Author Topic: Olajšaj se malo. Dvanajsti del  (Read 86155 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo. Dvanajsti del
« Reply #135 on: May 05, 2015, 10:55:23 PM »
A to je ta, ki je skotila?  :(

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #136 on: May 06, 2015, 06:51:12 AM »
Pr nas pa neki ne stima...a je mozno, da se po sladoledu pocutis kot da si se zastrupu s hrano?
Prosim za malo podpore za fotra.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #137 on: May 06, 2015, 07:29:46 AM »
Podpora, Hannah.  :-*
Seveda je možno, da se zastrupiš s sladoledom. Zakaj pa ne bi bilo?
Včasih je bilo tega kar precej... danes so sicer sestavine v sladoledu drugačne, ampak vseeno...

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #138 on: May 06, 2015, 07:39:30 AM »
Uboga kravca... :(

Hannah, je možno, je. Recimo, v sladoledu so tudi jajca, bile so tudi že zastrupitve s salmonelo. Lahko pa včasih enostavno odreagiramo na kakšno hrano.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #139 on: May 06, 2015, 08:51:38 AM »
Hannah podpora za očeta.

Pika a tvojga brata so testirali za vse živo, za ščitnico pa ne??

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #140 on: May 06, 2015, 09:04:35 AM »

Pika a tvojga brata so testirali za vse živo, za ščitnico pa ne??

Seveda so ga testirali za ščitnico in mu potrdili Hashimota.
Ampak pri tej bolezni ne veš, kje se človeka lotiti. Ker potegne za sabo cel kup stvari in sproža nove bolezni in pri vsakemu človeku je drugače. Na koncu niso itak sami več vedeli, v čem je sploh fora. Niti dva dohtarja si nista bila enotna.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #141 on: May 06, 2015, 09:33:51 AM »
Aha OK sem mislila da je to zadnje na kar so ga testirali in da so mu prej dali vse druge diagnoze. Pa kako uravnavaš to čudo, z jodom?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #142 on: May 06, 2015, 09:35:01 AM »
Ima jo moj brat, jaz sem pa tudi že dolgo polna simptomov.  :(

http://survivinghashimotos.blogspot.com/p/i-am-hashimotos-letter-to-family-friends.html

Jaz sem imela tud diagnosticiran hašimoto ščitnice, pa izvide sem imela v maloro (normalno do 95, jaz 480...) pa so mi rekli tablete gospa do konc življenja pa ... sem rekla ne hvala, se pozdravila v letu in pol na čisto po svoje, drugače pač (imam zdaj 75-85 izvide  :)) ...

Skratka, ko ugotoviš zakaj si v takem stanju kot si, se ga lahko tud rešiš, tablete pa itak zna vsak predpisat, s kaj več se pa ne ubadajo.

Aja pa btw neta pa simptomov pa nisem brala, pa forumov z izkušnjami in horror zgodbami, k sem se odločila, da jih ne rabim  :o

Papa, dobro opravi Pika  :-*

Hvala, Nensi.
Jaz sem prebrala in žal se tudi v realnosti soočila z vsem napisanim pa še čem za povrh.
Vse napisane simptome ima namreč moj brat, med zdravljenjem so ga celo zaprli na psihiatrijo, njegov osebni zdravnik je pa po mizi tolkel in ga zmerjal, naj ne hodi več k njemu, ker je hipohonder.
Zdravili so ga za depresijo, nespečnostjo, osteoporozo, bulimijo, anoreksijo, ortoreksijo, anksioznostjo, hudo osteoporozo, adrenalnim zlomom, aritmijo, ga filali s hormoni, da so mu joške pognale, testirali za aids, da ne naštevam...
Ja, tudi več alternativnih zdravljenj je poskusil.
Pred dvema letoma je pri 188cm višine shujšal na 40kg. Prej atletsko manekenski tip postave se je v letu dni spremenil v grozljivo prikazen. Čez kosti je bila izključno samo še koža, pa še ta se je luščila. Obraza ni imel več. Sem ga takega peljala na morje in ljudje so se nam umikali na plaži, ker ga je bilo grozljivo gledat. Zdravnik (družinski prijatelj) nas je poklical na dom, naj se pripravimo, ker se lahko vsak trenutek zgodi, da ga ne bo več. Vsak dan sem trepetala, da bo zazvonil telefon in bom izvedela najhujše. Bala sem se zvonjenja mobitela.
Počel je vse mogoče, da bi se rešil iz začaranega kroga, danes je sicer dokaj stabilen, vendar najbrž nikoli ne bo več tak, kakršen je bil.
Zadeva je "dedna", jaz sicer tako hudih simptomov nimam, imam ubogo peščico vsega v primerjavi z bratom, ne mislim na nobene tablete it, moram pa že zaradi počutja in sploh svojih glavobolov, s katerimi je j***** težko živet, pregledat ščitnico.
Ja, dokler ni tako hudo, kot sem napisala zgoraj, si najbrž res lahko sami pomagamo...

