hitro zalogo za vsak slučaj.  ;D

Seveda sem izkušnjo zdajle oklestila samo na "fizični" vidik.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #7 on: July 18, 2013, 06:48:15 PM »
No meni osebno se je pa kri ful popravila odkar sem vegeterijanec. Prej vedno slabokrvna, zdaj niti v nosečnosti in tudi po porodu ne. Vedno imam visoko vrednost. To je pomoje odvisno od vsakega telesa posebej kako reagira na določeno stvar.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #8 on: July 18, 2013, 07:09:29 PM »
Jaz sem vegi, ampak ribe še vedno jem. Jem jih pa res veliko.

Jaz osebno sem čutila razliko pri tem, ali sem jedla meso ali ne, dopuščam pa možnost, da se mi je poznala razlika zato, ker sem začela jesti res veliko zelenjave, kar je prej nisem.

Kar se tiče glutena je pa tako. Mene je res bolel želodec, če sem jedla karkoli mokastega. Je pa res, da sem jedla recimo na hitro pri sendvičih ali kaj takega, belo moko. Ko sem vrgla ven celotni gluten, se mi je tudi izboljšala koža, ker sem imela hude težave pred tem, pa tudi želodec meni več bolel. Sem tudi imela strogo dieto brez glutena, pa potem sem vase vnesla kakšno stvar iz moke, pa me je takoj pričel boleti želodec. Sedaj še preizkušam, ali je morda polnozrnata moka še vseeno ok, vendar pa še nisem jedla praktično nič mokastega... V majhnih količinah sicer mislim, da ne bi smelo biti težav, vendar jaz se res bolje počutim, če ne jem belih mokastih stvari. Želodec takoj začne štrajkat...

Drugače pa imam tudi jaz kri ok, čeprav ne jem več mesa.
9ZK 674

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #9 on: July 19, 2013, 09:02:41 AM »
In zdaj smo ugotovili, da mora vsak zase najt kombinacijo hrane, ki mu najbolje odgovarja  8)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #10 on: July 19, 2013, 09:35:47 AM »
In zdaj smo ugotovili, da mora vsak zase najt kombinacijo hrane, ki mu najbolje odgovarja  8)

Itak, halooo  ;D

Moja astro karta

Offline Luna

• Mojster
« Reply #11 on: July 19, 2013, 10:53:56 PM »
Jaz se v zanjem času sprašujem a je res tolk pomembno kaj jemo? Se mi zdi, da če že ravno ne pridelaš sam zelenjave in sadja, da sam ne vzgajaš živali za jajca, mleko in meso ali pa da imaš enega kmeta, ki res tradicionalno brez škropiv in ljubeznijo dela, da je vse bolj ali manj isto, polno ejev in pesticidov. Ne vem koliko ima naše prepričanje pri tem, da nam ena hrana škodi, druga pa ne. Zagotovo se da tudi vibracijjo hrane spremeniti (na dobr ali slabo)...

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #12 on: July 19, 2013, 11:09:10 PM »
Zadnje čase pojem dosti E300 kar z drevesa :P

Offline Luna

• Mojster
« Reply #13 on: July 19, 2013, 11:47:09 PM »
Zadnje čase pojem dosti E300 kar z drevesa :P

jaja, vem da niso vsi e-ji škodljivi, ampak vseeno menim, da obstaja razlika med vitaminom c, ki je že naravno v sadju, ali pa umetno dodatnim vitaminom c.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: July 20, 2013, 07:58:32 AM »
Jaz se v zanjem času sprašujem a je res tolk pomembno kaj jemo? Se mi zdi, da če že ravno ne pridelaš sam zelenjave in sadja, da sam ne vzgajaš živali za jajca, mleko in meso ali pa da imaš enega kmeta, ki res tradicionalno brez škropiv in ljubeznijo dela, da je vse bolj ali manj isto, polno ejev in pesticidov. Ne vem koliko ima naše prepričanje pri tem, da nam ena hrana škodi, druga pa ne. Zagotovo se da tudi vibracijjo hrane spremeniti (na dobr ali slabo)...

čist strinjam

Najboljš je, da si nardiš življenje tako, da uživaš
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif