Author Topic: Klistiranje in hidrokolon terapija  (Read 38402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Klistiranje in hidrokolon terapija
« Reply #30 on: September 18, 2014, 08:34:01 AM »
Se strinjam Jernej. Sama sem enkrat izvedla čiščenje jeter, kar kombiniraš s čiščenjem črevesja z grenko soljo in pitjem "koktajla" iz grenivkinega soka in olivnega olja. Morda je smešno govorit o prebavi, črevesju, vendar je to ravno tako del nas kot naše okončine, koža, maternica, jajčniki ipd... Voda gotovo naredi manj škode kot grenka sol. Prebavo lahko imamo dobro, vendar zastajajo v žepkih zasušeni ostanki. Ne rečem, da pri vseh. Dogaja se tudi, da so zapacane resice v črevesju, ki lovijo hranilne snovi in jih podajajo v telo. Menda smo na tak način lahko "izstradani" pri obilju hrane, ker se pač ne absorbirajo v telo hranilne snovi. Vsekakor je pa pred posti zelo potrebno naredit čiščenje črevesja. In tudi, v črevesju zastaja energija...glede na teorijo ayurvede, kitajske medicine...kot tam zapacano, zaostajajo tudi življenjske zadeve, ker ni dovolj energije za "pucngo". Tk da punce...kljub šali je nekaj na tem. 

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #31 on: September 18, 2014, 08:37:05 AM »
Je kdo poskusil?
Kakšna so vaša mnenja okoli tega?
Je to res preveč "agresiven" poseg v telo? Se je bolje postiti z naravnimi zelenjavnimi sokovi in veliko vode?
Se res med spiranjem črevesja z vodo uniči črevesna flora?

Hvala za vaša mnenja.

Zdaj, ko ste se pozabavali do konca, lahko zapišem še svoje.
Torej.
Nekateri to izvajajo. Še posebej tisti, ki prakticirajo dolgotrajne poste. Baje zato, da peristaltika ne "zaspi". Za samo razstrupljanje je po moje dovolj, če piješ zadosti vode in jo izločaš na običajne načine: znoj in urin.
Nisem šel preverjat, ampak baje na to temo obstaja dosti člankov v starih zbornikih (Vede, Biblija in podobni). Sam nimam potrebe izvajat kakšne hidrokolonoterapije, ker je moja prebava čisto redna in ok. Verjetno zato, ker je tudi hrana raznolika in ok.
Težko verjamem, da uničiš črevesno floro. Ja, zagotovo odplakneš nekaj bakterij, a jih verjetno zadosti ostane, da se namnožijo nazaj.
Drugače pa, Škorpijonka, veselo študiranje medicinskih člankov in postnih pričevanj ti želim ;)

+1

Naj rit ostane exit only. Tako jo je ustvaril Bog.  :laugh:
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #32 on: September 18, 2014, 08:39:18 AM »

Boš povedala kaj več, ko boš šla rodit in to  ;)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #33 on: September 18, 2014, 08:41:32 AM »

Haha, sej tist gre tud skor čez rit ven no  ;D Drgač pa meni ni klistir prestavljal nobenega problema, pač greš mal kakat, potem se pa vse skupi pospeši :)
Tist kar si mela ti Rena, sol, limona in olje je pa tako bljak, da samo k pomislim na to bi šla bruhat, pa se raje ne poslužujem tega :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #34 on: September 18, 2014, 08:43:18 AM »
Ja Jane, zato pa nikol več nisem ponovila...bi pa morala ukrenit kaj za boljše delovanje jeter ipd...  ???

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #35 on: September 18, 2014, 08:43:40 AM »
Hvala Jernej, hvala Rena!

Ja, tisto čiščenje jeter sem se šla tudi jaz, pa ni bilo baš neki prida, če lahko komentiram.

Za tole me pa res zanima, ali je koristno ali je zgolj"modna muha"...
Se res lahko očistimo dovolj s sokovi, znojem, urinom, ipd....

HVala vsem! Super ste!

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #36 on: September 18, 2014, 08:48:06 AM »
Škorpijonka ne vem. Če gledaš "stare znanosti", ala indija, kitajska, so že oni imeli vaje in zadeve za čiščenje črevesja. Energetsko, fizično,  je pomembno, da je pretok. Samo pač niso imeli modne podpore, da to naredi nekdo drug :). Tole naredi za začetek...http://www.jana.si/2012/06/najboljse-ciscenje-crevesja/

Meni pa je všeč gospa, ki sem ti jo omenila (oddaja), mam dober feeling. In bi rada izvedla nek kratkotrajni post, ker se res preveč pacam z "belo hrano". Tk...jz nam več o tem  ;)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #37 on: September 18, 2014, 09:01:54 AM »

Če bom šla kdaj ...

Klistir v takih primerih je nekaj drugega, kot če si nekdo obsesivno-kompulzivno redno rit pere.
9ZK 656

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #38 on: September 18, 2014, 09:03:44 AM »
Hitra in enostavna očiščevalna tehnika gre lahko takole (sem preizkusil):
1) povzročiš instant umetno drisko tako, da zjutraj na tešče v 10 minutah popiješ 2l donata.
2) tri dni se izogibaš škrobu, ješ predvsem zelenjavo in piješ dosti vode (3l na dan).

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #39 on: September 18, 2014, 09:08:52 AM »

Če bom šla kdaj ...

Klistir v takih primerih je nekaj drugega, kot če si nekdo obsesivno-kompulzivno redno rit pere.

Maja...imaš pravico do svojega mnenja...ne moreš pa govorit o obsesivno kompulzivni motnji, ko itak govorimo na splošno in sploh ne veš, iz katerih razlogov vse ljudje želijo ali celo morajo kaj početi. Prosim za spoštovanje različnosti drugih.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #40 on: September 18, 2014, 09:17:01 AM »
1) povzročiš instant umetno drisko tako, da zjutraj na tešče v 10 minutah popiješ 2l donata.
2) tri dni se izogibaš škrobu, ješ predvsem zelenjavo in piješ dosti vode (3l na dan).

Meni je zgolj in samo Donat pomagal, ko sem bila zaprta. PA še to je bilo, ko sem bila noseča.
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #41 on: September 18, 2014, 09:17:36 AM »

Če bom šla kdaj ...

Takrat gre ven vse naenkrat.... Meni je pri splavu šlo iz vseh koncev in krajev naenkrat ven.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #42 on: September 18, 2014, 09:30:42 AM »

Meni je zgolj in samo Donat pomagal, ko sem bila zaprta. PA še to je bilo, ko sem bila noseča.

Meni pa nič, samo porod  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #43 on: September 18, 2014, 09:33:17 AM »
Hehe, je res, da sem bila samo na začetku, težko karkoli komentiram, vem pa, da mi je res samo Donat pomagal, vsak dan 2dcl.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #44 on: September 18, 2014, 09:37:32 AM »
ne sej potem bi ti verjetno tudi kasneje, name donat nima nekega učinka sploh, tudi sedaj. Jaz moram pojesti samo veliko zelenjave in domačega jogurta, pa sem OK.

Moja astro karta