Žal mi je za tvojo in bratovo izkušnjo, res huda preiskušnja tega, ki jo zdržijo le fizično in psihično močni.
Moj komentar ni bil v smislu tega, da si je treba oči zatiskat, pa ne brati in se seznanjat s tem kaj se dogaja, ampak izhajajoč iz izkušenj s svojimi strankami, ki so imele hašimoto in potem še svojo lastno izkušnjo, kjer sem ugotovila na neki točki, da je neproduktivno vse napisano brati, kar ljudje napišejo, ker takrat ko nismo stabilni in ok fizično, nismo tudi psihično in hitro zapademo v to, da si simptome, ki jih imajo drugi "pridelamo" in se nam pojavijo še pri nas.
Sem videla kar nekaj primerov tega, pa potem še na lastni koži dobila preiskus, če zmorem in znam drugače, kot sem prej v terapijah poučevala kliente in res ni lahko.
Sploh ko čutiš in veš, da je nekaj hudo narobe, da je 3 min do 12h in niti ne več 5min do 12h da nekaj narediš.
So me pošiljali od ene diagnostike do druge, nizali diagnozo na diagnozo, z menoj je bilo pa slabše in slabše. Telesno, fizično, psihično, čustveno - senca sebe.
Pa dedno pogojeno, pa veliko tega, kar si napisala.

Potem sem ugotovila, da je najbolje, če ne poslušam več vsega kar mi pripovedujejo,, brati sploh nisem hotela, ker sem nagonsko čutila, da ne rabim zraven tega kar se mi dogaja vzet še vsega, kar se je drugim dogajalo, ker sem bila tako sesuta, da sem vedela podzavestno, da verjetno bi, to bi me pa potem mislim da čez rob pahnilo, pa ne verjamem, da bi bilo fajn.

Ključno je bilo, da sem se začela poslušat in opazovat še bolj kot sicer, pa spraševat kaj mo kakšen simptom in težava sporoča, pa zakaj ga rabim, pa kako bi bilo brez, pa telo spraševat kaj naj naredim, kaj rabi da mu bo bolje.
Pa vse kar vem in znam sem lahko iz teorije v praksi na sebi poskusila, kako deluje, pa kaj ja in kaj ne, čeprav je to spet individualno, kar za nekoga deluje ni nujno tudi za drugega ok, ker dokler psihe, čustev, energije ne poštimaš je tudi telo fizično težko ok.

Pa dovolila sem si pomagati, kar je bila zame kar precejšnja novost, ker je bilo moje prepričanje, da moram najprej cel svet rešit, pa ko bodo vsi ok, pol pa jaz na vrsto pridem. Pa pač ne gre tako. Veliko sem se o sebi naučila.
Pa ključno je bilo da sem svoj deloholizem zdravila tud v tem procesu. Enostavno nisem mogla in zmogla delati, sem bila kar nekaj mesecev doma, totalno scarry ko imaš privat posel, pa tud toliko moči nimaš, da bi do pisarne šel, ne še kaj naredil tam.
Tud lekcija zaupanja in prepuščanja opravil sodelavcem.

