Author Topic: izpadanje las  (Read 73413 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
izpadanje las
« on: August 28, 2008, 07:53:11 PM »

Zadnji mesec mi zelo izpadajo lasje. Frizer mi je rekel, da je zaradi prepogostega umivanja, in da si lahko umivam glavo enkrat na osem dni, nič več, sama pa predvidevam, da mogoče zaradi tistih kupljenih barv, ki jih prakticiram zadnje pol leta. Prej sem se redkeje barvala oziroma pri frizerju.

Kakšno naravno zdravilo proti izpadanju las??? V Avstriji sem si kupila šampon alpecin, zelo blag, brez vseh dišav itd.
Hvala za odgovore.

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
Re: izpadanje las
« Reply #1 on: August 28, 2008, 10:20:38 PM »

Zadnji mesec mi zelo izpadajo lasje. Frizer mi je rekel, da je zaradi prepogostega umivanja, in da si lahko umivam glavo enkrat na osem dni, nič več, sama pa predvidevam, da mogoče zaradi tistih kupljenih barv, ki jih prakticiram zadnje pol leta. Prej sem se redkeje barvala oziroma pri frizerju.

Kakšno naravno zdravilo proti izpadanju las??? V Avstriji sem si kupila šampon alpecin, zelo blag, brez vseh dišav itd.
Hvala za odgovore.

Pozdravljena Tia.
Tudi meni so zadnje čase izpadali lasje :(...

Dober domači recept: vsako jutro si zmelješ ali zdrobiš v možnarju žlico, dve prosa. Lahko ga zmešaš z jogurtom ali mlekom in kosmiči. ;)
Sama sem pa bolj mnenja (tudi Louise L. Hay - med drugim tudi avtorica mnogih knjig za samopomoč) da je to posledica stresa oz. napenjanja glave in lasišča... Torej sprosti lasišče, večkrat na dan di ga zmasiraj, ne bodi napeta... meni pomaga ;)

Kar se pa prepogostega umivanja las tiče, bi pa rekla takole: na tržišču je pestra izbira zelo blagih šamponov, namenjenih celo vsakodnevnemu umivanju, pol so pa tu tudi otroški šamponi... Osebno, ne bi zdržala tako dolgo z umazanimi lasmi :-\

Lepo bodi, pa poročaj o izboljšanju ;) ;) ;)
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #2 on: August 28, 2008, 10:25:58 PM »
Za lase je zakon kopriva ( preverjeno ). Eden izmed  pripravkov, katere je priporočal pater Ašič je pripravek koprive s kisom in sicer; v pol litra jabolčnega kisa zavremo 1 pest korenin koprive; to nato ohladimo, precedimo in lasišče natiramo enkrat na dan.

Tudi sama si že kar nekaj časa barvam lase s kupljenimi barvami ( včasih sem uporabljala samo henno) in seveda sem sčasoma opazila, da so moji lasje postali tanjši, bolj krhki in nekoliko redkejši. Pred približno 4 meseci sem pričela 1 krat tedensko prakticirati masko za lase in sicer namešam rumenjak, malo soka  limone, žlico medu, majonezo in arganovo olje ( ali olivno olje ). Pustim na laseh poljubno - pol urce, včasih uro, včasih še dlje.Lasje so se mi dokaj hitro okrepili, zgostili in dobili lep lesk. Zelo sem zadovoljna...lasje morajo samo hrano dobiti ( seveda tudi skozi usta  :D ) in ne samo kot oblogo.

Izpadanje las je lahko tudi posledica stresa. Vsekakor je veliko možnosti, da to pozdraviš, samo vzrok moraš odkriti. Bo zagotovo še kakšen koristen nasvet padel.  ;)

Vse lepo ti želim, Taja

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: August 29, 2008, 07:54:33 AM »

Neska in Taja6, hvala za nasvete.
  Glede stresa pa mogoče je kaj na tem - sem v fazi zaključevanja diplome in še bolj iskanja službe, mi je čudno, da še ne sivim zraven poleg izpadanja.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #4 on: September 17, 2008, 12:40:55 PM »
Kapsule proti izpadanju las: Ducray Anacaps (samo nisem prepricana kako so v Slo dosegljive)  ???
 in ampule od Vichya proti izpadanju las (moske/zenske).
Meni pomaga.
Super je, ce se naredi kura 2 krat letno (npr jeseni in spomladi)

Jaz raje posezem po tem kot pa po koprivah ipd.  :P

http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: September 17, 2008, 03:54:10 PM »
taja6: a lahko to tudi na barvane lase daš? Nič ne poškoduje barve ali pa da bi potem kakšna čudna ratala? :D
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #6 on: September 18, 2008, 12:50:58 PM »
taja6: a lahko to tudi na barvane lase daš? Nič ne poškoduje barve ali pa da bi potem kakšna čudna ratala? :D

