Zadnje dni sem bil hudo zaseden. Dan za dnem turisti, večkrat tudi isti, še od dneva prej. Tako se je zgodilo, da sem bil na nekakšnih dveh dnevih potovanja s parom, ki sta praznovala 35. obletnico poroke. Preprosta človeka, kot vsi drugi, sicer iz Floride. Potem sem jima med drugim povedal, da sem tam bil, tudi v Orlandu odkoder sta, ter da gre tja moja hčerka z družino, prav kmalu, januarja.
Minilo je nekaj ur, nakar mi je on rekel čisto tako sam od sebe, v stilu preprostosti, enako kot bi mi cigaret ponudil, "Veš, ko tvoja hčerka pride na Florido, potem tam ne bo problema. Ima zastonj Disneyland, zastonj golf če ga igra, zastonj gre lahko na križarko, skratka naj kar pove, vse kar je v sklopu z Disneylandom in več kot to, bo za njo poskrbljeno brezplačno. Samo pokliče naj tede ali dva prej."Ob tem mi je še bolj polepšal dan, saj hčerko imam resnično dobro ter si take vrste usluge več kot zasluži.
Poleg vsega sta bila to tudi enkratna turista, preprosta v vseh pogledih, razgledana, ter kot vsi ostali te vrste, svoje pozicije množici ne razkrivata.
Vaš portir
Andres