Author Topic: Zakon privlačnosti -The Law of Attraction  (Read 69789 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Zakon privlačnosti -The Law of Attraction
« Reply #15 on: August 13, 2008, 05:58:16 AM »
Jaz sem izdredno vesela Lord, da si med nami. Tvoji prispevki dajo marsikomu mislit.

Mogoče je meni vseeno malo lažje. Skozi moje delo s strankami se vidim v ogromno zrcalih. Na ta način se seveda tudi lažje prepoznavam. Jaz v "starem svetu" enostavno nisem mogla funkcionirat. Sem se "morala" podati na pot, pa čeprav je bila makedamska, z luknjami in neoznačenimi križišči. V tistem času sem pa res imela takooo malo sogovornikov. Ta pot ni bila najlažja Lord, sem bila včasih potolčena, umazana, brez občutka zavetja, varnosti, padec v luknje in čofotanje po mlakah je bil kar pogost. Danes se je ta pot precej zravnala in tistih "čof" je precej manj. Še vedno hodim proti cilju. Nekam. Ne vem čisto točno kam, kajti puščam si odprte možnosti, ne postavljam si pravil, ne podlegam novodobnim gurujem in razsvetljencem, pa tudi ne takim, ki nam ponujajo rešitve čez noč. Le-teh enostavno ni.

Kajti če nisi v zavedanju, da je taka romarska pot najčudovitejša stvar, ki ti jo ponuja življenje, potem se je ne moreš veseliti. Sreča je sestavljena iz tako drobnih stvari, da jo sploh ne moremo opisati. Je tudi drobec občutka v trenutku, ko se ti spodrsne in padeš na rit. Ko se lahko nasmehneš, za trenutek se nehaš premikati skozi čas in prostor in si sam s sabo. Je trenutek spoznanja kako čudovito je življenje.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #16 on: August 13, 2008, 08:41:54 AM »
Hvala Lipicanka

Tale Lordova mi je še posebno všeč ...... upam, da ne zameriš Lord

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #17 on: August 13, 2008, 09:11:39 AM »
Tea, ni slikce  ::)

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #18 on: August 13, 2008, 10:44:17 AM »
jaz samo križec vidim  :D mogoče pa pri meni ne štima kaj  ::)
« Last Edit: August 13, 2008, 10:55:56 AM by taja6 »

Offline Princes

• Mojster
« Reply #19 on: August 13, 2008, 10:50:36 AM »
Prebrala sem knjigo Zakon Privlačnosti.... Dobra...V ničkoliko knjigah do sedaj sem zasledila isto, ampak malo drugače napisano. V tej knjigi je to bolj udarno. Ampak pri vsem skupaj mi je najbolj pri srcu pojasnilo v zvezi z našo dušo, intuicijo, notranjo bitjo, ali kakorkoli poimenovano.

Pravijo, da smo  se ob odhodu na ta svet dogovorili s Vsem-kar-je, da se ne bomo spomnili nič iz naših predhodnih življenj, ampak bomo obdržali vez s Vsem-kar-je tako, da bomo občutili skozi občutenja in čustva dobro ali slabo. Ob dobrem občutku vemo, da delamo in mislimo, skratka vibriramo pozitivno, ob negativnem občutenju pa nismo usklajeni z našo notranjo bitjo. Vse to se nanaša tudi že na samo misel, saj je misel sama po sebi že dejanje. Opazuj, kako se počutiš že ob samih mislih.... :)

Da povzamem, če skrbno opazujemo naše občutenje... "filing" po celem telesu ob določeni misli ali dejanju... potem smo se že spomnili nekaj od takrat, ko smo to že v popolnosti vedeli.  Ne rabimo stalno koregirati misli, ampak bodimo osredotočeni na naše občutenje.