Taja ti bo verjetno odgovorila po 22.9.  :)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #7 on: September 18, 2008, 07:32:41 PM »

jaz imam barvane lase / na rdece/ in nikoli nobenih tezav ali cudnih reakcij  ;)  :D

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: September 18, 2008, 08:18:26 PM »

jaz imam barvane lase / na rdece/ in nikoli nobenih tezav ali cudnih reakcij  ;)  :D

Cool, ker jaz si jih tudi na rdečo barvam - ravno jutri si jih grem. Imam pa tanke in bolj redke lase (sicer ne tako redke, da bi se mi skozi videlo lasišče :D, ampak vseeno). Bom poskusila ob prvi priliki - si moram le limono in jajca kupiti. A to daš tudi žlico majoneze? In koliko olja?
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #9 on: October 15, 2008, 09:21:24 PM »

Po uporabi šammpona Alpecin se mi stanje izboljšuje,mogoče tudi, ker stresno obdobje pojenja, pa trduim si čim manjkrat prat lase (si kak čop ali pa obroč dam v lase) mi pa nekateri priporočajo šampon in kapsule Fitoval, je mogoče katera preizkusila le-tega?

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #10 on: October 15, 2008, 09:23:04 PM »
Obstojajo neke ampule, proizvajalca Just. Celo rakavim bolnikom se ta težava odpravi. Če želiš ti dam kontakno osebo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #11 on: October 26, 2008, 10:40:14 AM »
Superca za recepte. Tudi meni odpadajo toliko kolikor se nikdar. Slisala sem in za koprivine korenine in proso. Tako da bom tud sama zacela te recepte prakticirat.hvala vsem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #12 on: October 26, 2008, 11:31:45 AM »

Cool, ker jaz si jih tudi na rdečo barvam - ravno jutri si jih grem. Imam pa tanke in bolj redke lase (sicer ne tako redke, da bi se mi skozi videlo lasišče :D, ampak vseeno). Bom poskusila ob prvi priliki - si moram le limono in jajca kupiti. A to daš tudi žlico majoneze? In koliko olja?

sorry pikica z mojo mal pozno reakcijo  ;) nisem videla  ::)

zmešaj si zmes čisto po občutku, boš sama videla kakšno količino maske potrebuješ zase glede na dolžino in gostoto las. Jaz si nekako zmešam običajno 2/3 kavine šalčke - nikakor pa ne varčujem pri olju..bolj gosta osnova ti je itak majoneza. Dodaš malo limoninega soka, medu in potem olje, s katerim (logično) razredčiš že narejeno zmes. Ko ti bo enkrat kapljalo in teklo z las, potem boš vedela, kdaj je zmes preredka ali si si jo prišravila preveč.  :D Torej po občutku.

Offline Sandra

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #13 on: October 26, 2008, 01:59:59 PM »

Hvala za odgovore.

Pozdravljena Tia! Nisem ravno vsega prebrala, vendar, je res, kar se tiče telih ''poceni'' barv, da so zelo škodljive, to mi je povedala neka frizerka, ki vsaki mesec hodi v tujino na predavanja, da lahko svojim strankam ponudi, nekaj bolj kvalitetnega in ki ne škodi lasjem... jaz osebno se pri njej barvam že skoraj več, kot dve leti in moram priznati, preden sem začela hoditi k njej sem tudi jaz osebno imela veliko problemov z lasmi, imela sem živi ''krep'' a odkar sem jo ''odkrila'' se je stanje mojih las bistveno izboljšalo in sem zelo zadovoljna... res pa da je draga in to zelo, jaz moram odšteti za barvanje, umivanje, negovanje in frizuro, kar 70Evrov!!! Lahko ti posredujem njeno tel. št. in se oglasiš pri njej, da ti jih še ona pregleda... LP in uživaj Sandra

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #14 on: October 26, 2008, 06:28:54 PM »
definitivno je veliko na kvaliteti izdelkov, katere uporabljamo. Danes si škodiujemo z agresivnimi šamponi, barvami, sušenjem las, močno sonce( že s prepogostim pranjem las )itd...v vsakem primeru pa je potrebno las nahraniti. Če je las nahranjen, potem je tudi bolj odporen na vse te napade od zunaj. Isto kot preostalo telo.

Je pa tudi dejstvo, da vsak frizer, ki je hkrati tudi zastopnik za določeno linijo frizerskih barv ( katere se obiačno ne da kupiti v prosti prodajo ) reklamira svoje za najboljše. Se spomnim pred leti, ko so imeli frizerji ( že takrat zelo drage izdelke firme Keune ), katere pa danes kupiš v prosti prodaji.

Na las ( kot tudi na telo ) je potrebno paziti ( ga hraniti in vzdrževati ) OD ZNOTRAJ in OD ZUNAJ.

vse lepo, Taja