Ma sem budala.
Saj to je ja eden od ciljev manipulacije.

Saj veš, da imaš t plutona v kvadratu na n merkurja, ja normalno, da so manipulacije 
Vprašanje je samo, čemu služijo oz. čemu služi to, da jih doživljaš....
Pri transpersonalnih planetih ne gre toliko za naš vpliv, ali za delovanje kako seješ tako žanješ (saturn), ampak za nek višji, globlji, širši vpogled, ki nam ni vedno čisto jasen, šele kasneje uvidimo kaj nam je tranzit transpersonalnega planeta pravzaprav hotel povedati...
Se pravi kateri del merkurja v tebi ne funkcionira ok, kateri del je preživet in je že čas, da odmre in da začne ta tvoj merkur funkcionirati na novo, drugače, mogoče bolj poglobljeno, bolj intenzitvno, bolj odločno...ne vem, odgovore boš že sama v sebi našla 
Ampak, če sama ne boš uvidela, da moraš nekaj spremeniti, ti bo pluton na fizičnem nivoju dal vedeti, da moraš nekaj spremeniti...
Se pravi vse kar merkur predstavlja ti pluton lahko malo posračka, zlije vanj svoj podtalni gnoj, ga zagnoji in zasmradi, da bo naša Pika končno uvidela kaj le mora spremeniti 
Hvala, Sanjalka! 
Usekati na licu mesta. Takoj, ko začutim, da smrdi, zverbalizirati občutke in jih servirati. Zaščititi se oz. v trenutku razgaliti manipulatorja in ne pustiti mu, da še zlorablja situacijo v svoj prid in mojo škodo.
Te kapacitete enostavno nimam. Ali pa ne vem, da jo imam. Mogoče je pa ravno to prepričanje preživeto.
V drobovju sicer takoj začutim, za kaj gre, vendar ni stavka. Oz. da sem bolj natančna. Občutki so v tistem momentu tako intenzivni, da jih ne utegnem ubesediti.
No v trenutnem primeru gre za povrh še za izjemno inteligentno osebo, ki mojstrsko obvladuje odnose.
Tako neverjetno se ima pod kontrolo (vsaj navzven), da izgleda že "nezemeljsko".
Ja, ravno to, kar sem podčrtala, da tega enostavno NIMAŠ-to prepričanje moraš NUJNO spremeniti!
In veš zakaj vem, da to IMAŠ. Ker, če tega ne bi imela, tega enostavno NITI VIDELA NE BI v drugih ljudeh

Nadaljnja pot pa je kako se pravilno izraziti, kako povedati nekaj,da bo tisti drugi razumel...Ne rabiš delovati v stanju vojne, deluj, ko se umiriš, deluj zavestno..
Najprej pa v sebi postavi MEJO, jasno mejo, do kod drugi še sme in od kod naprej NITI pod razno NE dovoliš, da še kdo gre!
Ko boš to v sebi močno začutila, boš tudi lažje delovala v tej smeri....In pluton ti sedaj daje PRILOŽNOST, da tukaj nekaj spremeniš, on ti NE jemlje, on ti daje priložnost, da uvidiš svojo lastno moč, da zgradiš svojo lastno moč...
Pluton vedno daje moč, če pa je ne vzameš, ti za nagrado podeli NEMOČ

Pluton predstavlja vse bogastvo, ki je pod zemljo in kot sama dobro veš, so se nekatere države dobro finančno okoristile s tem bogastvom, znale so izrabiti to moč tega podzemnega bogastva in na račun te svoje moči, delajo nas, druge, odvisne od te moči in s tem nas delajo majhne, podrejene...
Ta zadnji stavek je napisan za mogoče lažje, bolj plastično razumevanje tvoje lastne, osebne situacije