Author Topic: Merkur  (Read 10328 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Merkur
« Reply #30 on: August 20, 2017, 09:39:07 PM »
O, smo spet pri ge. PlaviLaguni ...
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #31 on: August 20, 2017, 10:03:07 PM »
Hehehe jp. Me je skoraj kap, ko je mulo tole odpel brez kiksa :o :laugh: :laugh: :laugh:

Hudodober komad :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #32 on: August 20, 2017, 10:07:37 PM »
Samo bo imel izoblikovano verjetno čez cca 2 leti. Tomaž ima pa kvečjemu lahko bas. Alt je ženski glas.  ;)
9ZK 674

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #33 on: August 20, 2017, 10:18:42 PM »
Samo bo imel izoblikovano verjetno čez cca 2 leti. Tomaž ima pa kvečjemu lahko bas. Alt je ženski glas.  ;)

Tudi kontraalt ima lahko, je rezerviran tudi za moške, a silno redek. Alta kot čistega pa verjetno res ne, se potem pri moških v mutiranju preoblikuje kot tenor. Lahko bariton ali pa bas.

Saša, ti imaš pa verjetno zelo lep sopranček.  :de v moji izkušnji raje proizvajajo visoke tone, v 9. se ti oplemenitijo (ker ima deveta v sebi kar precej lepote, a je to pogosto prezrto), pa še v opoziciji z  :Lu:ri v 3?

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #34 on: August 20, 2017, 10:19:54 PM »
Hahaha sej se vid baba sm pa po babje mislim. Bariton i guess, ne vem če je ravno tenor.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #35 on: August 21, 2017, 12:32:25 AM »
Merkur naj bi po neki teoriji vladal glasu in načinu govorjenja. Kakšne so izkušnje tu? Kako razlagate? ;)

Nimam razlag in primerov.  Tu na forumu nas ima predvsem veliko R Merkurja.  Torej je komunikacija kakršno poznamo in se zaženemo za nekim poslom, ko je Merkur v R.  :)

Mimogrede.   Moj zgornji post je pravzaprav vpliv Merkurja in tudi mrka te dni, ki mene zadane ravno tam nekje. V množičnem številu izmejanih mailov, obrazložitev tega in onega je šel eden od začetnih mailov mimo mene. Na koncu je pisalo da gre za septembra  leta  2018. Torej zaslužka ta hip ne bo, a vendarle sem namesto drugo leto, naredil  že vse skupaj sedaj, v teh zadnjih tednih.   

Andres
Andres, jutrišnji sončni mrk bo pa padel prav na tvoj N Merkur, bi si upala zapisat, da ti prinaša dobre stvari. Dobro bodi.

Včeraj sem imel turo s turisti in pred dnevi sem se tako pripravil, da sploh ne smem nič misliti, da bi šlo kaj narobe zaradi mrka. In res. Vse je šlo v redu, vsi zadovojni in veseli. 

Cvetka. Koliko dobrih stvari mi bo ta mrk prinesel bom napisal od današnjega dne po ugotovitvah kot bodo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #36 on: August 21, 2017, 09:21:17 AM »

Tudi kontraalt ima lahko, je rezerviran tudi za moške, a silno redek. Alta kot čistega pa verjetno res ne, se potem pri moških v mutiranju preoblikuje kot tenor. Lahko bariton ali pa bas.

Saša, ti imaš pa verjetno zelo lep sopranček.  :de v moji izkušnji raje proizvajajo visoke tone, v 9. se ti oplemenitijo (ker ima deveta v sebi kar precej lepote, a je to pogosto prezrto), pa še v opoziciji z  :Lu:ri v 3?

:o :o :o

Res je, visok sopran sem.  ::) Mi je pa zanimivo, meni je veliko bolj ljuba duhovna glasba, jaz rečem glasba z dušo. Ne morem drugače. Pa verjetno ravno zaradi 9. hiše.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #37 on: August 21, 2017, 11:35:27 AM »
Moj merkur v kvadratu s saturnom in opoziciji z neptunom, trmast in v svojem svetu  :laugh:
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #38 on: September 14, 2017, 06:19:54 PM »
Sem se že nekaj časa spravljala semle pisat, ker moj natalni R :Me je malo izven okvirjev.
Otroci s takim Merkurjem naj bi namreč vsi po vrsti pozno spregovorili. Sem že slišala tudi od astrologov, da še niso slišali za primer, ko bi otrok z R :Me spregovoril zgodaj.
Pa bi vprašala...
Kje v moji natalki se torej lahko razbere ekstremno zgoden začetek govornega izražanja?
S tem mislim na razločen in vsem razumljiv govor. V stavkih.
Bom vesela, če lahko katera pokomentira.  :-*

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #39 on: September 14, 2017, 06:30:37 PM »
Ne nujno, jaz na tvojem ničesar posebnega ne vidim v tej smeri ...

To, da je v  :Me v :ov, pa še v  :So dekadi, ga okrepi, :ov v neki hiši pogosto pomeni zgodnje začetke.  Vladarica 3. hiše je :Ve, ki je v  :B doma ... vladar 3. je v 9. hiši, tudi zelo dobra pozicija, označuje inteligentnost. Verjetno govoriš jasno, nekoliko bolj počasi, ključne besede poudarjaš ... bi pa verjela, da si lahko hripava rahlo bolj pogosto, kot drugi ...

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #40 on: September 14, 2017, 06:53:23 PM »
Hvala, Vesta.  :-*
"Hecno" je npr., da je moja zelo dobra prijateljica rojena dva dni za mano (ravno tako AC Devica) in ima za povrh še zelo podobno razporeditev hiš. Pa je spregovorila relativno pozno.

Govorim v bistvu dokaj umirjeno, ne bi rekla, da ravno počasi, sem pa večkrat precej tiho.  :D
Nisem prav glasna, se ne derem. Delujem skulirano.
Nekateri me imajo za precej zgovorno, drugi mislijo, da sem napol mutava.
Mislim, da se kar jasno izražam, ja, vendar se je to izoblikovalo bolj v času, odkar imam hčer.
Tuje mi je "čvekanje v prazno".
V zadnjih letih imam rahle težave z glasilkami oz. mi je glas opešal, kar se toliko niti ne čuti pri govoru, kot pri tem, da nisem več sposobna peti. Nekoč sem imela 4 oktavni glasovni razpon. Na prvi "sluh" bi preko govora človek ocenil, da sem alt, pa sem "na presenečenje" bila večinoma prvi ali drugi sopran, so me pa uporabili tudi za zelo nizke tone, če je bilo treba.
Nastopala sem tudi v reklamah.  :D
Glas, dokler nisem fasala pred leti tiste izgorelosti, je bil močan, jasen in čist. Na glasu se mi je najprej poznalo, v "fizičnem smislu", da je "z mano nekaj narobe".
Verjetno ti je padel v oči  :Ma  na Algolu,  :Ma je tudi vladar mojega  :Me. Ja, težave s ščitnico (ki jih sicer dobro obvladujem in sem sicer zdrava), grlo čutim v zadnjih letih pogosteje kot prej, me na trenutke praska po njem, imela sem težave s trdovratnim kašljem.
Imam pa absolutni glasbeni posluh, tako kot moja hči.  :)