Author Topic: Nadzorujmo svoje impulze - vaje iz psihološke astrologije  (Read 7595 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Re: Nadzorujmo svoje impulze - vaje iz psihološke astrologije
« Reply #15 on: August 08, 2017, 02:30:50 PM »
Torej je bil ravno obraten scenarij - mama, vase obrnjena in do drugih nestrpna. To sta dve strani Urana. Z Jupitrom je pa vse veliko, itak.

Offline Manja

• Veteran
« Reply #16 on: August 08, 2017, 02:37:26 PM »
Ksenija, ne morem ti poslati zasebnega, ker imaš poln inbox.  :)

Hvala za opozorilo. Sem že zbrisala. ;)

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #17 on: August 08, 2017, 02:49:20 PM »
Torej je bil ravno obraten scenarij - mama, vase obrnjena in do drugih nestrpna. To sta dve strani Urana. Z Jupitrom je pa vse veliko, itak.

Touche.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #18 on: August 08, 2017, 11:37:46 PM »
Uf tole je pa hudodobr ;D. Se javljam za analizo, hkrati pa bom (menda enkrat do nedelje bo pa že tolk cajta no) nekoga (vsaj probala) zanalizirat ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #19 on: August 09, 2017, 12:19:27 PM »
Jaz se tudi javljam za analizo.  ;D Sama še nisem dovolj astro podkovana, da bi lahko kaj kometirala.  ;D
9ZK 674

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #20 on: August 09, 2017, 05:24:18 PM »
Naslednja je torej Tejka ...

Tejka, ti si alergična na ljudi, ki so snobi in ki precenjujejo svojo vrednost (samohvala) in si izmišljujejo stvari, da izboljšajo svoj položaj ter na tiste, ki so muhasto zamerljivi (Ovnov Mars v deveti hiši). Ne razumeš, zakaj ljudje ne znajo držati obljub, poleg tega pa imaš velikokrat možnost, da na te laži opozoriš, a tega zavoljo vljudnosti ne storiš, čeprav se potem na skrivaj sprašuješ, zakaj nisi ravnala drugače (Venera v osmi hiši). Nimaš veliko prijateljev, ker se absolutno ne znaš pretvarjati in to jih na dolgi rok odžene, saj velikokrat v fazi prijateljstva verjameš, da si prišla do iskrene točke, kjer lahko pošteno poveš misli, pa potem vidiš, da ljudje ne prebavljajo. (Saturn v devici). Sama veš, da jeza vpliva na tvoje zdravje, zato se iz konfliktov ponavadi  preventivno umakneš, še preden se ti začnejo, a tebi se res ni dobro zameriti, ker nikoli ne pozabiš in znaš krivce potem obravnavati s takim hladom, da mu ni para (2. hiša in devica). Kadar si razburjena, in res razburjena, lahko tudi vpiješ, kriliš z rokami in se nekoliko treseš, ker čutiš z vso dušo, vendar to ponavadi delaš na samem (Merkur je ognjen, a ga blaži Jupiter v 12. v raku), poleg tega se pod stresom lahko pojavijo psihosomatske bolečine in vremenska občutljivost, pa tudi krči.

Zaradi okoliščin v svojem življenju si morala precej delati na samokontroli in sumničavosti, v otroštvu je prišlo do močnih izkušenj. Verjetno na zunaj izpadeš ekstrovert, kar tudi večino časa si, ampak stvari še zdaleč ne jemlješ zlahka, kot nekaj, kar gre lahko 'go with the flow'. Težnja po varnosti te spravlja v občutek domačnosti in samozadostnosti, kadar čas upravljaš učinkovitost, zato se na tem hraniš, si celo obsedena. Ker planiranje ni tipično, svoje vzorce redkokdaj spoznaš, a se nanje temeljno zanašaš, potuješ po ciklu.

Pobeg v naravo in negovanje z ustrezno hrano je poglavitno pri odpravljanju stresa, pa tudi nekaj adrenalina, ki požene kri po žilah, kakšen v domače prirejen adrenalinski šport. Delo na vrtu ti lahko da marsikaj. Pij veliko tekočine in uživaj veliko rastlinskih beljakovin in zelenjavo, polno železa.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #21 on: August 09, 2017, 06:18:16 PM »
Vesta v nulo ;).
Mogoče bi le dodala, da če gre nekdo čez vse meje, "ven padem" tudi na licu mesta, pa tresem se kar krepko če je res hudo ;D. Aha pa živec mi dodobra vleče tudi vsa duhovščina (ne glede na vero), ki vsiljujejo svoje drugim, pa politiki, pa ... :D Sem smotana ane hehehe.
Ne vem pa ali si mislila ognjenega Merkurja ker se nahaja v deveti hiši, sicer je ribast :D

Svojih obsesij sem mislila, da se zavedam. Zgleda se ene ne. Hvala, bom premozgala tele cikle :)

Edinole tole delo na vrtu mi ne odgovarja (sem absolutni morilec rastlinja in priznam, da mi vrtnarjenje ne diši), drugače pa že kar več kot desetletje vegi in mi tako rastlinskih beljakovin ne primanjkuje. Pijem pa ja ::) absolutno premalo.

