Moj mož je imel mrk eno stopinjo stran od ASC, še v 12. hiši. Torej lahko pričakujem, da bo on isto mel tako izkušnjo? Njegova poklicanost, odnos do moških/žensk?
Sonce je odnos do njegove moške energije, do animusa, ne do žensk
Mrk bo vplival na to, da bodo v ospredje stopila vprašanja kaj je njegova srčna pot, kaj je njegova po-klicanost v življenju, kam ga vleče srce, kakšne vzorce je dobil od očeta in ostalih pomembnih moških, kakšen je sam kot moški, v smislu moške energije, se pravi animusa, kakšen je njegov ponos, njegova samozavest, koliko srčnosti premore, vse to, če ni v skladu z njegovim jedrom, se bo spremenilo...
Kje pa ima n sonce in p sonce?
Ah, narobe napisala. JA, do moških. N Sonce ima v Ribah v sedmi hiši na 10. stopinj, P Sonce pa je v 8. hiši na 8. stopinj Ovna, tam ima tudi P Venero na 6 stopinj Ovna ter Merkurja na 1 stopinji Ovna.
O, on ima pa svoje N sonce eksaktno na mojem dsc, uuuu lepo, sigurno bi si bila všeč

Potem je imel pa on lani 1. septembra sončni mrk v opoziciji na n sonce. Tako se je pri njemu že pri lanskem septemberskem sončnem mrku pričela odpirati tematika odnosov (mrk v 1.hiši op. n sonce v 7.hiši), verjetno tudi postavljanje zase, kako ga drugi vidijo, kakšna je njegova maska, je premočna, prestroga, prekritična,preanalitična...(mrk v devici)
Se dovolj zdravo prehranjuje, dovolj zdravo živi, služi tudi drugim, zna dovolj zdravo poskrbeti sam zase...skratka deviške teme...in kaj mu nasproti sonce v ribah v 7. hiši zrcali?
Kakšen odnos ima z drugimi, je dovolj sočuten, živi svoje sonce ali živi partnerjevo sonce, se preveč zlije s partnerjevimi življenjskimi cilji in ne svojimi...
No, se pravi bo tematika letošnjega mrka tudi odnosi, jaz-ti, moje-tvoje, kako on deluje v odnosih, koliko njegovo sonce žari v odnosih...se nadaljuje pravzaprav že od lani septembra...