Pa vse stranke s katerimi sem delala in so imela težave so me klicale, ko sem se umaknila, da imajo grozne težave kar naenkrat, da me nujno rabijo … sem se morala naučiti reči NE, rabim čas zase, zdaj moram poskrbet zase, ne moram za vas.
Pa zaupat in verjet, da zato ne posel ne svet ne bo propadel …

Na koncu sem ugotovila, da je bil hašimoto pri meni tisti triger, ki je sprožil ozaveščanje in učenje vsega, kar sem zapisala. Zato mislim, da ima vsado nek svoj proces, v katerem je fajn ugotoviti za kaj gre, ker če poleg svojega poberemo še vse, kar je od drugih, pol imamo pa res težave na kvadrat.
Manj je več v tem primeru. Manj ko se z zunanjimi dejavniki ubadaš in več  ko se s seboj, bolje je in hitreje gre.
Vsaj moja lastna izkušnja je taka.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #143 on: May 06, 2015, 09:51:59 AM »
Pika, sočustvujem s tabo glede brata. Sem sama tudi trpela glede bratove bolezni, pri nas doma je bila to tabu tema, o tem se ni smelo govoriti...Bila sem otrok in nisem znala sama sprocesirati vsega tega v sebi, zato sem to samo tlačila v sebi in videla na koncu en kup strahov in simptomov, ki sem si jih pripisala tudi sebi. Na koncu sem se samo še opazovala ali imam tudi sama to bolezen, to je bilo večna travma mojega otroštva :'( No, odselila sem se od doma pri 19-ih ravno zaradi tega, ker enostavno tega nisem zmogla več, bilo je zame preveliko breme takrat...
Tudi ti nimaš neke blesteče postavitve planetov glede brata v svoji karti...Merkur v ovnu je retro v konjunkciji s kironom v 8. hiši, njegov vladar mars je v konjunkicji s saturnom, ki je v dvojčku..že sam saturn imaš v dvojčku, saturnovo učenje, učenje tudi preko brata (v dvojčku)....
Potem naprej, vladar 3.hiše (bratje) je venera, ki je v inkonjunkciji (stresen aspekt, zame najbolj težek) z uranom, vladarjem 6. hiše (zdravje)...
In sedaj obdobje, kjer tranziti napadajo tega merkurja v 8. hiši, se pravi doživljaš transforrmacije tudi preko bratove bolezni, saj ti je t urana in t plutona kar dobro napadel tega merkurja...Vpliv tranzitnega plutona na merkurja še traja...pluton je vladar vrinjenega znamenja v 3. hiši (bratje)....
t urana hvalabogu ne bo več delal problemov temu merkurju...je šel že naprej...se pravi je potrebno oddelati še tega plutona...T plutona je v kozorogu (ruši preživete, stare temelje, ki niso ok in gradi nove..)vladar t plutona je saturn, ki je pri tebi v dvojčku....never ending story....
In seveda že v natalu opozicija med merkurjem in spet uranom, vladarjem 6. hiše, hiše zdravja...
Ne pozabi tudi,da je merkur vladar tvoje karte, kot tak res pomemben...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #144 on: May 06, 2015, 10:52:12 AM »

Ja, ta, ki je prva skotila, na prvega maja. Smo imeli težave z zizkom, ker ni hotela molzt, ampak je potem prišel v soboto veterinar, potem še enkrat v ponedeljek, na dveh antibiotikih je bila. Ko pa so včeraj šli moj, moja tašča in njegov star ata v štalo, pa že ni hotela jest. Začela se je slinit, ko jo je pognalo na blato, je šla iz nje ven voda (oz pač vse tekoče), potem se je pa samo ulegla in umrla. Star ata je rekel, tudi pobrcala ni. Zakaj je do tega prišlo, ne vemo. Še veterinar je bil danes čisto šokiran, kaj se je zgodilo. Mi smo res naredili vse, kar smo lahko, pazili nanjo, ampak žal, njena usoda je bila drugačna. Sedaj samo upamo, da bo teliček se obdržal, ker verjetno je bila zastrupitev krave vzrok njeni smrti.
To je drugače taista krava, ki je lansko leto izvrgla dvojčke in ji je potem jeseni bila vsa nekam čudna, ampak je bilo potem vse ok z njo. Še lansko leto smo meli 8 krav, danes samo še 3. V enem letu jih je 5 šlo od hiše. Tašča pravi, da je po 11 letih spet krava crknila. Pred tem tega ni bilo. Pa seveda, da ne pozabim, prvo leto je, da tast nima zavarovanih krav.
Ah ja, kaj hočemo. Upamo lahko samo, da se bo njen mali teliček obdržal, da ni slučajno, če je bila zastrupitev, še on kaj staknil. Imamo pa to srečo, da je v nedeljo še ena krava skotila in da je tega osirotelega telička sprejela in mu včeraj pustila piti mleko.
« Last Edit: May 06, 2015, 10:54:36 AM by sasa »
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #145 on: May 06, 2015, 10:59:06 AM »

