Ajdova kaša /namočiš in potem skuhaš po protokolu/. Ko se ohladi naribaš not jabolka in dodaš cimet - mjami odlična sladica. Postaviš v pečico za nekaj minut in sladica je pripravljena. Sama jem brez sladkorja, lahko pa dodate kanček javorjevega ali agavinega sladila.
Ker ne jem več mlečnih izdelkov, sem skuhala riž na vodi. Dodala naribana jabolka, naribane mandlje in cimet. Brez jajc. Potem daš v pečico, da se zapeče. Odlično
Tisti ki jeste rozine, jih lahko dodate. Lahko pa tudi še kakšno drugo suho sadje.
Hoj Tea
Dobro je, da ne ješ mleka. Vsaj tisti iz trgovine ni kaj prida. Pa ne toliko zaradi mleka samega kot zaradi hrane in dodatkov, ki jih dajejo živalim. In seveda še poleg vsega, kar pride poleg v industriji.
Sicer pa samo malo v premislek.
Kar mi je nenavadno je to, da praviš, da zato, ker ne uživaš več mleka in mlečnih izdelkov pripraviš - riž.
Bistvo mlečnih izdelkov so - beljakovine. V mleku jih jih je ca 3%, v rižu ca 0,4% - potem, ko ga skuhaš.
Takšen način hranjenja mnoge ljudi vodi do sodobne debelosti - ko so vitki a nimajo mišic, imajo drobno zgubano kožo, slabe lase in nimajo kaj dosti moči in energije. Postanejo zelo, zelo jin.
Po moje je hrana najprej zato, da nahrani duha, srce in telo, nato pa zato, da je okusna.
Pa ne misli, da sem svetnik. Tudi sam se prevečkrat najem hrane, ki me prevzame in se ji nekaj časa ne morem upreti. Pa to ni čudno, saj tudi v našo hrano dodajajo feromone. Pa tudi, ko jih ni, naredijo za ljudi hudo kombinacijo sladkorja, maščob in soli, ki se ji ni lahko upreti.
Lep in prijazen dan.