Author Topic: Umetniška nadarjenost  (Read 11017 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Umetniška nadarjenost
« on: August 29, 2017, 09:19:03 AM »
Mogoče je bilo že govora o tem, ampak me res zanima, kako se recimo pokaže nagnjenost ali talent ali pa potencial za glasbeno nadarjenost v smislu igranja inštrumenta? Ali spada igranje inštrumenta tudi pod domeno Neptuna? V katero hišo spadajo?
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Umetniška nadarjenost
« Reply #1 on: August 29, 2017, 09:27:28 AM »
Talenti spadajo v 5. hišo, gledaš vladarja, aspekte z njim, so domena tudi našega sonca in aspektov z njim, od aspektov pa so za talent pokazatelji kvintili.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #2 on: August 29, 2017, 09:31:05 AM »
Glasba gre izključno med  :NE po mojih izkušnjah, v okviru, da je ta še dobro aspektiran z MC, ki ga vlada, gre skoraj gotovo za to, da je glasba poklic. To sem videla tudi v družini, kjer imamo profesionalca, pa drugih kartah, naključno najdenih na internetu. Še toliko bolje je, če je  :NE v kateri od vodnih hiš in aspektiran bodisi s  :ko ali  :de, to pomeni, da je voljan stvari izboljševat, vadit, se posvetit ...

Pisatelji ... močan  :Me, 5. hiša. Velikokrat konekcije  :So in  :Me,  :J in  :Me ... tudi močno postavljen  :PL daje svojo težo, ne samo pri pisateljevanju, ampak nasploh pri umetnosti.

Igralci ... izredno pogosta  :kon  :Ve in  :So,  :NE ali  :J v 5. hiši, zelo zasedene 1. ali 10. hiša. MC pove tipologijo, kakšen igralec bo, ker so tudi med temi razlike v prezenci ... in pozicija  :Me v eni od ekstrovertiranih hiš, obvezno.

Plesalci in ostali ...  :Ve:Ma kot arhetip telesa ...  :U pogosto daje gibkost, gibčnost, fluidne gibe, je pa seveda odvisno, v kakem znaku je.

In kot je Sanjalka omenila, kvintili.
« Last Edit: August 29, 2017, 09:32:49 AM by Vesta »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #3 on: August 29, 2017, 09:40:00 AM »
Hvala obema. Zanimivo, Vesta, nekako sem iz prebranega dobila neko potrditev, lučko, da imam prav. Ker kolikor recimo jaz ljubim glasbo in skoraj ne mine nek zabaven večer, da ne bi jaz kaj pela poleg, me pa po drugi strani ne prepričaš, da bi to delala kot kariero. Verjetno je posledica  :kv med  :NE in mojim MC.  ;D

Razmišljam, če bi morda sprejela ponudbo plačanega tečaja za orgle, ampak s tem vred pride tudi obveznost po drugi strani. Še sedaj pa nisem prepričana, če bi mi to ležalo, ker ko gledam druge, ki to res obvladajo, si mislim, pa ni pogojev, da bi jaz sploh kdaj to znala. Je pa res, da kar se tiče posluha, ga pa res imam (pa to ni samohvala, ampak sama vem, da zelo dobro vse ujamem in slišim) in bi mi morda to tudi pomagalo. Kaj pa vem ...
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #4 on: August 29, 2017, 04:48:23 PM »
Glasba gre izključno med  :NE po mojih izkušnjah, v okviru, da je ta še dobro aspektiran z MC, ki ga vlada, gre skoraj gotovo za to, da je glasba poklic. To sem videla tudi v družini, kjer imamo profesionalca, pa drugih kartah, naključno najdenih na internetu. Še toliko bolje je, če je  :NE v kateri od vodnih hiš in aspektiran bodisi s  :ko ali  :de, to pomeni, da je voljan stvari izboljševat, vadit, se posvetit ...