Res najlepša hvala za analizo :-* :-* :-*. Kot sem obljubila, pa bom do nedelje nekoga "obdelala".
« Last Edit: August 09, 2017, 06:35:47 PM by Tejka »
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #22 on: August 09, 2017, 08:04:15 PM »
oh, zatipkala, ker poskušam gledat oboje hkrati in se mi včasih zdi, da so misli hitrejše. Tudi jaz imam ribastega Merkurja in ta tresavica, ki pride ven ob času, je res čudovita. Celo telo je v sinhronosti besa.

Ja, tudi duhovščina je pod domeno 9. hiše. Tudi jaz ne toleriram vsiljevanja, ampak to pripisujem bolj Plutonu in Kirončku, haha.

Počakaj na drugi Saturnov povratek, takrat zna ven useknit. :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #23 on: August 09, 2017, 10:34:30 PM »
Joj menda me bo do skoraj 60 leta pa že malce pamet srečala ;) ;D :laugh: :laugh:
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #24 on: August 10, 2017, 07:52:30 AM »
Jaz se tudi postavim v vrsto za analizo....hvalaaa :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #25 on: August 10, 2017, 08:55:28 AM »
Vesta bom vesela analize tudi jaz in bom pokomentirala, obljubim ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #26 on: August 10, 2017, 02:05:08 PM »
Saša, nadaljujem s teboj.

Tebe največkrat sprovocirajo ljudje, ki ne skrbijo zase in skozi življenje dobivajo občutek, da bodo drugi vse delali namesto njih, so površni in ne izpolnijo dogovorjenega, pa tudi opravljivci. Ker sama veliko skrbiš in organiziraš, če ne v praksi, pa vsaj v mislih, to pričakuješ tudi od drugih, pa ti pogosto očitajo kompliciranje. Paradoksno ti ta tvoja metodičnost velikokrat v življenju pomaga in zaradi nje si sposobna t.i. "multitaskinga." Ker je Venera blizu, si sposobna in voljna šteti svojo korist tudi, ko bi marsikdo drug skočil pokonci, naposled je to, kar te zadovolji, nekaj oprijemljivega - bodisi poslovno sodelovanje, končano delo, ali zgolj kljukica na seznamu. Velikokrat zaradi tvoje lastnosti trpijo osebni odnosi, pa tudi ti sama, ker se težko sprostiš od skrbi in tistega, kar drugi dajejo - čeprav nočeš priznati, veliko absorbiraš. Fizični znaki, ki se sprostijo v stresu, imajo povezavo predvsem z čustveno muhavostjo, kompulzivnostjo glede čistoče in hormonalnimi, pa tudi ginekološkimi težavami.

S Saturnom v 11. hiši v škorpijonu in dispozicijo Jupitra v 2. hiši v vodnarju, nimaš veliko prijateljev in navzven pred drugimi skrivaš svoje težave, zaradi Plutona v 10. hiši v škorpijonu tudi nikoli ne pozabiš tistih, ki te ranijo. Težko zaupaš, poleg tega pa zaradi prirojene logike hitro prepoznavaš laži - pa vendar s svojim Soncem znaš dobro sortirati, kdo je vreden tvoje pozornosti in zadostna mera interakcij s peščico, ki so 'tvoji ljudje' je povsem dovolj. Z leti si se naučila tistega 'small-talka', ki je potreben za formalno izražanje odnosov, zato si v podjetju poznana kot 'fejst ženska',  kar je kombinacija zgoraj navedenih lastnosti. Peta hiša je v biku, kjer je tudi SV vozel, zato napetost dobro sproščaš z domačo hrano, krajšimi sprehodi, osebnim mirom in skrbjo za zemljo, kar potrjuje tudi Vesta v 12. hiši v škorpijonu. Ker škorpijon vlada blatu in glini, lahko kakšne bolečine zdraviš tudi preko teh dveh sredstev.
« Last Edit: August 10, 2017, 02:08:01 PM by Vesta »

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #27 on: August 10, 2017, 02:26:10 PM »
Saša, nadaljujem s teboj.

Tebe največkrat sprovocirajo ljudje, ki ne skrbijo zase in skozi življenje dobivajo občutek, da bodo drugi vse delali namesto njih, so površni in ne izpolnijo dogovorjenega, pa tudi opravljivci. Ker sama veliko skrbiš in organiziraš, če ne v praksi, pa vsaj v mislih, to pričakuješ tudi od drugih, pa ti pogosto očitajo kompliciranje. Paradoksno ti ta tvoja metodičnost velikokrat v življenju pomaga in zaradi nje si sposobna t.i. "multitaskinga." Ker je Venera blizu, si sposobna in voljna šteti svojo korist tudi, ko bi marsikdo drug skočil pokonci, naposled je to, kar te zadovolji, nekaj oprijemljivega - bodisi poslovno sodelovanje, končano delo, ali zgolj kljukica na seznamu. Velikokrat zaradi tvoje lastnosti trpijo osebni odnosi, pa tudi ti sama, ker se težko sprostiš od skrbi in tistega, kar drugi dajejo - čeprav nočeš priznati, veliko absorbiraš. Fizični znaki, ki se sprostijo v stresu, imajo povezavo predvsem z čustveno muhavostjo, kompulzivnostjo glede čistoče in hormonalnimi, pa tudi ginekološkimi težavami.