Tudi to je nekaj :) za popolne začetnike.......
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #20 on: August 13, 2008, 12:00:42 PM »
Tudi jaz ne vidim slikice a vsekakor ne zamerim razen če si dala kako mojo golo sliko gor in nobene telefonske spodaj hahaha! Da se malo nalezem od Andresa ;)

Hvala Lipicanka, ampak to kar razmišljaš in razumeš je samo tvoja modrost, ne naša. Kar pomeni, da si si le podala na pot.
Tea, se absolutno strinjam s teboj in vem kaj govoriš. Samo to so stvari, ki jih razumeš samo, ko daš vse to skozi. Dvomim, da to lahko opiševa ali pojasniva. Tako da žal, za določene stvari je treba trpet. Trpimo pa, ker imamo star način razmišljanja. Ko človek "odraste" to preneha bit trpljenje. V bistvu pa se ni nič zgodilo, le sprejemamo jih drugače. Prej je bilo to trpljenje, potem je to izziv, šola, nauk in tisto česa smo se prej bali, je postalo zdaj veselje. eno in isto situacijo začnemo gledat drugače. Meni je umru stric ko sem bil na dopustu v črni gori. Prideš na obisk in en od stricev umre. Prej bi to videl drugače. Zdaj sem videl kaj vse me je njegova smrt naučila in sem bil vesel. Njegova smrt je služila mojemu napredovanju. Lahko je vesel in je umru mirne duše. Vsekakor je to zunanji dogodek, imam pa jih še dosti bolj intimnih peklov, ki sem jih dal skozi in sem jim vsem hvaležen, ker sem napredoval. Zdaj ko se mi sgodi nekaj slabega ( po starem dojemanju) ali nek izziv in preizkušnja (po novem dojemanju), se tega samo lahko veselim, ker bom lahko sčistil še ene smeti ;)
Tudi sam sem skozi razne pogovore dojel marsikaj. Tudi ta forum mi je dosti pomagal, ko sem se zgubil. Zato pa smo tu, da si izmenjujemo misli in poglede na stvari. Ampak pot moramo prehodit sami. Izgovorov ni in ravno ne krajšnjic. Pač določena spoznsanja je treba doživet. Saj to je smisel inkarnacije, da DOŽIVIMO in RAZUMEMO. Če bi bilo vse v filozofiranju, se nebi inkarnirali. Bi pač samo premišljevali kot duše. Vendar duše ne čutijo bolečino, trpljenje. A  vse to je konec koncev iluzija. Vendar če je ne izkusiš, tega ne moreš vedet.
In dokler je ne izkusiš, je ne razumeš. Vsak od nas si je izbral svojo pot za svoje nauke. Eni droge, drugi alkohol, tretji nasilje, četrti promiskuitete... tako bi lahko nadaljeval za vseh 6 miljard ljudi. Dokler gledamo skozi oči Dobro/Slabo, je to vse samo predalčkanje in razporejanje.
Blato pa speremo, rane pozdravimo in nauke ponotranjimo.
Življenje je lepo. Ko to dojameš si rasvetljen. In se imaš krasno. Kot pravijo v The Secret.
Vse to smo privlekli v življenje, da vidimo nauke ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: August 13, 2008, 02:37:10 PM »
Pazite kako vozite!!!

Ko se spomnem tega stripa mi grevedno na smeh. Vedno sem se spraševal, kako je govoril ta osel... in seveda "gre k maši".. no, rad bi se opravičil vsem faranom... ni bilo tako mišljeno...

