Author Topic: DOBRODELANA DEJAVNOST  (Read 10664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
DOBRODELANA DEJAVNOST
« on: August 14, 2008, 07:42:00 AM »
Naš forum je na nekem nivoju, kjer si želimo na nek način pomagati.

Naša Iza kot prostovoljka brez denarnega nadomestila dela z hendikepiranimi otroci. Več o tem upam, da bo sama napisala tukaj.

Porodila se ji je ideja, da bi finančno lahko pomagala ustanovi, tako da bi izdala koledar, od katerega bi dobiček od prodaje namenila tej ustanovi.

Povejte, če ste zainteresirani, da bi skupaj nekaj prispevali. Ali v obliki finančnih sredstev, ali v drugačni obliki. Mogoče pozna kdo poceni tiskarja, mogoče kdo pomaga pri promociji in prodaji.

Iza prosim, da o projektu kaj napišeš.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
Re: DOBRODELANA DEJAVNOST
« Reply #1 on: August 14, 2008, 08:09:10 AM »
Naš forum je na nekem nivoju, kjer si želimo na nek način pomagati.

Naša Iza kot prostovoljka brez denarnega nadomestila dela z hendikepiranimi otroci. Več o tem upam, da bo sama napisala tukaj.

Porodila se ji je ideja, da bi finančno lahko pomagala ustanovi, tako da bi izdala koledar, od katerega bi dobiček od prodaje namenila tej ustanovi.

Povejte, če ste zainteresirani, da bi skupaj nekaj prispevali. Ali v obliki finančnih sredstev, ali v drugačni obliki. Mogoče pozna kdo poceni tiskarja, mogoče kdo pomaga pri promociji in prodaji.

Iza prosim, da o projektu kaj napišeš.

Pozdravljena Tea.

Super tale ideja :D

Prepričana sem, da bo večina prisločila na pomoč...

Predlog: poceni koledarje, se da izdelat tudi potom spleta. Sama sem namreč naredila stenski koledar svojih otrok in ga dala tiskat pri DM ( drogerie-markt). Cena je nekje okrog 15 euro. Bom prilepila link...

https://asp.photoprintit.de/microsite/10853/

...upam da mi je uspelo, ker nisem super podkovana na tem področju :P

Iza, tebi pa želim vso ang: podporo pri izpeljavi projekta :-*

pozdravček, Neska

ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: August 14, 2008, 06:17:04 PM »
Vidim, da ste med mojo odsotnostjo odrpli tudi novo temo, to pot o dobrodelnosti.  Zelo podpiram takšne in podobne zamisli, zato bi tudi prispeva  v kakšni obliki.  Čakam torej, da se oglasi še Iza kot je napisala Tea, potem pa bomo videli v katero smer leti ideja o dobrodelnosti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: August 14, 2008, 06:21:51 PM »
Tudi jaz bom prispevala.

Danes Iza, sem dobila kontakt od direktorja ene firme, na katerega se boš obrnila. Potem pa bo sam povedal tebi, če se ga tukaj imenuje.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #4 on: August 15, 2008, 10:06:43 AM »
Evo mene zraven...se mi bo že porodila kaka ideja, kako prispevati svoj delček
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #5 on: August 15, 2008, 07:43:07 PM »
Evo mene!  :D

En del mene se še vedno potika po divjih poteh okrog portirnice, potem se pa dogaja tole, da me manjka na Zemlji  ;D. A, cote so skoraj že nared, samo še spalne vreče operem, pa bo  ;)
Čist zares: ko se mi pred očmi pokaže kak čudovit prizor z dopusta, mi kar solze v oči stopijo. Čeprav je tudi doma prekrasno  ;D (pa naj še kdo reče, da ne znam izgovorov najt  ;D)
Tako, da sem jaz čisto resno za idejo, da enkrat (ali večkrat) naredimo kako "nenavadno" seanso na Islandiji  :)

Zdaj pa k mojemu projektu, ki se je porajal kje drugje kot na West Fjordih, dan po naši "seansi" na svetovni čakri. Ideja sama, se je sicer pojavila sem pa tja že večkrat, samo je pri tem tudi ostalo, saj je takoj pojavila kaka nepremagljiva ovira.

