Pozdravček,
malo sem prebirala tematiko numerologije in videla, da se pojavljajo različne analize. Vse literature nisem pregledala, mi je pa zelo blizu teorija Taje Veroti, ki je že bila omenjena v postih.
Jaz numerologijo skušam povezovati, tako kot astrologijo in delovanje planetov med seboj. Števila, ki jih ima ena oseba, razumem kot potencial osebe, tako kot rojstno karto v astrologiji.
Osebna koda je sestavljena iz:
življenjske poti (vsota vseh števil v rojstnem datumu)-datuma rojstva (ki je zelo pomemben podatek)-vedenjskega števila (ime in priimek skupaj)- imena- priimka.
Tako v najožjem smislu dobimo 5 števil-za eno osebo, iz katerih lahko ugotavljamo, kako oseba deluje, kaj jo motivira-zavira. Taja omenja harmonije in disharmonije- ki sem jih zasledila v postih o numerologiji v začetku. O harmoniji ali disharmoniji se pri numerologiji govori, ko se gleda števila ene osebe. Na podlagi tega, koliko ima oseba števil v disharmoniji (ali v astrološkem jeziku v kvadratih), toliko več izzivov bo imela v življenju, bolj, ko ima oseba harmonijo v številih, manj je morda vsakodnevnih trenj- je pa lahko večji šok ob različnih osebnih letih osebe-tranzitih v astrologiji.