Author Topic: Izkoščičenje ali srž  (Read 15219 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Izkoščičenje ali srž
« on: August 29, 2017, 01:39:40 PM »
Ferdinand de Saussure, sociolog in antropolog je postavil teorijo, da pri uporabi jezika, ki ga imamo, obstaja dvosmerna pot, ki odraža čustveno stanje obeh sogovornikov. Jasnovidnost oz. katerakoli korelacija z njo sicer ni omenjena, se mi pa zdi zanimivo: namreč pri izražanju naj bi sporočevalec sam podzavestno poudarjal določene dele sporočila, ki so pravzaprav jedro misli, ki ga trenutno zadeva. Oseba, ki to idejo sprejme, naj bi podton zaznala (s perifernim vidom, ki je uporabljen tudi v reklamah), izluščila iz povedanega od 3-5 besed, ki so ji prve 'padle v pozornost', potem pa nanje vodila naprej to, kar se je v zadnjem času povezovalo z njenim življenjem. Nekoliko je podobno sinhroniciteti, lahko pa obstaja zgolj v pisni obliki. Besede, ki se pojavijo, zapišite v krepki obliki. Poskusimo?

Končno sem nekako uredila stvari, čeprav bo treba jutri nazaj in predložiti še eno dokumentacijo, ampak zmagali pa smo. Šele zdaj ugotavljam, kako težko je biti odgovoren, pa sploh se ne gre zgolj za stvari, ki jih je treba narediti, ampak psiha naredi svoje, pa še počutiš se kot kamenček, ki je kar naenkrat začel krožiti po večjem mlinu, a z bolj ozkimi lopaticami, da se mora stisniti skoznje, če želi iti naprej. Če si mlajši, ti je dosti odpuščenega in tudi vsaka malenkost se sprevrže v igro. Očitno se učim živeti sama s seboj.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Izkoščičenje ali srž
« Reply #1 on: August 29, 2017, 01:45:53 PM »
Ferdinand de Saussure, sociolog in antropolog je postavil teorijo, da pri uporabi jezika, ki ga imamo, obstaja dvosmerna pot, ki odraža čustveno stanje obeh sogovornikov. Jasnovidnost oz. katerakoli korelacija z njo sicer ni omenjena, se mi pa zdi zanimivo: namreč pri izražanju naj bi sporočevalec sam podzavestno poudarjal določene dele sporočila, ki so pravzaprav jedro misli, ki ga trenutno zadeva. Oseba, ki to idejo sprejme, naj bi podton zaznala (s perifernim vidom, ki je uporabljen tudi v reklamah), izluščila iz povedanega od 3-5 besed, ki so ji prve 'padle v pozornost', potem pa nanje vodila naprej to, kar se je v zadnjem času povezovalo z njenim življenjem. Nekoliko je podobno sinhroniciteti, lahko pa obstaja zgolj v pisni obliki. Besede, ki se pojavijo, zapišite v krepki obliki. Poskusimo?

Končno sem nekako uredila stvari, čeprav bo treba jutri nazaj in predložiti še eno dokumentacijo, ampak zmagali pa smo. Šele zdaj ugotavljam, kako težko je biti odgovoren, pa sploh se ne gre zgolj za stvari, ki jih je treba narediti, ampak psiha naredi svoje, pa še počutiš se kot kamenček, ki je kar naenkrat začel krožiti po večjem mlinu, a z bolj ozkimi lopaticami, da se mora stisniti skoznje, če želi iti naprej. Če si mlajši, ti je dosti odpuščenega in tudi vsaka malenkost se sprevrže v igro. Očitno se učim živeti sama s seboj.

Očitno se učim živeti
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #2 on: August 29, 2017, 01:47:00 PM »
Super sanjalka, zdaj pa nadaljuj na to temo s svojo iztočnico. In tako gremo naprej.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #3 on: August 29, 2017, 01:49:08 PM »
Super sanjalka, zdaj pa nadaljuj na to temo s svojo iztočnico. In tako gremo naprej.

Vesta, mi lahko kaj več poveš kako nadaljujem-kar pišem nekaj prosto po Prešernu ali kaj smiselnega ali kaj kar sem nekje prebrala...ali pač neko svojo zgodbo...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #4 on: August 29, 2017, 01:51:07 PM »

Vesta, mi lahko kaj več poveš kako nadaljujem-kar pišem nekaj prosto po Prešernu ali kaj smiselnega ali kaj kar sem nekje prebrala...ali pač neko svojo zgodbo...