IDEJA: Stenski koledar za leto 2009 s fotografijami iz narave  - celoten izkupiček gre za nakup kombija v Zavod za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave KORAK (www.zavod-korak.si).

Prva ideja za prodajo je bila, da najdem nekaj sponzorjev in se koledar potem prodaja po trgovinah, poštah, knjigarnah. Pa sem slišala žalostno zgodbo Onkološkega inštituta, ki je lani baje natisnil 14.000 stenskih koledarjev, prodal pa le okrog 400 (koledarji so bili baje na razpolago na vseh poštah). Taka zgodba ne pride v poštev  ;)
Čakam še informacije iz drugih virov (pri tem mi pomaga tudi Nensi - hvala, hvala, hvala), toda v tem trenutki se mi zdi, da ta način ne bo pravi.

Druga ideja za prodajo je prodaja podjetjem, s tem, da se na koledarje natisne tudi logotip podjetja. S tem podjetje sponzorira projekt oz. donira del sredstev zavodu, v zameno pa dobi koledarje, ki jih lahko uporabi za novoletna darila. Tako se natisne le toliko koledarjev, kolikor se zbere predhodnih naročil in se rizik precej zniža.

Tretje prodajna ideja je prodaja prek spletna, ki pa ni problematična, če bomo le v marketinško natrpanem prednovoletnem času dobili "zastonj" oglasni prostor na web-u.

V tem trenutku so to še zelo meglene ideje, ker še zbiram informacije, čakam ponudbe iz tiskrn,....

Koledar bo po mojem zelo lep (največ fotk je seveda iz Islandije). Opremljen bo tudi z 12imi pesmimi varovanca zavoda Korak.
Trenutno je v oblikovanju - tu mi je na pomoč priskočila prijateljica, ki je multimedijska umetnica in ima tudi na tem področju že kar precej izkušenj - njen honorar bo minimalen (oz. le delen, ostalo dela "humanitarno"), na ponudbe tiskarjev, kot sem rekla,  še čakam.

Tako je v tem trenutku stanje.

Moram priznati, da sem bila resnično ganjena, ko sem prebrala vaše poste in se vam že v naprej najlepše zahvaljujem. To mi daje tudi upanje, da bo projekt uspešen in da bo izkupiček vsaj delno kril stroške kombija za prevoz varovancev.
Vsak bo že veliko prispeval, če bo kupil kak koledar (ko bo nared), če pa bo kdo naredil kak kontakt z odgovornimi v podjetjih in rekel kako pozitivno o "ideji", ali celo priskrbel naročilnico, bo pa števec v nebesih zagotovo zabijal do konca  ;D
Če kdo pozna kakega tiskarja, ki se ukvarja s tiskanjem koledarjev, bom tudi hvaležna, da dobim čim boljšo ponudbo.

Sicer bom pa slike koledarja takoj, ko bo oblikovan, objavila, ker je veliko laže "prodajati" nekaj kar se vidi, kot pa mačka v žaklju.

Še par besed o zavodu Korak. V zavodu ni ravno veliko otrok, kot je napisala Tea, a konec koncev smo vsi otroci, ne? ;)
Bom kar kopirala:
  • Zavod za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave Korak iz Kranja v svoj program vključuje osebe, ki so utrpele poškodbo možganov iz različnih razlogov. Lokacijsko pokrivamo področje celotne Gorenjske. Izvajamo socialnovarstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, izvajamo tudi delovno terapijo, nevrofizioterapijo, psihosocialno rehabilitacijo, zdravstveno nego in pedagoški program.
Ker bi bila moja zgodba predolga, bom rekla, da sem se tam znašla po naključju v začetku letošnjega leta in ko sem si ogledala celotno zgodbo (varovance, pogoje v katerih delajo - ki so milo rečeno za tako dejavnost "podhranjeni", srčnost zaposlenih in njihove "šefice"), sem se takoj odločila, da po svojih močeh humanitarno prispevam. Tako sva jim z možem podarila robotka za prevoz invalidov na vozičkih po stopnicah, ki ga po smrti moževe babice nismo več potrebovali, spomladi pa sem imela za tiste, ki so pač sposobni sodelovati na določenem nivoju delavnice o komunikaciji, sodelovanju, različnosti karakterjev, ... - skratka zelo podobne vsebine, ki jih nudim na svojih seminarjih poslovnežem, a prilagojene varovancem zavoda. Čeprav je njihovo življenje vse prej kot z rožicami postlano, sem bila več kot presenečena v veliko pogledih. Njihov zdravi humor (čeprav se nekateri še v hudi depresiji), zdrav timski duh, pripravljenost za sodelovanje, odkrit feedback, ....
Plani zavoda so nekaj, zmožnost, ki jo na podlagi financiranja kot zavod imajo, pa kruta realnost. O tem danes ne bi pisala, ker nočem uničiti energije, ki ste jo s svojimi posti ustvarili  ;). Že, če se vse takoj neha, smo nekaj dokazali  :-* :-* :-*

