Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol. 48. del  (Read 35430 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol. 48. del
« Reply #285 on: February 28, 2016, 08:20:40 AM »
Jutro.
Danes sem za silo spala.
Ni mi dobro.  :blank:

Podpora Maja  :-*
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #286 on: February 28, 2016, 08:38:03 AM »
Hvala, Tea.  :-*
9ZK 656

Offline bilka

• Mojster
« Reply #287 on: February 29, 2016, 05:58:18 AM »
Jutro vsem. Kavica.
Pa od zdaj naprej sem na voljo za slascicarske nasvete in recepte:) kolko bo slo:D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #288 on: February 29, 2016, 07:19:28 AM »
Jutro.
Se prebijam. Nekako.
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #289 on: February 29, 2016, 07:34:05 AM »
Jutro vsem. Kavica.
Pa od zdaj naprej sem na voljo za slascicarske nasvete in recepte:) kolko bo slo:D
Bilka, pa res rabim nasvet. Prvič sem delala kremo tako, da sem stepena jajca s sladkorjem stepala na sopari. Prvič se mi je sesirilo - prevroče, drugič se mi pa ni zgostilo. Tole sem želela naredit:

http://www.coolinarika.com/recept/737317/

Drugače pa, dobro jutro. Kavica. Finiširam še zadnje obrazce za ZR, danes je zadnji dan oddaje. Pa še dodatni dan nam je zemlja podarila (prestopno leto).

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #290 on: February 29, 2016, 08:45:56 AM »
Jutro...cajcek....spet bo en dan postopanja po letaliscih  8)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #291 on: February 29, 2016, 09:14:57 AM »
Dan. Ponujam sveže kuhano kavico.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #292 on: February 29, 2016, 09:17:32 AM »
Dan meni je pa par prepečencev ostalo, če jih kdo želi  :laugh:
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline bilka

• Mojster
« Reply #293 on: February 29, 2016, 09:30:27 AM »
Jutro vsem. Kavica.
Bilka, pa res rabim nasvet. Prvič sem delala kremo tako, da sem stepena jajca s sladkorjem stepala na sopari. Prvič se mi je sesirilo - prevroče, drugič se mi pa ni zgostilo. Tole sem želela naredit:

http://www.coolinarika.com/recept/737317/

Drugače pa, dobro jutro. Kavica. Finiširam še zadnje obrazce za ZR, danes je zadnji dan oddaje. Pa še dodatni dan nam je zemlja podarila (prestopno leto).

Jajca na sopari morš stepat tak, da se voda ne dotika posode z jajci, pa ta sopara tud ne vdarja ravno ful ob posodo, kjer stepaš. V takšnem primeru se ti sesiri, ker se delno skuha. Včasih zna pa to stepanje trajat tudi do 10 minut..Pa fajn je no, da niso jajca glih ful stara.
pa preden namažeš oblate, počakaj, da se krema konkretno ohladi, ker bo tudi gostejša in ti ne bo teklo vse ob strani ven... :)
Upam, da rata.

Offline bilka

• Mojster
« Reply #294 on: February 29, 2016, 09:31:15 AM »
Dan meni je pa par prepečencev ostalo, če jih kdo želi  :laugh:

lahko jih zmelješ in imaš drobtine. :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #295 on: February 29, 2016, 11:32:36 AM »

Jajca na sopari morš stepat tak, da se voda ne dotika posode z jajci, pa ta sopara tud ne vdarja ravno ful ob posodo, kjer stepaš. V takšnem primeru se ti sesiri, ker se delno skuha. Včasih zna pa to stepanje trajat tudi do 10 minut..Pa fajn je no, da niso jajca glih ful stara.
pa preden namažeš oblate, počakaj, da se krema konkretno ohladi, ker bo tudi gostejša in ti ne bo teklo vse ob strani ven... :)
Upam, da rata.

Posoda se ni dotikala vode, čeprav, ko sem na netu iskala nasvete, so nekateri celo napisali, da naj bo dno posode v vodi. Sem pa verjetno res pustila vodo spodaj premočno vreti, ker se mi je zdelo, da preden bo para segrela maso, da mora biti vrenje bolj na hard. Mešala sem z metlico za stepanje, kasneje, ko sem premešala še z žlico, sem pa videla, kako mi metlica za stepanje sploh ni vredu "dvignila" mase od dna, ampak je del mase ostajal na dnu. Potem še razmišljam, da je morda rjav sladkor (kokosov) bil "pretežek", zmes z navadnim belim sladkorjem se mi le zdi bolj penasta. Pa snahico bom še vprašala, ker dela veliko sladic in vem da za nekatere kreme uporablja tudi termometer. Tudi jaz ga imam. In včasih ni druge, kot pomagat si s kakšnim pripomočkom.