Pisatelji ... močan  :Me, 5. hiša. Velikokrat konekcije  :So in  :Me,  :J in  :Me ... tudi močno postavljen  :PL daje svojo težo, ne samo pri pisateljevanju, ampak nasploh pri umetnosti.

Igralci ... izredno pogosta  :kon  :Ve in  :So,  :NE ali  :J v 5. hiši, zelo zasedene 1. ali 10. hiša. MC pove tipologijo, kakšen igralec bo, ker so tudi med temi razlike v prezenci ... in pozicija  :Me v eni od ekstrovertiranih hiš, obvezno.

Plesalci in ostali ...  :Ve:Ma kot arhetip telesa ...  :U pogosto daje gibkost, gibčnost, fluidne gibe, je pa seveda odvisno, v kakem znaku je.

In kot je Sanjalka omenila, kvintili.

Zanimivo :)

Ples je moja doma ;D Dobro se znajdem tudi pri čečkanju, malce mejkapiram in packam po ljudeh za zabavo, kakšen nakit naumim sem in tja.
Petje sem s kajenjem ubila, posluh je nekje med otroci ušel v neznano (nekoč sem v zboru pela solo, zdaj pa hreščim :laugh: :laugh: :laugh:)

Trenutno pa sem absolutno prelena, da bi šla čekirat karto kje so teli zapisi.  :NE v 5. verjetno, pa v aspektu na vse osebne planete razen :Ma.
Ne štekam pa kaj ima  :U z gibčnostjo in fluidnimi gibi? Pa v končni fazi je generacijski in če iščem vzporednice med gibanjem in znamenjem :U mi nekako ne gre skupaj.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #5 on: August 30, 2017, 09:52:25 AM »
Tejka, si kaj pregledala astrowiki? Tam jih ima veliko (plesalcev),  :NE v aspektu z  :U zelo močan, pa tudi pogosto postavljen na MC, 9. ali 2. hišo ...

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #6 on: August 30, 2017, 10:42:08 AM »
No, ples je moja neizpolnjena življenjska želja. Nisem uspela prepričati moža, da bi se mi pridružil. Pa se zavrtim po kuhinji kar sama.
Moj  :NE je zelo močan, kvadrat z  :U in trije trigoni  :So, :Ve, :Me, s Plutonom pa sekstil. Pa po sončnem znamenju sem  :ri.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #7 on: August 30, 2017, 11:14:14 AM »
No, ples je moja neizpolnjena življenjska želja. Nisem uspela prepričati moža, da bi se mi pridružil. Pa se zavrtim po kuhinji kar sama.
Moj  :NE je zelo močan, kvadrat z  :U in trije trigoni  :So, :Ve, :Me, s Plutonom pa sekstil. Pa po sončnem znamenju sem  :ri.

Imaš tudi polno 5. hišo, notri stelij (merkur,venera,sonce)v trigonu z neptunom,
vladar 5. hiše je uran v levu in sonce v ribah, ki je še v trigonu z neptunom...
potem imaš tudi 2 kvintila in 2 bikvintila, en kvintil je med merkurjem v vodnarju in saturnom v strelcu (3.hiša)...kaže lahko na talent za pisanje, podajanje višjega znanja ljudem (sem lahko sodi tudi astrologija)...
potem kvintil med marsom v biku (8.hiša) in uranom v levu (10.hiša)-talent za psihološko astrologinjo in potem še bikvintil med kironom in mc-talent,da s svojo ranjenostjo lahko pomagaš drugim...in še bikvintil med venero v ribah (5.hiša) in asc v tehtnici...
jah, seveda imaš talente in to kar nekaj;) vprašanje pa koliko te svoje talente polno živiš oz. jih koristiš...talenti so zato,da ima potem tudi širša družba nekaj od tega...
talent se pokaže, rodi v 5. hiši in naj bi se izrazil v nasprotni 11. hiši, pomeni, da ta svoj talent damo naprej v 11.hišo, da lahko v njem uživajo tudi drugi ljudje...
če nekdo lepo poje, ok, saj je fajn, če poje v kopalnici doma, ampak še lepše je, če ga podeli z ljudmi (11.hiša)...tako se medsebojno bogatimo...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #8 on: August 30, 2017, 11:30:57 AM »
Vesta priznam da nisem. Bolj gledam karte ljudi, ki jih poznam. Pa zdajle klikam po kartah plesalcev, tistih ki jih osebno poznam in imam podatke, pa zanimivo ne najdem povezave pri nobenem. Pa ne gre samo za tiste, ki plešejo za zabavo, med njimi so taki, ki dosegajo svetovne plesne vrhove.  :U in  :NE sta v aspektu generacijsko. V vsaki generaciji pa je nekaj dobrih plesalcev.
Konkretno trenutno gledam osebe, ki od plesa živijo. Nimajo drugega prihodka. Prvaki in prvakinja v LA in ST plesih, ki sta sodelovala tudi v Zvezde plešejo, še dva prvaka, ki imata zdaj svojo plesno šolo, prvakinja, ki se je že pred leti odselila v London in pleše za VB, ker v Sloveniji zaradi spletk ni dosegla prav veliko...