Lord ... tole bo to. Če si tako prijazen, da jo prilepiš ti. Očitno si bom morala eno računalniško znanje naložit.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #22 on: August 13, 2008, 03:46:31 PM »
Lord,blizu so mi tvoja razmišljanja in v marsičem se strinjam s tabo. Dobro znaš misli spraviti v besede ;)Zelo blizu mi je tudi tvoje razmišljanje moški-ženska,ampak o tem kakšno besedo v drugi temi,ki je temu namenjena.
Tudi jaz prebrala knjigo Zakon privlačnosti,jo dobila kot darilo za roj.dan.Prva misel mi je bila,še en instant učbenik kako biti srečen.Odložila sem jo na polico in po mesecu dni,ker nisem imela druge knjige pri roki,jo prijela in začela brati. Prebrala tako rekoč v trenutku. Po telesu mi je šel srh,ko sem ugotovila,da so se vsi moji najpomembnejši dogodki v življenju dejansko manifestirali iz mojih misli.Vse te misli pa so bile goreče,srčne,stalne ali pa kot preblisk. Poudarek je na tem,da so bile vse zelo goreče,res sem jih čutila. In vse to danes imam. Pravim pa,pazi kaj si želiš!
Prej sem poudarila,da mora biti želja srčna. Moram povedati,da ko sem prebrala knjigo,sem si rekla,no pa preizkusi sanjalka ta zakon privlačnosti. Ker sem finančno trenutno bolj šibka,sem si želela,da bi denar začel pritekati,nekako sem si zamislila,da bi se na mojem računu znašlo 2.000,00 eur.Ampak pazi,zgodilo se mi je ravno obratno. Moj prihranek točno 2.000,00 eur,mi je bil ukraden >:(In ne samo to. S strani socialne sem dobila obvestilo,da so mi zmanjšali otr.dodatek.Skratka, denar mi je začel odtekati,ravno obratno kot sem si zamislila. Kaj sem naredila narobe?Želja ni bila srčna. Bilo je kot,da se malo posmehujem vsemu napisanemu oz. da imam kljub očitnim dokazom iz preteklosti še vedno dvome.Kot,da je to neka čarobna palčka,ki mi bo pričarala tisto kar si bom zamislila. Ne,v to ne verjamem,verjamem pa,če so tvoji občutki in želja močna,da jo občutiš,da se v resnici vidiš v tem,kar si želiš,ja potem si uglašen na pravo vibracijo in takrat zakon privlačnosti deluje.
No,to je moje razmišljanje.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #23 on: August 13, 2008, 04:44:20 PM »
Lord,blizu so mi tvoja razmišljanja in v marsičem se strinjam s tabo. Dobro znaš misli spraviti v besede ;)Zelo blizu mi je tudi tvoje razmišljanje moški-ženska,ampak o tem kakšno besedo v drugi temi,ki je temu namenjena.
Tudi jaz prebrala knjigo Zakon privlačnosti,jo dobila kot darilo za roj.dan.Prva misel mi je bila,še en instant učbenik kako biti srečen.Odložila sem jo na polico in po mesecu dni,ker nisem imela druge knjige pri roki,jo prijela in začela brati. Prebrala tako rekoč v trenutku. Po telesu mi je šel srh,ko sem ugotovila,da so se vsi moji najpomembnejši dogodki v življenju dejansko manifestirali iz mojih misli.Vse te misli pa so bile goreče,srčne,stalne ali pa kot preblisk. Poudarek je na tem,da so bile vse zelo goreče,res sem jih čutila. In vse to danes imam. Pravim pa,pazi kaj si želiš!
Prej sem poudarila,da mora biti želja srčna. Moram povedati,da ko sem prebrala knjigo,sem si rekla,no pa preizkusi sanjalka ta zakon privlačnosti. Ker sem finančno trenutno bolj šibka,sem si želela,da bi denar začel pritekati,nekako sem si zamislila,da bi se na mojem računu znašlo 2.000,00 eur.Ampak pazi,zgodilo se mi je ravno obratno. Moj prihranek točno 2.000,00 eur,mi je bil ukraden >:(In ne samo to. S strani socialne sem dobila obvestilo,da so mi zmanjšali otr.dodatek.Skratka, denar mi je začel odtekati,ravno obratno kot sem si zamislila. Kaj sem naredila narobe?Želja ni bila srčna. Bilo je kot,da se malo posmehujem vsemu napisanemu oz. da imam kljub očitnim dokazom iz preteklosti še vedno dvome.Kot,da je to neka čarobna palčka,ki mi bo pričarala tisto kar si bom zamislila. Ne,v to ne verjamem,verjamem pa,če so tvoji občutki in želja močna,da jo občutiš,da se v resnici vidiš v tem,kar si želiš,ja potem si uglašen na pravo vibracijo in takrat zakon privlačnosti deluje.
No,to je moje razmišljanje.

Zelo lepo, srčno podano.  :) :) :)
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #24 on: August 13, 2008, 06:49:03 PM »
Ko Lord omenja "podprograme", ki so nam jih skozi leta vsiljevali in mi pridno sprejemali se spomnim na Ivana Cankarja in njegovo zgodbo Na klancu. Iz celotne zgodbe mi je ostalo v spominu predvsem: ah, kaj bi se trudil, to je moja usoda. Ko sem knjigo brala sem res verjela, da se bo liku useplo izvleci iz bede. In na koncu tako razocaranje- ah, to je moja usoda. Te besede mi se vedno dvignejo pokrov.