Ja, ta, ki je prva skotila, na prvega maja. Smo imeli težave z zizkom, ker ni hotela molzt, ampak je potem prišel v soboto veterinar, potem še enkrat v ponedeljek, na dveh antibiotikih je bila. Ko pa so včeraj šli moj, moja tašča in njegov star ata v štalo, pa že ni hotela jest. Začela se je slinit, ko jo je pognalo na blato, je šla iz nje ven voda (oz pač vse tekoče), potem se je pa samo ulegla in umrla. Star ata je rekel, tudi pobrcala ni. Zakaj je do tega prišlo, ne vemo. Še veterinar je bil danes čisto šokiran, kaj se je zgodilo. Mi smo res naredili vse, kar smo lahko, pazili nanjo, ampak žal, njena usoda je bila drugačna. Sedaj samo upamo, da bo teliček se obdržal, ker verjetno je bila zastrupitev krave vzrok njeni smrti.
To je drugače taista krava, ki je lansko leto izvrgla dvojčke in ji je potem jeseni bila vsa nekam čudna, ampak je bilo potem vse ok z njo. Še lansko leto smo meli 8 krav, danes samo še 3. V enem letu jih je 5 šlo od hiše. Tašča pravi, da je po 11 letih spet krava crknila. Pred tem tega ni bilo. Pa seveda, da ne pozabim, prvo leto je, da tast nima zavarovanih krav.
Ah ja, kaj hočemo. Upamo lahko samo, da se bo njen mali teliček obdržal, da ni slučajno, če je bila zastrupitev, še on kaj staknil. Imamo pa to srečo, da je v nedeljo še ena krava skotila in da je tega osirotelega telička sprejela in mu včeraj pustila piti mleko.

:'( :'(
Objem Saša in vso srečo teličku :-* :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #146 on: May 06, 2015, 11:04:52 AM »

:'( :'(
Objem Saša in vso srečo teličku :-* :-*

Hvala. Me je včeraj tako šokiralo, da sem komaj pripeljala do očeta. Je krava le živo bitje, pa še prejšnji večer sem si rekla, kako dobra mlekarica, tko fino jo je bilo molzt.  :'( Vedno prijazna, ni brcala, res super kravica. Potem sem se pa včeraj soočila tudi s smrtjo na nek način. Sem šla v štalo, ko sem prišla domov, jo pogledala, se poslovila od nje in soočila s tem mojim strahom, da mrtvih živali ne morem videt. Pa sploh ni bilo tako strašno. Pač ja, hudo mi je, ampak vme, da je to del življenja.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #147 on: May 06, 2015, 11:28:32 AM »
Oh :( Ampak ima vsaj teliček nadomestno mamo hvala bogu.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #148 on: May 06, 2015, 11:32:04 AM »

Ej, sva šle s taščo v štalo. Sem se "pogovorila" s kravco, danaj sprejme telička. Najprej smo dali pod njo njenega, potem pa še tega osirotelega. Je krava malce godla, ampak mu je pustila pit plus tega ga je pa še pričela lizat v nekem trenutku. Res bi si lahko samo želeli takega razpleta.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #149 on: May 06, 2015, 03:12:30 PM »

Ej, sva šle s taščo v štalo. Sem se "pogovorila" s kravco, danaj sprejme telička. Najprej smo dali pod njo njenega, potem pa še tega osirotelega. Je krava malce godla, ampak mu je pustila pit plus tega ga je pa še pričela lizat v nekem trenutku. Res bi si lahko samo želeli takega razpleta.
:-*