Kvečejmu imajo vsi osebne planete povezane z  :NE in  :U
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #9 on: August 30, 2017, 11:38:05 AM »
Jah, pri teh stvareh je vedno križ, ker talenta ne moreš povezati samo na eno stran, mora biti več indikacij in potem se še vprašaš, katera prevlada ... sem pa jaz na astro.com videla kar precej, ali da je MC vladal  :U ali je bil dispozitor, ali 2. hišo ... nekaj od tega. So pa seveda tudi izjeme, ko ne bi pod nobenim svetkom ugotovila, da imajo umetniški poklic, če mi kdo tega ne bi napisal spodaj ...

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #10 on: August 30, 2017, 11:43:32 AM »
Tukaj sem en tak primerek.
Pri meni v karti ne najdejo kaj dosti umetniških povezav, pa se z umetnostjo ukvarjam že od otroštva in dosegam mednarodne uspehe. Sem skupek različnih umetniških talentov.
Zanimivo je tudi, da mojemu možu v karti pripisujejo velik glasbeni talent. Ni govora. Ne sliši nič in ne loči bele od črne.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #11 on: August 30, 2017, 11:52:03 AM »
Čisto tako, dodajam karti dveh, ki dejansko živita samo in izključno od plesa. Podatke sem zbrisala, ker ne vem če je ok, da javno objavim skupaj z imeni

Se zdaj vtikam še v dve igralski karti poznanih. No eden poznan le tukaj, drugemu pa menda da bo uspelo na svetovni ravni ;D Madoniš bom začela vsem s katerimi pridem v kontakt za ure rojstev težit :laugh: :laugh:

Ne vem... Bom zamorila še parim za ure, bi znalo bit da so teli ki jih imam bolj izjeme.
« Last Edit: August 30, 2017, 11:56:57 AM by Tejka »
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #12 on: August 30, 2017, 12:03:37 PM »
Tukaj sem en tak primerek.
Pri meni v karti ne najdejo kaj dosti umetniških povezav, pa se z umetnostjo ukvarjam že od otroštva in dosegam mednarodne uspehe. Sem skupek različnih umetniških talentov.
Zanimivo je tudi, da mojemu možu v karti pripisujejo velik glasbeni talent. Ni govora. Ne sliši nič in ne loči bele od črne.

Pika imaš 3 BQ, pri meni je le en, pa še ta je med venero in ascendentom :D Očitno bolj neptunim

Pri tebi je eden  :Sa :J, s tem da imaš  :Sa na MC... ;)
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #13 on: August 30, 2017, 12:15:20 PM »
Jaz imam kvintil  :Sa in ASC ... in enega s  :ki in  :NE ...  :blank:

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #14 on: August 30, 2017, 01:26:11 PM »
Jaz imam pa kvintil med  :So in  :U::) Ter med Jupitrom in Saturnom.  ::)
9ZK 674