Poleg tega mi je v spominu ostala zgodba, ki nam jo je v OŠ prebrala psihologinja. Je ena izmed zgod opisanih v knjigi Kurja juhica za duso (naslov je nekaj v tem stilu). Otroci so morali napisati spis, kaj bodo ko bodo veliki. Nek fantek iz zelo revne druzine, je napisal, da bo imel veliko kmetijo z veliko zivalmi (morda konji- tisti, ki ste prebrali boste vedeli). Uciteljica je njegov spis ocenila zelo slabo, ker ni bil realen- le kako naj bi tak revez lahko dosegel kaj takega. No zgodba se konca, tako da izvemo, da je ta fantek res imel kmetijo, ko je odrasel.

Kar zelim povedat je, da nam ze od otrostva omejujejo fantazijo in da ni cudno, da se sprijaznimo z vsem kar nam pride naproti, ko odrastemo. Namesto, da bi verjeli npr., da bomo dobili sluzbo, ki si jo zelimo, si mislimo, saj nisem kot XY, ki se mu vse userje.

Jaz sem sedaj na tocki, kjer ugotavljam, da so bila vsa vrata, ki so se mi zaprla, bistvenega pomena, da sedaj dozivljam to kar se mi dogaja. In verjamem, da sem sedaj pridobila vec, kot ce bi se mi prej vrata ena pa po ena odpirala. Sicer ne vem, kaj pricakovat, ampak se zeloo veselim vsakega koraka, ki ga naredim.

Zato pravim, veselimo se zivljenja, ki je tako lepo, neglede na vse!

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #25 on: August 13, 2008, 11:54:46 PM »
Tea, pol mi je potegnilo :D
na tem linku je slika, da ne nalagamo na server od Andresa viška slik:
http://3stariistrijani.blogspot.com/2008/05/pazite-kako-vozite.html

Priznam, kot otrok nisem bral domačega branja. Prebral sem v celi osnovni šoli in celi srednji samo Johnatan livingston galeb in še eno knjigo o nekih igračah, katere niti naslova se ne spomnem, a kamoli vsebine. In sem vesel, da se nisem moril z tistimi hlapčevskimi knjigami. Če je to vsa literatura, ki jo SLovenska zgodovina premore, žal, nimajo nič. Nabijanje kompleksov in zaničevanje človeške ustvarjalnosti mi ne rabi. Itak so mi jih dali preveč... No, Apemaja je napisala več kot jasno.

Tukaj pa je več kot lepo napisala Azra o uplivih, ki bremzajo zakon privlačnosti:
http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,236.195.html
(zgodba o materi ki nahruli ubogo deklico)
Kako lahko laufajo podprogrami, ki jim tu sicer pravijo Črna magija. Kar v bistvu tudi drži. To nam omejuje da bi deloval v popolnosti ta zakon. Zakaj američanom deluje? Ker imajo drugačno mentaliteto. Oni niso boljši, oni enostavno verjamejo, da so, kar slovenci redno ponavljamo, "ma mi smo premajhni", zato pobiramo srebrne ali bronaste medalje...Mi imamo mentaliteto nezmagovalcev. Zato tudi težje deluje ta zakon, ker nas peče vest, da smo dobili več kot nam pristoji (hlapci morajo imet za jest in obleč, več si ne zaslužijo, ker je sigurno grešno)! Vsi smo bili plagirani v skromnost, ker to je dobro, več si kot hlapec ne smeš niti želeti!!!

groza...

Sanjalka, ti je lahko jasno, da te je pekla vest, ker si si zaželela DENAR in zanj nisi garala, zato te je bilo strah, da bi ga dobila!!! Strah pa je priklical kazen za tvoj "pohlep"!!! Tako si zgubila še toliko koliko si si želela!!!  Ti je jasno, kako smo programirani, da ostanemo "revni"? Zdaj pa prosim ukrepaj, razbij ta program in dobi 20.000 eurov kot veš in znaš.
Imaš časa do 25.maja. Potem pa nam boš povedala, kako si do tega denarja prišla. S tem boš vsem nam pomagala.
Hvala.

