Author Topic: Olajšaj se malo. Enajsti del.  (Read 88478 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo. Enajsti del.
« Reply #300 on: March 31, 2015, 12:34:12 PM »
Mavrična generacija mi je s svojimi "nadpovprečnimi sposobnostmi" ponovno konkretno dvignila pisker.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #301 on: March 31, 2015, 12:57:27 PM »
Mavrična generacija mi je s svojimi "nadpovprečnimi sposobnostmi" ponovno konkretno dvignila pisker.

Tričetrt mavrične generacije sploh ni mavrične...ampak nevzgojene...oziroma brez empatije za odnos do soljudi.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #302 on: March 31, 2015, 01:06:18 PM »

Tričetrt mavrične generacije sploh ni mavrične...ampak nevzgojene...oziroma brez empatije za odnos do soljudi.

Ja, ravno o tem govorim.
Poleg vsega tudi razmišljati ne znajo, v veliki večini. Bi rekla, da skoraj v celoti.
To je popolnoma skregano z vsem, kar naj bi "mavričnost" predstavljala.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #303 on: March 31, 2015, 01:11:26 PM »
Nekatere stvari me spominjajo na mamo nekoga, ki ga poznam.
Tip je malodane "čustveno moten". Poleg vsega popolnoma povprečen, kar se tiče kapacitet. Zna pa fajn znoret, če mu kaj spodleti in blatit vse okrog sebe.
Ampak, kako hitro je mama našla opravičilo in tolažbo za njegovo obnašanje: indigo otrok.
Zdaj že leta čepi v tem prepričanju in je vsa zadovoljna, ker je "našla dokaze", da je njen sin nadpovprečen.

Dejte ga no srat.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #304 on: March 31, 2015, 01:22:06 PM »
Včasih pomislim, kaj če svet prav potrebuje takšne otroke, da se malo zaustavimo, da se zaustavi napredek, da se zaustavi tehnološki razvoj, da se zaustavi reproduciranje, saj nas je na tem svetu res preveč in tehnologija nas je že zdavnaj prehitela...
Menim, da tale generacija zna vse prespat, so preleni za premike....Narava že ve kaj je za n jo najbolje ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #305 on: March 31, 2015, 01:33:17 PM »
V njihovo "nadpovprečnost" so v prvi vrsti prepričani njihovi starši in njihova narcističnost. Lahko rečem - naša, saj sem skoraj v tej generaciji, upam samo, da ne vzgajam na ta način, resno se bom zamislila.

Izpade slaboumnosti se samovšečno označi za "presežke v energiji" ali kaj podobnega... kajti taka kapaciteta ima umske energije preveč, nazadnje se starš še navdušuje nad takimi in drugačnimi odkloni v vedenju in jih s tem še vzpodbuja...
Bolj ko bo "nenormalen, nevzgojen in omejen", bolj je v resnici "nadpovprečen" in še večji razlog za se skregat s prfokso na šoli in še večja hrana za ego.

Halo!!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #306 on: March 31, 2015, 01:49:09 PM »
V njihovo "nadpovprečnost" so v prvi vrsti prepričani njihovi starši in njihova narcističnost. Lahko rečem - naša, saj sem skoraj v tej generaciji, upam samo, da ne vzgajam na ta način, resno se bom zamislila.

Izpade slaboumnosti se samovšečno označi za "presežke v energiji" ali kaj podobnega... kajti taka kapaciteta ima umske energije preveč, nazadnje se starš še navdušuje nad takimi in drugačnimi odkloni v vedenju in jih s tem še vzpodbuja...
Bolj ko bo "nenormalen, nevzgojen in omejen", bolj je v resnici "nadpovprečen" in še večji razlog za se skregat s prfokso na šoli in še večja hrana za ego.

Halo!!

Jaz vidim že v naši mešani družini, da neko obnašanje otroka, ki je meni totalno nesprejemljivo, se mu moja "boljša" polovica smeje :o :o
In jaz vprašam in kaj je tukaj smešnega, meni je za zjokat, ne za smejat :o :o
In kako naj otrok potem ve kaj je prav in kaj narobe, če se lastnemu staršu zdi to smešno :-\
Ampak kot sem že v prejšnjem postu napisala, verjamem, da je iz širše (ne ptičje, ampak vesoljne perspektive) tudi odklon te generacije v popolnoma novo smer za nekaj dober.
Pravijo, da je bilo leta 2012 konec sveta (oz. so govorili, da ga bo). Ja in na nek način ga je bilo...Sedaj se svet vrti v nasprotno smer kot se je od kar pomni naša zgodovina...Saj otrokom so starši, šole, vedno bili učitelji, avtoritete, sedaj je ravno obratno, sedaj se starš boji otroka, učitelj se boji otroka (oz. njegovega starša) itd itd
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #307 on: March 31, 2015, 02:00:32 PM »

Halo!!

