Hvala, Vesta.

"Hecno" je npr., da je moja zelo dobra prijateljica rojena dva dni za mano (ravno tako AC Devica) in ima za povrh še zelo podobno razporeditev hiš. Pa je spregovorila relativno pozno.
Govorim v bistvu dokaj umirjeno, ne bi rekla, da ravno počasi, sem pa večkrat precej tiho.
Nisem prav glasna, se ne derem. Delujem skulirano.
Nekateri me imajo za precej zgovorno, drugi mislijo, da sem napol mutava.
Mislim, da se kar jasno izražam, ja, vendar se je to izoblikovalo bolj v času, odkar imam hčer.
Tuje mi je "čvekanje v prazno".
V zadnjih letih imam rahle težave z glasilkami oz. mi je glas opešal, kar se toliko niti ne čuti pri govoru, kot pri tem, da nisem več sposobna peti. Nekoč sem imela 4 oktavni glasovni razpon. Na prvi "sluh" bi preko govora človek ocenil, da sem alt, pa sem "na presenečenje" bila večinoma prvi ali drugi sopran, so me pa uporabili tudi za zelo nizke tone, če je bilo treba.
Nastopala sem tudi v reklamah.

Glas, dokler nisem fasala pred leti tiste izgorelosti, je bil močan, jasen in čist. Na glasu se mi je najprej poznalo, v "fizičnem smislu", da je "z mano nekaj narobe".
Verjetno ti je padel v oči

na Algolu,

je tudi vladar mojega

. Ja, težave s ščitnico (ki jih sicer dobro obvladujem in sem sicer zdrava), grlo čutim v zadnjih letih pogosteje kot prej, me na trenutke praska po njem, imela sem težave s trdovratnim kašljem.
Imam pa absolutni glasbeni posluh, tako kot moja hči.