...delam spletno (jaaaa kompliciram hočem enčistsvoj template) ...
Pravilno. Mora bit po meri narejen. Ne pa tista "konfekcija"...
Hvala za razumevanje, večina pravi da sem nora

Unikatna je najboljša.

Kot izkušen programer z več kot desetletnimi izkušnjami pa lahko rečem samo eno stvar. Stvar ni tako preprosta kot izgleda na prvi pogled.

Izdelal sem stotine templatov, šel pa sem skozi tisoče templatov. Glede na prebrano sklepam, da imaš preprost template (vizitko) v katerega boš vnesla besedilo, fotografije, itd. Torej preprosta spletna stran, ki ne bo v interakciji podatkovnih baz in drugo. To je možno, da izdelaš sama. Ampak. Pozorna bodi na to, da bo template združljiv s čim več napravami, ki so v trendu. Tu pa se začne pustolovščina. Ne vem sicer, če delaš zadevo ročno ali preko pripomočkov (programov), ampak resni template se dela ročno, kajti le tako zagotoviš združljivost čim večim napravam.

Pri zapletenih, večjih templatih, je potrebno zadevo dobro načrtovati. Ponavadi je potrebna presumeritev v drugi template style, ki je namenjen samo za mobilno funkcionalnost ali pa če se greš profesionalca in zapleten template z ogromno slikami, videi, elementi, postavitvami, prilagajaš za vse skupaj, kar sicer ni večja težava narediti, ampak s pomočjo skriptnih bližnjic, v nekaterih primerih tudi programskih bližnjic. V glavnem ni to nekaj na easy, kot si to večina predstavlja. Da uspešno narediš srednje velik complete template s par podstranmi, seveda popolnoma prilagojen, potrebuješ približno 40 ur dela (od tega 15 ur načrtovanja).

Pa ne govorim na pamet.