Kar ti leži na duši na temo 'učim se živeti', kaj te nanjo spominja, na kaj pomisliš ob njej ... To je pravzaprav tvoj odgovor meni. Naslednji bo pa iz njega spet izkoščičil/a par besed in nadaljeval/a s svojimi mislimi za nama ...
« Last Edit: August 29, 2017, 01:54:18 PM by Vesta »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #5 on: August 29, 2017, 01:53:38 PM »

Kar ti leži na duši na temo 'učim se živeti', kaj te nanjo spominja, na kaj pomisliš ob njej ... To je pravzaprav tvoj odgovor meni. Naslednji bo pa iz njega spet izkoščičil/a par besed in nadaljevala za nam/a ...

Aha, ok ;D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #6 on: August 29, 2017, 01:58:21 PM »
Očitno se učim živeti

Sama se sicer zelo rada učim,stalno bi se učila kaj novega, zanima me kup stvari, najbolj pa psihologija, ki me tudi pravzaprav uči živeti.
Jungovo znanje me navdušuje, v njem najdem obilo razumevanja kako naj živim. Učim se psihološke astrologije, analize sanj, imaginacije, vse to uporabljam tudi v praksi, ko delam s svojimi klienti. Imam jih neizmerno rada kot svoje otroke. Pričela sem z vodenjem svoje lastne sanjske skupine, tudi tukaj se učim....Eno samo učenje in izkušanje....ljubim življenje ;)

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #7 on: August 29, 2017, 03:11:40 PM »
Očitno se učim živeti

Sama se sicer zelo rada učim,stalno bi se učila kaj novega, zanima me kup stvari, najbolj pa psihologija, ki me tudi pravzaprav uči živeti.
Jungovo znanje me navdušuje, v njem najdem obilo razumevanja kako naj živim. Učim se psihološke astrologije, analize sanj, imaginacije, vse to uporabljam tudi v praksi, ko delam s svojimi klienti. Imam jih neizmerno rada kot svoje otroke. Pričela sem z vodenjem svoje lastne sanjske skupine, tudi tukaj se učim....Eno samo učenje in izkušanje....ljubim življenje ;)

Sama se sicer zelo rada učim
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #8 on: August 29, 2017, 03:18:17 PM »
Jaz se tudi zelo rada učim. Rada spoznavam nove stvari, nikoli nisem pri miru, vedno potrebujem nekaj novega, zanimivega. Znam si vzeti tudi čas zase, saj menim, da ga vsakdo izmed nas potrebuje. Ne maram tega, da je tako, kot je bilo včasih, ko so ljudje videli zgolj in samo DELO. Ker kolikor ti delo lahko prinaša zadovoljstvo, je izjemnega pomena tudi to, da si vzamemo čas zase, za regeneracijo, za počitek, za zabavo. Tako kot pri vseh stvareh, mora tudi tukaj biti uravnoteženost. Nikoli ni dobro, da je ena ali druga skrajnost, ravnotežje in harmonija sta po mojem mnenju ključ do uspeha.
9ZK 674

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #9 on: August 29, 2017, 06:08:17 PM »
Spoznavam, nikoli nisem pri miru. Življenje je zame kot vlak, ki potuje od postaje do postaje in mi omogoča srečevanje z vsakovrstnimi ljudmi. Vsi imajo pomen v mojem življenju, nekateri zato, da ga oplemenitijo, drugi, da predstavljajo lekcije. Nič ni samo prav in nič ni samo narobe, pomembno je, da gremo naprej s čistim namenom. Nikoli nam ne bodo uspele vse stvari, a v kolikor se potrudimo po najboljših močeh in z voljo, je marsikaj mogoče. Upati je treba in biti zvest sebi, da si lahko drugim.

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #10 on: August 29, 2017, 06:18:32 PM »
Biti zvest sebi.

Od nekdaj sem to zagovarjala, zivela in pridigala drugim o pomembnosti te zvestobe. Lekcija, ki je se nisem osvojila v zvezi s tem pa je, kako se sprijazniti s tem, da bo to, da si zvest sebi, slej ko prej zlomilo kaksno srce. In takrat, ko se to zgodi, vcasih ne cutim, kaj je prav in narobe. Kaj pomeni biti zvest sam sebi: slediti potrebi, da zascitim druge ali tisti, ki pravi, da moram zajeti zivljenje z veliko zlico?