Zdaj pa gremo naprej. Takoj, ko bom imela kaj več informacij, bom poročala.
Hvala. Hvala. Hvala.

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #6 on: August 23, 2008, 01:35:02 PM »
Kakorkoli se boste odločili, štejte me zraven.   :)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #7 on: August 23, 2008, 04:22:12 PM »
Regina...dobrodošla nazaj :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #8 on: August 23, 2008, 05:59:56 PM »
Kakorkoli se boste odločili, štejte me zraven.   :)

Dobrodošla dopustnica  :)
V začetku tedna bo že kaj videti in potem bomo vesela vsake pomoči  :-*

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #9 on: August 23, 2008, 08:04:30 PM »
Nenči in Iza, hvala  ;D :-*
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #10 on: August 25, 2008, 08:33:50 PM »
TRENUTNI STATUS:
Koledar je pripravljen za tisk in na ogled v spodnji priponki.

Meni je všeč (tako, kot vse kar se dogaja od Projekta Transformacija naprej  ;D ;D ;D).

Prvi plan je prodaja po podjetjih, kjer se "logotip" spodaj zamenja z logotipom podjetja, za prosto prodajo v trgovinah še nimam končne odločitve, a bo ta teden, seveda pa jih lahko vsakdo naroči (zase) kolikor želi (jaz bom imela v vsaki sobi 3  :D ;D), na prodaji preko interneta zaenkrat še nisem delala, ker je še čas.
Ker je spremni dopis še v reviziji pri šefici zavoda, bo po vsej verjetnosti nared jutri.

Če vam je koledar všeč in želite sodelovati pri projektu V KORAKO Z NARAVO, bom zelo vesela vsakega namiga ali celo posredovanja v podjetjih, kjer bi koledar kupili za darila poslovnim partnerjem in svojim zaposlenim (konkretne podatke najbolje, da izmenjujemo po PM-jih).

Aha, še cena. Cena koledarja je 7€ + DDV.

Vseh konstruktivnih kritih glede kateregakoli faktorja bom nadvse vesela. Hvala.

Lep dan!

Iza
« Last Edit: August 25, 2008, 08:43:37 PM by Iza »
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #11 on: August 25, 2008, 08:47:22 PM »
Aha, pa še to. Zadnji dve strani v priponki sta natisnjeni na karton (podložni karton koledarja, kjer je tudi logotip podjetja). Prva z imeni slik, fotografi  ;), .... je obrnjena tako kot vsi listi koledarja, zadnja s poezijo pa je kot zunanja platnica koledarja.
 Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #12 on: August 25, 2008, 09:40:17 PM »
BRRAAAVVVOOOOO :D :D :D

Vsaka čast Iza.
Zelo, zelo, zelo lepo!!! Mislim da bodo koledarji šli za med.
A jih bomo lahko tudi mi kupili?
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #13 on: August 26, 2008, 12:58:07 AM »
Izredno dobro si to naredila Iza, zato moje čestitke vsem, ki ste sodelovali pri izdelavi koledarja. Imam le eno pripombo, ki ne zadeva koledarja samega, temveč priponke.  Ko se odpre se slike zdijo nekako majhne. V pdf sem jih povečal na 80% in slike so bile videti še bolj kakovostne. Sicer pa sklepam, da imaš ti večji monitor kot jaz, zato pa nastane tudi razlika.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #14 on: August 26, 2008, 09:45:24 AM »
Res zelo lepo, Iza.
www.sepet-sanj.com