Author Topic: Re: Olajšaj se malo. Štirinajsti del  (Read 94035 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Olajšaj se malo. Štirinajsti del
« Reply #60 on: October 30, 2015, 09:31:10 AM »
Ojej ...  :-X
Res je, naj hitro mine.

Jaz sem takrat držala na roki vrečko s snegom. In je tudi bolelo, ko sem nehala - to je zato, ker pride kri v predel in še bolj boli.

Hvala Maja :-*
Si imela potem tudi kaj zateceno?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #61 on: October 30, 2015, 09:50:00 AM »
Po opeklinah načeloma naj ne bi bilo zatečeno. Je pa tako, dokler daš roko ven in peče, potem je koža še vsa pordela in boli. Odvisno, za katero stopnjo opekline gre. Če imaš zatečeno, potem se ti bo verjetno začel delat mehur, kar pomeni opeklina 2. stopnje. Ta mehur je potem potrebno predret in spustit ven noter nabralo vodo (naj dela to zdravnik!), kožo pobrati dol in nato se prične celit.

Sem sama imela opekline po celih nogah.  ::)
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #62 on: October 30, 2015, 10:50:48 AM »
Ojej ...  :-X
Res je, naj hitro mine.

Jaz sem takrat držala na roki vrečko s snegom. In je tudi bolelo, ko sem nehala - to je zato, ker pride kri v predel in še bolj boli.

Hvala Maja :-*
Si imela potem tudi kaj zateceno?

Joj, ne ...
Saj pravim, pri meni še zdaleč ni bilo tako hudo. Je pa peklo nekaj dni ...
Prav žal mi je zate.  :'(
9ZK 656

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #63 on: October 31, 2015, 06:43:29 AM »
Po opeklinah načeloma naj ne bi bilo zatečeno. Je pa tako, dokler daš roko ven in peče, potem je koža še vsa pordela in boli. Odvisno, za katero stopnjo opekline gre. Če imaš zatečeno, potem se ti bo verjetno začel delat mehur, kar pomeni opeklina 2. stopnje. Ta mehur je potem potrebno predret in spustit ven noter nabralo vodo (naj dela to zdravnik!), kožo pobrati dol in nato se prične celit.

Tole je lep primer, kako se človek vtika v naravne procese in misli, da zna bolje opravit.
Mehur s tekočino je običajna telesna reakcija na opeklino ali trenje, kjer koža tvori zaščitno plast, pod njo pa je sterilno okolje in se rana lahko v miru celi. Dokler je tekočina čista, je vse ok. Mehur se predre le, če je tekočina motna, rumena ali bela, ker to pomeni infekcijo.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #64 on: October 31, 2015, 10:25:34 AM »

Tole je lep primer, kako se človek vtika v naravne procese in misli, da zna bolje opravit.
Mehur s tekočino je običajna telesna reakcija na opeklino ali trenje, kjer koža tvori zaščitno plast, pod njo pa je sterilno okolje in se rana lahko v miru celi. Dokler je tekočina čista, je vse ok. Mehur se predre le, če je tekočina motna, rumena ali bela, ker to pomeni infekcijo.

Meni so jih prediral, je pa res, da jaz sem imela te mehurje en teden po  nogah, predno so mi jih predrli.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #65 on: October 31, 2015, 02:01:45 PM »
Roka bolje, blazinic na prstih se ne cutim, ni pa vec zateceno...
Hvala za vso podporo :-* :-* :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #66 on: November 05, 2015, 09:48:19 PM »
Migrena. Jeb****.  :(

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Re: Olajšaj se malo. Štirinajsti del
« Reply #67 on: November 05, 2015, 09:49:46 PM »
Roka bolje, blazinic na prstih se ne cutim, ni pa vec zateceno...
Hvala za vso podporo :-* :-* :-*

Super, da gre na bolje. :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #68 on: November 07, 2015, 02:29:17 AM »
Mene pa tole izpadanje las resno skrbi.  :(
Ker to ni tisto, ko se pri frizerju pritožuješ in te potem tolaži, da je jesen ali kaj podobnega in da je normalno.
Ker ne gre za 100 normalnih odpadnikov na dan, ampak za cele šope. 100 mi jih po moje izpade že za zajtrk.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #69 on: November 07, 2015, 07:29:00 AM »
Ker to ni tisto, ko se pri frizerju pritožuješ in te potem tolaži, da je jesen ali kaj podobnega in da je normalno.
Ker ne gre za 100 normalnih odpadnikov na dan, ampak za cele šope. 100 mi jih po moje izpade že za zajtrk.

Ups, to pa bi mene tudi skrbelo.

Pika, Eriko Brajnik zadnje čase precej poslušam na youtube. Hrana, hrana, hrana...je naše zdravilo in najbolj obremenilna za telo, kadar se prehranjujemo napačno. Na stres stres stres... Kaj lahko sedaj v zvezi s tem storiš? Najprej pa preverit pri zdravniku glede zdravja na fizičnem nivoju, če je tu kak vzrok.

Držim pesti zate, da najdeš tapravo :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #70 on: November 07, 2015, 09:27:50 AM »

Če smo že pri tegobah ...
Jaz imam pa eno zanimivo genetsko kožno bolezen. Do sedaj sem dobila 2 napačni in 1 pravilno diagnozo in najbrž našla uspešen način zdravljenja. Bo pa drago ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #71 on: November 07, 2015, 11:12:29 AM »

Ups, to pa bi mene tudi skrbelo.

Pika, Eriko Brajnik zadnje čase precej poslušam na youtube. Hrana, hrana, hrana...je naše zdravilo in najbolj obremenilna za telo, kadar se prehranjujemo napačno. Na stres stres stres... Kaj lahko sedaj v zvezi s tem storiš? Najprej pa preverit pri zdravniku glede zdravja na fizičnem nivoju, če je tu kak vzrok.

Držim pesti zate, da najdeš tapravo :-*

Hvala, Rena,
že študiram. Mislim, da je povezano s ščitnico, stresom. Počutim se sicer dobro. Ampak ni še prav dolgo od tistega mojega kolapsa pred poletjem, ko sem bila energetsko na psu, verjetno so to še posledice.
Danes je malo bolje, se je izpadanje las umirilo.
Bom si masirala lasišče... pa počivala, kolikor je možno.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #72 on: November 07, 2015, 11:15:10 AM »

Če smo že pri tegobah ...
Jaz imam pa eno zanimivo genetsko kožno bolezen. Do sedaj sem dobila 2 napačni in 1 pravilno diagnozo in najbrž našla uspešen način zdravljenja. Bo pa drago ...

Maja, ti želim, da se pozdraviš. Je to tista rosacea ali kako se že točno reče, o kateri si enkrat pisala?
Koža je tudi lahko povezana s stresom...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #73 on: November 07, 2015, 11:19:58 AM »
Ne, to je bila napačna diagnoza. Nimajo pojma.  ::) :laugh:
Imam keratosis pilaris.
Stres ne vpliva, ker je stanje 4 leta že enako, ne zavisi tudi od hormonov ali česa ...
Gre za pretirano nalaganje keratina in ne pomaga ne kuliranje ne dieta ne kaj drugega ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #74 on: November 08, 2015, 01:38:49 PM »
Aaaah, ravnokar sem se z nekom, ki me na nekem zelo perečem področju razume, tako super pogovorila, da se prav dobro počutim.  8)
9ZK 656