Ne bom vas več moril... mam predolge poste...

spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: August 14, 2008, 05:38:10 AM »
Lord ... z skoraj vsem se strinjam   ;D :P

Ampak, za božjo voljo, ne mi amerikancev pred nos tlačit. Meni njihov način razmišljanja ni nikakršen zgled.  ::)

Tekmovalnost in tekme so mi s časom postale malo mimo. Sploh na način, ki se danes dogaja. Se pa globoko strinjam o hlapčevskem narodu in razmišljanju na način: ponižen, žrtvovalen itd...... In res je kot praviš, da naša cankarjanska zgodovina premore le en kup frustriranih del: revščina, pijanstvo in foušija. Ko pa potem vsi ti kompleksi privrejo na dan, je pa veselica.  ;D

Ma jaz komaj čakam tvoje tekste. Ne zdej o tem, da si predolg.  ang:

Ja, Sanjalka. Podpiram Lordov predlog, da si do 25. maja materializiraš 20.000 €. Pa ne skrbi kako. To ve vesolje bolje od tebe.Naroči samo, naj bo na milosten in radosten način /da ti kakšen klavir ne pade na glavo in dobiš npr. zavarovalnino  ;)/.
 ;D

Pa pričakujem, da nas potem povabiš na kafe.  ;D

www.Astro-Star.net

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #27 on: August 14, 2008, 07:48:38 AM »
Glede Američanov se moram strinjati z Lordwolfom. Že od malega poslušajo, da so oni naj narod na svetu, da so zgled demokracije, da jim vsi to zavidajo.........se jih pa potem dosti ujame v to. Kar mene moti pri njih je to, da v kaj slepo verjamejo, ne da bi se kritično o tem prej prepričali (recimo: mi smo naj država na svetu, smo najbolj demokratični, kar se je po napadih izkazalo za neresnično.....). Pri nas me pa moti, da ko nekaj ne gre, temu pripišemo našo majhnost in potem obupamo, ne pa da mi malce pobrskali po pravem razlogu. Če bi se Petkovšek in Pegan pred leti odločila, da nehata z gimnastiko, ker trenirata v telovadnici, ki ni vredna tega imena, in bi verjela, da jima itak ne bo uspelo, ker smo premajhni, ne bi imela svetovnih in evropskih nazivov. Pač: dream big and work for it. :D
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #28 on: August 14, 2008, 08:52:24 AM »
Par dni preden je Sara Isakovič odpotovala na olimpijado smo sedeli na pomolu ob Blejskem jezeru in klepetali, seveda tudi o možnosti, da osvoji kolajno.
Čisto "skulirano" mi je rekla, da je prepričana, da že dolgo vsak dan "gleda" kako jo dobi.
Ko je hodila še v gimnazijo ji je sošolec na list papirja natisnil njeno sliko z olimpijsko medaljo okrog vratu in ji rekel, naj si jo nalepi na steno ob posteljo in jo vsako jutro gleda, ko se zbudi.
Ko je popolnoma vživeto opisovala, kako se je vsako jurto navdušeno zbujala in gledala sliko, gledala sebe z medaljo okrog vratu mi je bilo jasno, da ji ne more spodleteti, saj v zgodbo ni spustila niti sence dvoma ali strahu da to ne bo tako.
In je bilo.
Če verjameš deluje, seveda moraš tudi sam kaj narediti v tej smeri (trening, pa še trening...), če bi samo ležala v postelji...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #29 on: August 14, 2008, 02:20:59 PM »

Sanjalka, ti je lahko jasno, da te je pekla vest, ker si si zaželela DENAR in zanj nisi garala, zato te je bilo strah, da bi ga dobila!!! Strah pa je priklical kazen za tvoj "pohlep"!!! Tako si zgubila še toliko koliko si si želela!!!  Ti je jasno, kako smo programirani, da ostanemo "revni"? Zdaj pa prosim ukrepaj, razbij ta program in dobi 20.000 eurov kot veš in znaš.
Imaš časa do 25.maja. Potem pa nam boš povedala, kako si do tega denarja prišla. S tem boš vsem nam pomagala.
Hvala.

Ne bom vas več moril... mam predolge poste...

nimaš predolgih postov ;)
so preveč zanimivi,da bi bili predolgi :D

Veš kaj lord,ni me pekla vest,ker sem si želela denar,res ne.Ga preveč potrebujem,da bi me pekla vest in vem,da si ga zaslužim ;D
Tukaj vmes je bil DVOM. Dvomila sem v to,da bi denar kar od kje prišel. Kako že? No in ko sem prebrala tvoj post,se mi je posvetilo :)
Lord dela v igralnici,tam bo ta denar :D

:-* ;) :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.