Včasih kdo reče, jz nič ne tehtam. In res je, so peciva, ko ni treba. Spet drugič se pa natančnost splača. Še v Master Chefu so poudarjali, kako oni sladic nikakor ne delajo brez točnih meric sestavin.

Tako da, ne bo druge, kot trenirat in žrtvovat kakšenkrat še jajca, da dobim občutek. Drugače pa, itak ja, da bi vmešala maslo v to kremo, se krema itak mora ohladit.

Hvala Bilka.

Offline bilka

• Mojster
« Reply #296 on: February 29, 2016, 12:01:05 PM »

Upam, da rata.

Posoda se ni dotikala vode, čeprav, ko sem na netu iskala nasvete, so nekateri celo napisali, da naj bo dno posode v vodi. Sem pa verjetno res pustila vodo spodaj premočno vreti, ker se mi je zdelo, da preden bo para segrela maso, da mora biti vrenje bolj na hard. Mešala sem z metlico za stepanje, kasneje, ko sem premešala še z žlico, sem pa videla, kako mi metlica za stepanje sploh ni vredu "dvignila" mase od dna, ampak je del mase ostajal na dnu. Potem še razmišljam, da je morda rjav sladkor (kokosov) bil "pretežek", zmes z navadnim belim sladkorjem se mi le zdi bolj penasta. Pa snahico bom še vprašala, ker dela veliko sladic in vem da za nekatere kreme uporablja tudi termometer. Tudi jaz ga imam. In včasih ni druge, kot pomagat si s kakšnim pripomočkom.

Včasih kdo reče, jz nič ne tehtam. In res je, so peciva, ko ni treba. Spet drugič se pa natančnost splača. Še v Master Chefu so poudarjali, kako oni sladic nikakor ne delajo brez točnih meric sestavin.

Tako da, ne bo druge, kot trenirat in žrtvovat kakšenkrat še jajca, da dobim občutek. Drugače pa, itak ja, da bi vmešala maslo v to kremo, se krema itak mora ohladit.

Hvala Bilka.

Jaz običajno stepam kar z ročnim mešalnikom, ampak ne na največji hitrosti. Ker pa ne sme fejst vret, pa traja malo dalj časa. Masa se počasi (ampak vseeno dokaj hitro) segreva. Običajno je potem nasvet, da ko doseže T okoli 36 (isto kot telo - zato jaz probam kar s (čistim) prstom, pri čemer pazim, da si ga ne zmiksam zraven:D), odstaviš in mešaš na pultu (ne nad kopeljo). Drugače težav sladkorja vpliva toliko, koliko se hitro stopi. Večji kot je, dalj časa morš mešat, da se sladkor stopi, ker če se sladkor ne stopi, se potem vsede dol, zdak pa hitro pobegne iz mase in postane taka tekoča s polno cukra na dnu posode...Termometer ni tolko pomemben, je pa tehtanje zelo zelo zelo pomembno pri sladicah. To drži. :)

Offline bilka

• Mojster
« Reply #297 on: February 29, 2016, 12:01:54 PM »
Aja, je pa to mišljeno običajno srednje veliko jajce, ki tehta med 50-60 g. Nekateri recepti imajo količino jajc izraženih kar v gramih.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #298 on: February 29, 2016, 12:19:05 PM »
Ahaaaaa, se pravi, ko se masa otopli, je ne stepaš več nad soparo? Samo toliko, da je torej temperature telesa? Se mi je pa res zdelo ja, da je bil rjav sladkor pregrob in da je tudi zato bila masa težja...

Hvala Bilka. Bom še "trenirala"  :D

Offline bilka

• Mojster
« Reply #299 on: February 29, 2016, 02:04:33 PM »
:) nekako tako ja. Ampak jaz sem ugotovila, da včasih enostavno ni poznanih razlogov, zakaj nekaj ne uspe. Tak da se ne sekiraj Rena.