Author Topic: meditacija  (Read 34229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: meditacija
« Reply #30 on: September 18, 2014, 11:41:02 AM »
Jao jao, v kakšne debate zaidemo, haha.

Vedno v eno smer...se je za zamislit, a a ?  :laugh:

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #31 on: September 18, 2014, 11:45:23 AM »
V bistvu niti ne.  :P

Taki pač smo, haha.  :laugh: :laugh:
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #32 on: September 18, 2014, 11:52:04 AM »
Vizualno kinestetična (s tem, da ne šlatam kar vseh poprek) s pridihom avditivnosti (slaba govornica in ne momljam, ko berem).

Offline butterfly

• Novinec
  • *
« Reply #33 on: September 18, 2014, 02:04:43 PM »
No, ubistvu, js sem vas že zdavnaj zgubila :D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #34 on: September 18, 2014, 02:22:52 PM »
Sej se boš navadila, da radi mal bluzimo :D Sicer je pa naša Romy dobra v meditacijah - ima vodene, sam je že neki časa ni na forumu. Jo bom malo pobarala, ali pa vaju preko FB povežem :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #35 on: September 18, 2014, 02:28:07 PM »
Bom še jaz usput kaj novega zvedla.  :laugh:
9ZK 674

Offline butterfly

• Novinec
  • *
« Reply #36 on: September 18, 2014, 03:27:03 PM »
Jane, vi kr bluzite, js se pa učim :D

Offline avalonromy

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #37 on: September 18, 2014, 06:10:30 PM »
Evo naše Romy  :D
lep pozdravček vsem...malo sem prebrala vaša razmišljanja in najprej bom tako rekla, predvsem, kar se tiče meditacije kot vseh ostalih stvari, je potrebno imeti željo in voljo. Jaz pravim, da je meditacija tisto, kar je fitnes za telo, meditacija za um. Meditacija v prvi vrsti ni namenjena zgolj sproščanju, je pa to njen zelo zaželjen "stranski učinek". In meditacija JE trening, zato ljudje morda na začetku pričakujejo preveč od sebe, da bodo prec padli v nevemkakšna stanja zavesti, zmogli odklopiti ves svet ipd. To so procesi, na katere se mora naš um in nenazadnje telo šele navaditi, zato je predvsem pomembno, da si zato damo in vzamemo čas. Nekdo zmore uspešno meditirati že zelo kmalu, nekdo potrebuje morda leta....nekdo zmore ostati v meditaciji ure in ure, nekdo drug komaj par minutk. Vse je v redu, vse je prav. In nismo vsak dan enake volje in pripravljeni, kak dan zmoremo več, kak dan sploh nič, zato je pomembno, da se v nič ne silimo, ampak predvsem prepustimo. Tudi jaz sem že nekje na sredi običajnega meditacijskega rituala enostavno odprla oči, ugasnila glasbo in šla naprej v dan....
Mogoče še malo o tem, kako začeti. Ljudem so vodene meditacije nekje najbližje, tega imate tako v studiih kot na spletu precej....enim paše hoditi v družbo, kjer je mimogrede tudi energija močnejša in nas kolektivno lažje zanese v meditacijo, drugi imajo spet raje intimno doživetje, sami zase, tretjim je všeč, če meditirajo v množici....Da ugotovimo, kaj nam ustreza, ni druge, kot da poizkusimo različne varjante. Za začetek je sicer zelo priporočljivo, da začnemo meditacijo izvajati ob prisotnosti učitelja, že zato, da smo mirni, če delamo v redu, če pride do česarkoli...
Priporočam pa takole....čistim začetnikom nikakor ne priporočam meditacije, ki trajajo dlje od nekaj minutk....osebno menim, da je nekje nabolj optimalno, da res uspemo doseči neko umirjeno stanje tam 15-20 minutk, če je manj, nič narobe...govorim o začetnikih.
Nekaterim ustreza sedenje, nekaterim ležanje, pomembno je samo to, da zavzamemo tak položaj, da nam je udobno, ker če nas bo vse žulilo, učinka ne bo. Sedenje je fino zato, ker je težje zaspati med meditacijo, vendar tudi če zaspimo, si tega ne očitamo, ker učinki so ravno tako, podzavest vseeno dela. To omenjam zato, ker na mojih meditacijah in po mojem pri vseh, ljudje s strahom povedo, da "jih je vmes zmanjkalo"....nič ni narobe s tem. Kot tudi ne, če misli begajo...seveda begajo, saj smo ljudje z nešteto misli...pomembno je, da se s tem ne obremenjujemo, misli nežno prezremo in se vrnemo nazaj.
In najprej se je potrebno naučiti pravilno dihati. Naše običajno dihanje je sunkovito, plitko...Pravilno pa je dihanje iz trebuha. In kako se najlažje naučimo pravilno dihati? Tukaj priporočam, da ležemo na ravno podlago, eno roko damo na prsni koš, drugo na trebuh, vdihnemo skozi nos, dolg vdiiiiiiiiiiiih in opazujemo, kako se  najprej dvigne prsni koš in nato trebuh in šele nato počasi, najbolje skozi usta, izdiiiiiiihnrmo, spet počaaaaaaasi in opazujemo, kako se trebuh in prsni koš sprošča in pada. To je osnova. In to je že meditacija. Ko smo tako skoncentrirani na naš dih, tudi misli počasi izzvenijo in vedno, tudi kasneje, kadarkoli meditiramo in se nam prikradejo misli, jih z osredotočanjem na naše dihanje, najlažje zignoriramo.
Evo, takole izgleda, ko jaz "padem noter"....napišem takoj celo stran  :P
Mogoče je za začetek dovolj, zdaj pa z vašimi vprašanji na dan in naredimo en tak mini tečaj meditacije kar tukaj ;)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #38 on: September 18, 2014, 06:25:18 PM »
Oj Romy, fino da si se oglasila, fajn brat s strani nekoga, ki ima izkušnje  :)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #39 on: September 18, 2014, 07:33:24 PM »
Ooo mas nov nick :) meni pa nic jasno kaj me sprasujes o neki kodi :) lepo da si nazaj in lepo da si podala info iz prve roke  :-*
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline butterfly