S Saturnom v 11. hiši v škorpijonu in dispozicijo Jupitra v 2. hiši v vodnarju, nimaš veliko prijateljev in navzven pred drugimi skrivaš svoje težave, zaradi Plutona v 10. hiši v škorpijonu tudi nikoli ne pozabiš tistih, ki te ranijo. Težko zaupaš, poleg tega pa zaradi prirojene logike hitro prepoznavaš laži - pa vendar s svojim Soncem znaš dobro sortirati, kdo je vreden tvoje pozornosti in zadostna mera interakcij s peščico, ki so 'tvoji ljudje' je povsem dovolj. Z leti si se naučila tistega 'small-talka', ki je potreben za formalno izražanje odnosov, zato si v podjetju poznana kot 'fejst ženska',  kar je kombinacija zgoraj navedenih lastnosti. Peta hiša je v biku, kjer je tudi SV vozel, zato napetost dobro sproščaš z domačo hrano, krajšimi sprehodi, osebnim mirom in skrbjo za zemljo, kar potrjuje tudi Vesta v 12. hiši v škorpijonu. Ker škorpijon vlada blatu in glini, lahko kakšne bolečine zdraviš tudi preko teh dveh sredstev.

Kako sem se nasmejala.  :laugh: Res je, čiiist me vrže iz tira, če je vse nekaj na pol in nezorganizirano, potem pa pravijo, da jaz kompliciram.  :laugh: :laugh: :laugh: Pa tudi je res, da me skrbi še ponoči, če je treba, ker velikokrat nosim skrbi tudi domov. Ampak moram reči, da mi tukaj veliko pomaga moj mož, ki me pridno posluša in pove svoje mnenje. Včasih mi velikokrat naravnost pove, ali res preveč kompliciram in skušam rešit situacijo sama ali pa imam prav.  ;D Absorbiram veliko, kar pripisujem ribji luni. Sem pa ugotovila, da mi veliko pomaga, da enostavno butnem ven vse, da sprostim to jezo in ne držim ali procesiram v sebi notri.

Oh, moji hormoni. Ti me hitro znajo usekat kje, ja. Kompulzivnost glede čistoče? O čem že ti to to (v ozadju pa razmišljam o tem, kako moža napodim iz postelje, ker še ni stuširan, ker umazan pa že ne boš hodil v posteljo niti pod razno).

Res je, nimam veliko prijateljev, niti težav ne govorim vsakemu. Tisti, ki pa jih imam, pa popolnoma zadovoljijo moje potrebe po izražanju. Fejst ženska sem res, glede na mnenje ostalih, ampak zelooo poudarjajo to, da imam vse pod kontrolo (kar pa niti nimam, samo rada imam stvari urejene, zorganizirane, ne maram šlamparije). Je pa res, da sem vedoželjna do te mere, da rada poznam celoten potek nečesa, da poznam ozadje, da se potem lažje zorganiziram in prilagodim zadeve. Jaz sama sebe sploh ne dojemam kot komplikatorja, ampak ok, vedno sta dve plati medalje.

Domača hrana. Brez tega pri meni res ne gre.  Skrbim tako za zemljo kot za rože, uživam v tem. Tudi sedaj, ko imam čebele, so mi čisto zlezle pod kožo. Gline in blata pa nisem velikokrat uporabljala, priznam, mogoče pa kakšne glinene kopeli ne bi bile slaba ideja.

Hvala ti. Res si me zadela.  :-*
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: August 11, 2017, 10:26:52 AM »
No Sašo in Tejko malo bolje poznam, zato lahko pritrdim da sta res taki  :laugh: :laugh: :laugh:

Vesta me zanima, kaj bi rekla zame (malo te testiram) ker je skoraj vse v dvanajsti haha. Zelo veliko astrologov je nima pojma razložit. Najprej pogledajo mojo dvanajsto, potem mene, pa spet dvanajsto pa ne vejo kaj rečt sploh  :laugh:
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #29 on: August 11, 2017, 11:11:40 AM »
No Sašo in Tejko malo bolje poznam, zato lahko pritrdim da sta res taki  :laugh: :laugh: :laugh:

Vesta me zanima, kaj bi rekla zame (malo te testiram) ker je skoraj vse v dvanajsti haha. Zelo veliko astrologov je nima pojma razložit. Najprej pogledajo mojo dvanajsto, potem mene, pa spet dvanajsto pa ne vejo kaj rečt sploh  :laugh:

Ej, a veš kaj, ane. Saj sem rekla, da me je zadela.  :P
9ZK 674