Retrgoradni Merkur
"Uradno" bo retrograden od 30. avgusta iz 29°Device, do 22. septembra na 14° Device. Ker mnogi astrologi upoštevamo tudi njegovo senco, nekateri od lunine mene naprej, drugi pa celo od stopinje njegovega direktnega gibanja - jaz sem kar med tistimi - ker mi je praksa dala nekak vedet, da so takrat večje težave s povezovanji, komunikacijo, gibanjem in vsem tisti, kar R pač prinese .... je dobro, da semo previdni in ga upoštevamo že nekoliko prej.
To pot bo še močnejši, saj je v znamenju, ki mu tudi vlada: DEVICA
Spremenljivo zemeljsko znamenje
Planet vladar: Merkur
Pripadajo hiša: šesta
Spremenljivo zemeljsko znamenje daje tukaj več možnosti prilagajanja, v primerjavi z Bikom ali Kozorogom. Izrazit smisel za malenkosti in odličen dar opazovanja in analiziranja. Devica je znamenje služenja drugim. Vse ve povsem natančno in o tem skuša poučiti tudi druge. Močno jo zanimajo zdrava prehrana in zdravo življenje. Zelo je občutljiva na kritiko.
Gesla: skrbna, pametna, redoljubna, natančna, kritična, analitična, prilagodljiva,
Zadržana, trezna, plašna, nezaupljiva, negotova, skopa
Telesna raven: črevo (razen danke)
Planeti v znamenju Device privzemajo kritično-analitičen značaj.
Splošno veste, vsaj tisti, ki spremljate astrologijo, kaj to pomeni, lahko pa tudi pogledate v svojo rojstno karto in boste videli katera področja /hiše/ vam zaseda in čez katere planete bo šel in seveda aspekte.
Meni hodi po 7 hiši - tako da deluje skupaj z mrki, ki so tudi na osi 1/7
Dogaja