Author Topic: Usoda  (Read 5122 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Manja

• Veteran
Usoda
« on: March 15, 2018, 08:34:34 AM »
Pozdravljeni.
Zadnje čase se veliko sprašujem o tej temi. V kolikšni meri so nam stvari usojene/namenjene in kolikšno mero v življenju igra svobodna volja?
Nam je usojeno vse in so misli posledica tega? Torej, da nas vodijo po začrtani poti?
Ali so nam usojeni samo ključne stvari, lekcije? Kako do njih pridemo, je pa naša, svobodna volja?
In partnerji.. So nam točno določeni namenjeni ali se lahko zgodi, da koga zaradi družbenih prepričanj ali česar koli drugega, preprosto obidemo?

Večna vprašanja, na katera nikoli ne bomo imeli točnih, zanesljivih odgovorov. Vendar je zanimivo slišati različna mnenja in poglede na to, zato vas vabim k debati. :)

No, pa še moje gledanje na tole tematiko. Mislim, da so nam zapisane, namenjene,  kakorkoli že, samo lekcije, ki jih moramo usvojiti, kako bomo pa jih, je pa odvisno od nas. Res je, da nas vesolje sili v smer uresničevanja teh lekcij. Glede partnerjev pa ne vem. Rada bi verjela, da se najdeš s tistim, ki ti je namenjen, ne glede na vse, vendar se mi zadnje čase to sliši samo kot pravljica za lahko noč.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Usoda
« Reply #1 on: March 15, 2018, 11:01:14 AM »
Menim, da včasih so res kakšne stvari nam "usojene", pa vendar pozabljamo nekaj zelo pomembnega. Človek ima svobodno voljo in na podlagi svobodne volje se lahko odločamo, da bomo ubrali drugačno pot. Ne vem, če imamo ravno od samega začetka neko začrtano pot ... Temu enostavno ne verjamem.

Kar pa se tiče glede partnerjev ... Ni hec, ampak resno sem nekako dobila takega partnerja, kot mi je bil "zapisan" v astro karti. Pa čeprav je bilo to na popolnoma drugačen način, kot pa sem si sama primarno interpretirala.
9ZK 674

Offline Manja

• Veteran
« Reply #2 on: March 15, 2018, 11:33:38 AM »
Hvala za mnenje, Saša. Glede partnerja in raznih zapisov, napovedovanj je pa res tako, da si povečini ustvarimo neko sliko, potem pa, ko ga spoznamo, najprej mislimo, da to ni to (pač glede tistega, kar smo prej slišali, kakšen naj bi bil), potem pa vidiš, da dejansko ustreza, sam na malo drugačen način kot si ga sam zamisliš.
Isto pri kakšnih dogodkih. Ustvarimo si neko sliko, realnost je drugačna, ampak velikokrat točno takšna, kot je bla "napovedana", ampak zamotana v malo drugačen celofan. :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #3 on: March 15, 2018, 12:37:14 PM »
Sama sem prepričana, da imamo svobodno voljo. Koliko jo uporabljamo, je odvisno od zavedanja, kaj se nam sploh dogaja.
Svobodna volja pomeni predvsem velikoooo odgovornosti, saj nikoli ne vemo kaj nam bo prinesla naša odločitev na podlagi svobodne volje.
Verjamem, da je možno vse. Blokade v nas so ustvarjene že iz naše dediščine (genetike) in nato še vzorcev iz otroštva, to je kar precej, kajne ;)
Ne podedujemo samo fizičnih lastnosti, ampak tudi občutke, ki so jih doživljali naši predniki v določenih situacijah. Zato je tako dobro poznati našo dediščino prednikov.
Partnerji? V življenje dobimo točno takšne, kot jih v danem trenutku potrebujemo za odpravo teh blokad, ki smo si jih nakopali oz smo jih prejeli od prednikov in vzorcev iz otroštva. Zavedanje je tisto, ki nam pomaga premagovati te vzorce in nato dobimo lahko tudi popolnoma drugačnega partnerja.
V partnerju vedno nezavedno prepoznamo naš notranji potencial, ki se lahko ob takem partnerju razvije.
« Last Edit: March 19, 2018, 02:55:19 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Online Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #4 on: March 15, 2018, 06:31:28 PM »
Po moje vsak dan s kakšno potezo, odločitvijo, dejanjem, pomaknemo drugam začrtano usodo.   To je dobro vprašanje predvsem za ženske, ki celo življenje iščete princa na belem konju.   Kolikorat ga niste hotele pogledati, ter si tako začrtale drugačno usodo?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: March 19, 2018, 02:36:19 PM »
Mislim, da so nam določene stvari usojene - to je ta saturn, ta matrica ki nas drži tukaj na zemlji. Kjer se dogajajo največje preizkušnje v našem življenju. Potem je pa svobodna volja ali bo človek pasiven in živel to usodo (ja tako mi je življenje namenilo bogi jaz) ali pa bo zbral dovolj moči in urana da bo spremenil svojo usodo na nek način.

Ker določena stvar v naši karti lahko pomeni slabo, lahko pomeni dobro. Odvisno kam jo bomo mi usmerili.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/