Author Topic: Naj dogodek dneva, 18. del  (Read 151893 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Naj dogodek dneva, 18. del
« Reply #30 on: August 30, 2018, 11:56:59 AM »
prijavila sem se na dokončanje magisterija. Zdaj pa upajmo da cena ne bo pretirana in da mi uspe dobiti dobro temo in mentorja, da končno zaključim to zgodbo.

Moje čestitke za to odločitev.  Po drugi strani se mi spet postavlja vprašanje: Zakaj?  Vse te magistrske naloge so plod univerz, ki ena za drugo črpajo sredstva ljudi vseh generacij.    Istočasno privatni sektor vse bolj zaposluje tiste s prakso dela, kar vedno ni pogojeno z visoko izobrazbo.

Andres

ej nikoli ne veš kdaj prav pride. Določene službe zahtevajo izobrazbo. Če hočem dobiti licenco za preizkušenega računovodjo se recimo ne morem prijaviti če nimam določene stopnje izobrazbe.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #31 on: August 31, 2018, 03:38:35 AM »
prijavila sem se na dokončanje magisterija. Zdaj pa upajmo da cena ne bo pretirana in da mi uspe dobiti dobro temo in mentorja, da končno zaključim to zgodbo.

Moje čestitke za to odločitev.  Po drugi strani se mi spet postavlja vprašanje: Zakaj?  Vse te magistrske naloge so plod univerz, ki ena za drugo črpajo sredstva ljudi vseh generacij.    Istočasno privatni sektor vse bolj zaposluje tiste s prakso dela, kar vedno ni pogojeno z visoko izobrazbo.

Andres

ej nikoli ne veš kdaj prav pride. Določene službe zahtevajo izobrazbo. Če hočem dobiti licenco za preizkušenega računovodjo se recimo ne morem prijaviti če nimam določene stopnje izobrazbe.

Saj vem. Vendar bo šlo vedno bolj na prakso in uspešnost kot na golo izobrazbo.    Predvsem v Sloveniji je ta izobrazba hudo poudarjena.   Včasih so cele hiše zidali brez izobrazbe, danes pa imajo čistilke naziv kot nek čistilni tehnik.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #32 on: August 31, 2018, 11:03:32 AM »

Andres

Saj vem. Vendar bo šlo vedno bolj na prakso in uspešnost kot na golo izobrazbo.    Predvsem v Sloveniji je ta izobrazba hudo poudarjena.   Včasih so cele hiše zidali brez izobrazbe, danes pa imajo čistilke naziv kot nek čistilni tehnik.

Andres

ja samo glej ene službe pač rabijo neko predznanje. Ne moreš biti zdravnik brez medicine, ne moreš biti pravnik brez pravne šole. Določeni poklici pa tega res ne rabijo in marsikateri samouk je veliko bolj produktiven kot nekdo z znanjem. Meni je to investicija v prihodnost. večino stvari sem se sama naučila. Vendar mi je ravno to pomagalo, da sem vse izpite naredila v roku, ker sem šla vsakega pisati iz prakse. Pri določenih stvareh sem pa vesela da sem jih predelala na fakulteti, ker sama ne bi nikoli v tako kratkem času dojela :D je pa kot pravim zame to investicija, ker se lahko prijavljam na določene razpise, kjer je izobrazba pogoj, ker lahko bolj suvereno nastopam.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #33 on: August 31, 2018, 01:13:58 PM »
S tem, da si se odločila za magisterij si že vedela kaj želiš doseči. Si dovolj ambiciozna, drugače se ne bi. Res je, da v Sloveniji za dosego teh ciljev res rabiš dokument - žal. Ampak po tem se začne šele pravo dokazovanje, ki pa je včasih zelo kruto. Upam, da si dovolj močna. Želim ti, da bi uspela. Če si to želiš, je prav da si se odločila. Le korajžno, boš videla da bo šlo.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #34 on: August 31, 2018, 02:07:34 PM »
Oh, saj naša Jane je že uspešna poslovna ženska.  8) Tole bo samo upgrade.
9ZK 656

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #35 on: August 31, 2018, 03:38:24 PM »
Me veseli. Ne poznam je še, zato tak moj odgovor. Se mi je zdelo, da je negotova ali ji bo uspelo. Me pa veseli, da je veliko tega znanja pridobila sama. Poznam to zelo dobro. Graditi na tem znanju, ki je meni nekaj neprecenljivega, je tudi študij ki ti da strokovne osnove, bistveno lažji. Srečno in uspešno nadaljevanje.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #36 on: August 31, 2018, 05:53:26 PM »
Hvala Lumpi. :-*  izpite imam že vse narejene, manjka samo še magistrska naloga. Ki je pač ostala nekako v drugem planu ko sem odpirala in postavljala na noge svoje podjetje. Sedaj je pa čas, da se zgodba zaključi.

Moja astro karta

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #37 on: September 01, 2018, 12:29:44 PM »
Novica se mi je zdela zanimiva, pa pošiljam link članka.

https://www.24ur.com/novice/svet/skrivnostno-izginula-ladja-se-je-po-skoraj-desetletju-znova-pojavila.html

Mislim, da bi se bilo dobro malo pogovorit o tem. Vi to vidite vsak s svojega zornega kota verjetno drugače.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #38 on: September 03, 2018, 08:23:56 PM »
Lumpi, pozdravljena med nami  :-*

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #39 on: September 03, 2018, 08:51:41 PM »
Hvala za dobrodošlico. Prav lepo se počutim med vami

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #40 on: September 04, 2018, 07:43:38 AM »
Dobrodošla, Lumpi.  :-*

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #41 on: September 04, 2018, 05:20:21 PM »
Hvala Pika. 😊

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #42 on: September 04, 2018, 07:02:11 PM »
Dobrodosla Lumpi :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #43 on: September 04, 2018, 07:23:45 PM »
Hvala Sanjalka, se počutim dobrodošla.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #44 on: September 07, 2018, 03:02:52 PM »
Ni ga čez občutek, da si sodelavcu pomagal do življenja. Ko ti pade dol in mu pomagaš, da začne dihat. Mučne sekunde, minute, ampak je vse poplačano, ko se prebudi iz kome. Sedaj samo upamo na najboljši napredek možen.
9ZK 674