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #11 on: August 29, 2017, 07:21:31 PM »
Živeti življenje z veliko žlico.

Življenje je eno. Kot večni skeptik ne bom verjela, da obstaja naslednje, dokler ne bom tam. Vsak dan sem hvaležna za vse, kar imam. Živim v prijaznem okolju, sem zdrava, obdarjena s čudovitim intelektom, imam krasne domače in krasne prijatelje, čudovito službo ...
V vsem, kar mi je dano, poskušam uživat vsak trenutek. Poskušam se čim manj obremenjevat s prihodnostjo, čeprav mi moj odgovoren karakter tega ne dopušča popolnoma.
Živeti življenje z veliko žlico je običajno interpretirano kot pretirano hedonistično in egoistično. Sama pa sem mnenja, da tako živi tisti, ki se sleherni trenutek zaveda vseh blagoslovov, ki jih je deležen in ustvarja najboljše, kar lahko. S tem, ko živi srečno, srečo širi tudi izven sebe.
9ZK 656

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #12 on: August 29, 2017, 07:41:20 PM »
Živeti življenje z veliko žlico.

Življenje je eno. Kot večni skeptik ne bom verjela, da obstaja naslednje, dokler ne bom tam. Vsak dan sem hvaležna za vse, kar imam. Živim v prijaznem okolju, sem zdrava, obdarjena s čudovitim intelektom, imam krasne domače in krasne prijatelje, čudovito službo ...
V vsem, kar mi je dano, poskušam uživat vsak trenutek. Poskušam se čim manj obremenjevat s prihodnostjo, čeprav mi moj odgovoren karakter tega ne dopušča popolnoma.
Živeti življenje z veliko žlico je običajno interpretirano kot pretirano hedonistično in egoistično. Sama pa sem mnenja, da tako živi tisti, ki se sleherni trenutek zaveda vseh blagoslovov, ki jih je deležen in ustvarja najboljše, kar lahko. S tem, ko živi srečno, srečo širi tudi izven sebe.

Vsak dan sem hvaležna za vse, kar imam

...ker vem, da je moje življenje čudež, ker je moj obstoj čudež, ker sem v življenju prevečkrat zmagala z preživetjem.
Vsaki dan se zahvalim za preživet dan, za vse kar imam in vsak dan znova se zavedam kako srečna sem lahko.
se sama na sebe jezim, da se tolk obremenjujem s službo, ko bi pa lahko bila vesela da jo sploh imam...kaj ko niso človeški.
ampka delam na tem, da se skuliram in če sem že tako dolgo zdržala, zakaj še nebi dlje  ;D ;)

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #13 on: August 29, 2017, 07:48:30 PM »
... vem, da je moje življenje čudež, ker ...

vem, da je moje življenje čudež, ker me varuje in vodi, natančno tako, kot je zame najbolj prav v vsakem trenutku sproti, če mu le pusti vajeti in se s svojimi "umotvori" ne vpletam in zapletam preveč v popoln čudežni načrt mojega življenja, ki mi je iz dneva v dan bolj všeč, vsak dan sproti komaj čakam naslednji dan in njegova darila, ja kot majhen otrok se čudim, jih čutim, včasih le slutim
hvala moje čudežno življenje, ker te lahko živim  :-* :-* :-*

Offline Manja

• Veteran
« Reply #14 on: August 30, 2017, 02:46:42 PM »
popoln čudežni načrt mojega življenja

Verjamem, da ima vsak izmed nas načrt; načrt, ki je popoln, čudežen, edinstven. V obdobju, katerem se nahajam, se tega vedno bolj in bolj zavedam. Želela bi se naučiti sprostiti in spustiti. Pustiti voditi. Ker mi je življenje samo že toliko krat popkazalo, da se na koncu vedno izteče vse tako, kot je prav in kot mora biti. Kljub vsemu še vedno verjamem, da se dobro vrne z dobrim, da ljubezen najde pot, da vsak potuje po svoji poti; vijugasti, ravni, z veliko vzponi in padci ... Želim si kmalu zadihat s polnimi pljuči in objeti vso to lepoto, ki nam jo ponuja življenje.