V glavnem.
Že dva tedna nazaj sem šla po odhodu vseh gostov malo naokrog na kontrolo. Če je vse OK v sobah, od koder so se odjavili itd.
Grem po stopnišču navzgor in pogledam v nižje nadstropje - opazim, da nekdo stoji za vogalom. Ustrašila sem se konkretno, ker res nisem nikogar pričakovala, vedela sem, da nikogar ne bi smelo biti več noter. Je bila pa ženska, po hlačah in obutvi sodeč.
V tistem nisem vedela, kaj naj - bi šla dol vprašat, če kaj potrebuje ali kaj ... Pa sem šla vseeno prej okrog. Pridem nazaj v recepcijo in ona stoji tam in sem se spet ustrašila. Prosila je za polnilca za telefon, nekaj časa ga je polnila, potem je šla. Ni mi dalo miru, od kje se je vzela in sem šla gledat posnetke kamer. Kdaj je prišla noter, nisem ugotovila, se je pa skrivala po hodnikih in pazila, da koga ne sreča.
No, zdaj, ko sem pisala, da je nekaj bilo, je bilo pa takole. Bila sem v pralnici v prvem nadstropju, nato sem šla po stopnicah navzdol in se mi je zdelo, da nekaj smrdi (dobesedno). Zaradi tega sem se ustavila na sredini stopnic in opazovala, nato sem šla naprej. Obrnila sem se nazaj in videla nekoga, ki se je umaknil za vogal. Prepoznam spet njo - še ista oblačila je nosila. Tokrat sem šla takoj za njo in vprašala, kaj potrebuje. Izgovorila se je, da čaka name (laž) in če lahko spet dobi polnilca za telefon. Potem je prišla šefica in jo odslovila, slepa gostja je bila celo malo jezikava nazaj.
Po kamerah sodeč se je izmuznila noter za neko drugo gostjo, nato je cca. 5 ur spala v najvišjem nadstropju na fotelju, nato je očitno hotela ven, a je čakala na primeren trenutek, da se bo lahko izmuznila neopaženo.
Ne naslednji dan, ampak en dan kasneje, sem šla v kotlovnico, da popišem števec za plin, ker je vzdrževalec odsoten. Stopim v prostor, na tleh človeške fekalije.

Tam noter je vroče, stalo je skoraj dva dni, lahko si predstavljate, kakšne vonjave so se razvile ...
No, smatram, da je ne bo več nazaj. Gre pa očitno za neko brezdomko. Je mlajša, mogoče okrog 25 let. Ne vem, zakaj ne poiščejo pomoči ...
Upam, da se tovrstne bizarnosti ne bodo več ponavljale.