Jaz vidim že v naši mešani družini, da neko obnašanje otroka, ki je meni totalno nesprejemljivo, se mu moja "boljša" polovica smeje :o :o
In jaz vprašam in kaj je tukaj smešnega, meni je za zjokat, ne za smejat :o :o
In kako naj otrok potem ve kaj je prav in kaj narobe, če se lastnemu staršu zdi to smešno :-\
Ampak kot sem že v prejšnjem postu napisala, verjamem, da je iz širše (ne ptičje, ampak vesoljne perspektive) tudi odklon te generacije v popolnoma novo smer za nekaj dober.
Pravijo, da je bilo leta 2012 konec sveta (oz. so govorili, da ga bo). Ja in na nek način ga je bilo...Sedaj se svet vrti v nasprotno smer kot se je od kar pomni naša zgodovina...Saj otrokom so starši, šole, vedno bili učitelji, avtoritete, sedaj je ravno obratno, sedaj se starš boji otroka, učitelj se boji otroka (oz. njegovega starša) itd itd

Res je, Sanjalka, žal se strinjam z vsem, kar si napisala.
Tudi v prejšnjem postu.

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
« Reply #308 on: March 31, 2015, 04:25:55 PM »
pozdrav vsem po dolgem casu (sluzba po 15 ur/dan, malo diplomska in malo familija, pa je dan naokoli)
sem pa trznila na te "novodobne, z raznimi barvami obarvane otroke".
saj ne vem, ce sem ze kaj dosti razpredala o tem, ampak moje izkusnje so taksne:mulc je bil rojen kot zahirancek s povecanim misicnim tonusom. od rojstva dalje sva na fizioterapijah in zdaj delovnih terapijah.ok, to nekako rabi, ceprav, ko pomislim na razne tezje prizadete otroke in na to, kako cakajo na terapije(in denar za le-te) bi tudi najrajsi vse skupaj nekam poslala.
skratka, ker mulc pri treh letih na sistematiki ni jako intenzivno sodeloval z gospodicno, ktero je poznal tocno dve minuti, ga je poslala k psihologinji. tam se zgodba ponovi-in sum na aspergerjev sindrom :-X cez pol leta na naslednji seansi ta sum ovrze, ker je pac sodeloval z zensko, ki jo je ze videl. cez pol leta kontrola just like that-in evo ti vraga-pade sum na ADD.
eee, tu sem pa znorela: ker mulc po uri in pol!!!!! pri svojih stirih letih ni vec pri miru sedel in zlagal tistih kock, je v izvid zabelezila tisti sum. cakam, da dobim vabilo na naslednjo seanso(to po posti posljejo) in potem poklicem in povem, da moj otrok ne bo hodil k psihologu zato, ker je malo fejst cisto prevec len in samosvoj (pac polozaj zvezd, nekaj pa tudi moji geni :laugh:), ker ne mara gnece, ker je introvertiran itd. ma v rit naj gre; potem pa pri sedmih letih zacnejo se s kaksnimi recepti mahat...
hocem rect tole: prav sokirana sem bila, kako iz otroka z dolocenimi karakternimi lastnostmi naredijo-nesposobno osebo. nismo se tam, ni pa vec dalec: ma prisezem, da ce se ne bo kaj popravilo v slabih dveh letih, bo pac dvojke in trojke iz osnovne sole nosil. svojo starsevsko dolznost imam namen opravit, ampak da bi mu pa rit odnasala-to pa ne! brihtn je za znoret, len in trmast pa cisto prevec :-\
poanta tega razburjanja je pa to, da mi redki dajo prav...da zdarvniki ze menda vedo...z vsem dolznim spostovanjem do njih-jaz vem bolje od njih, kaj mulc ZMORE, cesa pa NOCE. niti nimam nobenega namena z njim cele popoldneve sedet ob nalogah, se manj ga vozit na 100 popoldanskih dejavnosti.
eh, sem ze zaplavala cisto predalec :laugh:
poanta: ce hoces pa iz otroka normalno osebo narest, si pa crna ovca v druzbi (ma kot da me to gane :o :laugh: :P)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #309 on: April 01, 2015, 04:53:18 AM »
Nespanc.  :(

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #310 on: April 01, 2015, 08:43:10 AM »
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #311 on: April 01, 2015, 08:51:29 AM »
Jaz pa zzzzzzzzz
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #312 on: April 01, 2015, 09:14:08 AM »
Jaz pa prav fino spala.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #313 on: April 01, 2015, 04:36:05 PM »
O današnjem dnevu imam pa tako mešane občutke ...  :blank: :blank: :blank: :blank: :blank: :blank: :blank:
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #314 on: April 01, 2015, 05:23:22 PM »
O današnjem dnevu imam pa tako mešane občutke ...  :blank: :blank: :blank: :blank: :blank: :blank: :blank:

Morebit je pa na delu že lunin mrk? Pa vreme je tudi spremenljivo, srečno  :-*