Author Topic: Nessus v natalni karti  (Read 4205 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Nessus v natalni karti
« on: July 06, 2017, 11:36:01 AM »
Nikjer še nisem zasledila teme o Nessusu, me pa zelo zanima.

Nessus naj bi bil destruktor, manipulator, kar se lepo kaže tudi v njegovi mitološki zgodbici. A do danes je ta pozicija v karti redkokdaj pojasnjena.

Recimo, moj Nessus ima samo en aspekt, je v enajsti hiš v strelcu in v kvadratu z Marsom, ki je na pragu druge hiše v ribah. Ne vem točno, kako bi to interpretirala - morda to, da včasih podzavestno poskušam vplivati na vrednote drugih, jih na vsak način (tudi kruto) poskušam prenesti na druge, ob tem pa uporabljam argument ''skupine'', ''revolucije''.

Me zelo zanima, če je kdo svoj položaj Nessusa podrobneje interpretiral in bi znal pojasniti kaj več?

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Nessus v natalni karti
« Reply #1 on: July 08, 2017, 03:52:51 PM »
Nessusa se niti še dotaknila nisem, po tvojem zapisu bi rekla, da je precej plutonski ;D
Imam ga čisto na koncu 11.  :rak. Tudi pri meni tvori en sam samcat aspekt  :sek :ki. Bom pa najprej prebrala kaj več o nessusu, saj ga res nisem še raziskovala. ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #2 on: July 16, 2017, 11:11:03 PM »
Nekaj krajših razlag, ki so mi bližje od večine na internetu.
http://smartyoungsters.blogspot.si/2015/12/nessus-in-houses-signs-and-synastry.html
Nekatere so precej ekstremne. Madoniš ko sem jih brala bi mislila, da je največja večina bila najmanj 5x v življenju spolno zlorabljena :-X :-\ ???
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: July 18, 2017, 09:59:29 AM »
Se mi zdi, da tale Nessus še ni dosti raziskan. V kakšnih razlagah se sploh ne najdem. Tudi literature je tako malo na to temo...najbolje da opazujem in iz izkušenj. Moram pa malo več mitologije prebrati, da vidim kam pes taco moli.

Vesta ti si našla kakšne razlage, ki držijo?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #4 on: July 18, 2017, 10:54:54 AM »
Sama se raje poglobim v osnovne planete, ki govorijo svojo psihološko dinamiko.
Pomembno mi je, da planete, aspekte in hiše, res globinsko začutiš, zato mi je zelo priročna mitologija, iz katere črpam.
Npr. ko sem delala izpit iz Venere, sem študirala mitologijo Psihe, kjer sem prepoznala koliko faz ima pravzaprav simbolika same Venere, da na koncu prideš do pravega odnosa, lastne vrednosti, užitkov, denarja....pač do vsega tega kar sama Venera v astrološki karti predstavlja.
Vse ostalo se je meni izkazalo bolj kot nianse, ki potrjujejo povedano zgodbo osnovnih planetov.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #5 on: July 19, 2017, 12:55:54 PM »
Jaz na te široke generične razlage dam tako ali tako bolj malo. Samo določene stvari za svojo osebno orientacijo potegnem ven.

Ko bom imela čas, morda napišem lastne razlage, ampak danes se počutim tako izžeta, da jih verjetno ne bo. Je pa pri mojih družinskih članih kar pokazal, kam pes taco moli.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #6 on: July 19, 2017, 04:33:20 PM »
Jaz še kar čakam (k sreči brezuspešno), kdaj bo meni ta tiran ven udaril, ki ga označuje  :Sa v moji 10., no zdaj vidim, da je tam tudi moj Nessus, ki pomeni podobno.
Torej dvojna doza tiranije.  ::)
Nekaj delam narobe.  :D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #7 on: July 19, 2017, 04:47:03 PM »
Moj je v 8. V kvadratu s Soncem in Saturnom ...  ???
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #8 on: July 19, 2017, 05:15:32 PM »
Maja, ti se lahko tolažiš, da je vsaj zraven sorodne energije (8. hiša je kar precej Nessusova, se mi zdi), tako da se kvadrati malo nevtralizirajo (Sonce in Saturn v Škorpijonu). Bi znalo pa to nakazati na veliko spolno potrebo, močan ego in na to, da v življenju pogosto srečaš ljudi, ki te želijo zatreti, pogojujejo ljubezen s tem, da se spremeniš v nekoga drugega. Jung je dejal, da je v bistvu površno, če gledamo samo 4. hišo, saj naj bi 8. kazala tisti ta pravi kod travm in izkustev, skozi katerega se vidi svet. Tudi Crowley je imel podobno teorijo.

Pika, tudi 10. se mi zdi OK, ker Nessus tam lahko izrazi občasno željo po nadvladi, no, čeprav je Saturn verjetno prinesel lekcijo, da ni vse zlato kar se sveti in si potem to pozitivno transformirala v to, da si si sama izborila okolje, v katerem izražaš svoje javno delovanje (MC). To bi znalo pojasnit obračanje v alternativne metode.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #9 on: July 19, 2017, 05:25:23 PM »
Ja, tole se sliši smiselno. Če na hitro prevrtim v glavi odnose ... Koliko je takih, kjer bi me ljudje imeli vzeli tako, kot sem (brez prisiljenega oz. narejenega odobravanja) - ne prav veliko. Bi morala bit to pa počet ono pa spremenit tisto, pa ni bilo OK. Sem tudi sicer OK, taka, kot sem.
Dopovedala sem si, da s tujimi pričakovanji nimam nobene zveze. Pričakovanja so njihova in ne vidim razloga, zakaj bi jih morala izpolnit za ceno lastne sreče.
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #10 on: July 19, 2017, 05:35:59 PM »
Mja, mene pri teh spletnih opisih Nessusa moti predvsem to, da so tako fatalistični, da glava peče. In potem se čudimo, zakaj tudi ljudje tulijo "O, ne, midva imava pa kvadrat med Venero in Uranom, nikoli nama ne bo uspelo.'' ipd., pa je to samo odgovor na naše enoplastno jemanje stvari. Zame ni slabih in dobrih aspektov, samo različno delujejo in isto je z Nessusom. Mislim, da je glavna razlika med Nessusom in Plutonom ta, da je prvi enostavno naša primitivna stran, ki bo tu, ne glede na to, koliko zorimo in tudi ne maram si delati utvar, da moram biti, zato da si v obraz pogledam, Mati Tereza brez občutka zase, drugi pa je način transformacije, kako slabe izkušnje prelevimo v dobre, plehkost v globino itd.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #11 on: July 19, 2017, 05:44:03 PM »
Sem malo pogooglala in res, definicije so tako skrajne, da ojej. Nasilje, spolna zloraba, izkoriščanje ...
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #12 on: July 19, 2017, 11:02:50 PM »
Jaz imam tudi Nessus v 8. hiši, samo jaz ga imam v točnem kvadratu s Saturnom, to je pa edini aspekt, ki ga imam.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #13 on: July 20, 2017, 02:27:44 AM »
Ste me zadnjič s tem narajcala in sem šel gledat za mene. Je bilo pozno in zjutraj nisem skoraj nič vedel o čem se gre v moji karti.  Bo treba na novo pogledati.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #14 on: July 20, 2017, 08:42:20 PM »
Tudi mene blazno motijo tele fatalistične razlage.
Vesta bomo veseli kakšne bolj normalne iz lastnih opažanj  ;) :)
Tranziti in progresije
Solarna