• Novinec
  • *
« Reply #40 on: September 19, 2014, 11:55:16 AM »
Voljo in željo vsekakor imam, saj meditiram 2x-3x na dan po 15min. Kar se tiče vodenih meditacij, probala sem od cristy, pa zaspala in se ob njeni besedi zbudila (vmes je glasba), tako da sem vodene opustila. Mi pa bolj ustreza ko sem sama, saj se bolje sprostim, mislim da mi v množici to nikakor nebi uspelo. Pri nas na obali so meditacije zelo redke, oz.skoraj nikjer jih ni, zdaj sem sicer najdla eno v izoli ki bo imela theta predstavitev v petek, upam da se bom lahko udeležila. Sicer sem opazila, da se res nemorem nikakor skoncentrirati, pa se trudim že nekaj časa.

Ko sem delala neke teste po knjigi doreen, sem vedno dobila največ pri jasnovednosti, kaj je to po teh vaših besedah, kiber, avditi,...nevem kako se reče vsem izrazom

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #41 on: September 19, 2014, 12:10:13 PM »
Moj nasvet za trening je čist preprost

Meditirat in vizualizirat znamo vsi, ker to vseskozi počnemo in ni varjante, da bi ne znali

Vaje so pa naslednje. Izberi si kakšno dnevno opravilo, ki ga opravljaš. Npr. kuhanje golaža  ;)
Najdeš si miren prostor in si začneš predstavljat, kako skuhaš golaž

Če golaža ne kuhaš, pa si lahko predstavljaš, kako si umivaš zobe  ;D :P

Pa sporoči kako je šlo

Tako si boš sama pri sebi najbljižje tvoji lastni prestavi, kaj je to vizualizacija ali ustvarjalna meditacija.

Ker če smo čisto natančni meditacija je pa nekaj drugega. Takrat je izklop - sem pa razumela, da gre za theto in tole je moje priporočilo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #42 on: September 19, 2014, 12:25:28 PM »
Za mene je najboljša meditacija seks 8)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #43 on: September 19, 2014, 12:26:07 PM »
Našu buterrflyko je malo zmedlo, ker sem ji delala theto in sem ji povedala kaj sem vidla in ona zdej misli, da ni "dovolj" dobra, da ona pa nima teh sposobnosti videnja.
Pa sem ji povedala, da ima vsak sposobnost, da edino mora zaupat vase kot prvo in kot drugo verjet, da tisto kar vidi ni plod domišljije. Sicer pa tako ali tako tudi jaz ne vidim nekih blaznih zgodb ampak samo prebliske ipd. včasih čutim, včasih slišim, včasih vem.

Moja astro karta

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #44 on: September 19, 2014, 12:27:36 PM »
Za mene je najboljša meditacija seks 8)

Samo potem ni enkrat ja, enkrat ne... Redno  :P