Skorpijon nas predvsem trenira, da se naucimo “prezivete”, “mrtve” stvari spuscati.
Skorpijon zelo tezko spusti in njegova rast je ravno v tem, da se nauci spustiti, da gre staro ven iz zivljenja, da se lahko rodi novo.
S plutonom v 1. hisi, jaoooo kako zelo tezko pricenjam nove zacetke, kako zelo tezko mi je opustiti staro in se podati v novo.
Ker pa je poleg plutona v 1. hisi se uran, se to navadno zgodi bliskovito, nepricakovano, nenadno...
Potem pa pride za mano in premlevam, ali sem prav naredila ali ne in jaz bi imela tisto staro in tudi novo, a zal oboje ne gre...
Tam kjer imamo plutona ali skorpijona se ucimo transformirati, se pravi umirati (spuscati) in na novo rojevati, postajamo precisceni, postajamo diamant, a zato moramo se brusiti se in se....se pravi kar smo do konca doziveli in izziveli, izkusili, ne potrebujemo vec, to je zdaj postalo ze del nas, zato moramo to spustiti in iti v novorojstvo, v nova izkusanja, dozivljati nove obcutke....in na ta nacin se gradi nasa notranja moc...
Skorpijonska luna nam kaze del tega procesa.