Pika 
čeprav, če sem iskrena, sem se tudi malo nasmejala tvojim zapisom, znaš tudi iz take situacije izvleči humor 
Sem pa pomislila kdo simbolno je pri vas mačka in kdo papagaj 
Bi rekla, da je šel mačkonu kašelj na živce. Nasvet-kašljaj, ko mačka ni zraven 
Sanjalka

Razumem zelo dobro tvoj zapis.

Bom upoštevala.
Čeprav sem se temeljito izkašljala predvčerajšnjim zvečer, s čimer sem dosegla dober učinek na nivoju medčloveških odnosov.

Glede papagajevega kašlja... močno dvomim, da je imel kaj veze z mačkovim lovskim podvigom in dogajal se je redko.
Maček je vrgel kletko po tleh (prvič v življenju), žal sem prejšnji dan (tudi prvič v življenju) pozabila pričvrstiti dno, po tem, ko sem oprala kletko. Maček tega zagotovo ni vedel. Glede na to, da je bil ptič v enem kosu, ko je bil najden, očitno ni uspel niti zakašljati, preden ga je maček stisnil.
Danes ga grem pokopat k staršem. Ki imajo na vrtu že celo pokopališče - papagajka izpred let (ki jo je tudi mačka), morska pujsa (ki jo je kap), njihova mačka (preminila nekaj tednov nazaj) in od danes še naš poba.
No jaz še kar kašljam, se mi vleče. Mačka to ne moti, sicer pa... samo poskusi naj se pritoževat...