Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 64. del  (Read 73154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 64. del
« Reply #255 on: February 18, 2019, 11:49:21 AM »

Saj napreduje in se trudi, ne rečem, da ne. Sam iz enih vzorcev pa ne more ven, so nabrani iz otroštva, jih imajo vsi po njegovi strani in ni variante, da bi sploh prepoznali, da nekaj ni ok.
Ne boš človeku, ki je farbenblind, razložil, katera rdeča je nevarna, ker tega senzorja pač nima. Boš barval mimo njega, ni druge.
Jaooo, tukaj se pa moram oglasiti, je iz lastnih izkušenj. Ti nepredelani vzorci izbruhnejo ven na "stara leta/tretje obdobje". So kot vulkan, bruhajo in pobruhajo vse živo. Predvsem barvanje mimo njega, saj takrat to sprejme, ampak čez 20, 30 let to izbruhne ven, očitki so grozni. Tukaj na forumu ne pričakujem te potrditve, saj ste članice premlade, vem pa sedaj iz pogovorov z vaščankami oz. sošolkami. Če so stari vzorci predelani, je na tretje obdobje harmonija med partnerjema res kičasto lepa, v nasprotnem pa muka. :-*

Se ne nadejam nobenega kiča. ::)
Ja, si predstavljam, da je tako, Cvetka.
Obstajajo neki deli v možganih, ki se bodisi razvijejo v zgodnjem otroštvu bodisi nikoli. V kolikor jih torej ne razviješ nekje do 7. leta (?) starosti, ti mogoče (?) v odraslosti lahko pomaga psihoterapija.
Ta ti sicer ne bo razvila teh delov mozga, bo te pa opremila z orodji, ki ti bodo pomagala, da boš funkcioniral tako, da okolici ne bo škodilo (recimo).
Neki deli osebnosti ostanejo na stopnji majhnega otroka.
Seveda pa on k terapevtu ne bo šel. Sem hodila posledično jaz. Kar je seveda tipično. ::)
Pri njemu sicer buta manj ven, kot je včasih. Ker vsaj prepoznava, kaj s tem sproži na moji strani. Torej nek napredek je. Ampak tukaj ne v smislu razvoja, temveč v smislu "znanja oz. védenja", izogibanja posledic.

Pika, značilno za ljudi z osebnostno motnjo, je med drugim tudi to, da vsi okrog njega poiščejo pomoč pri psihoterapevtu, le oni ne.
Saj žal ne vidijo realne slike samega sebe, nimajo namreč zmožnosti vživljanja v drugega človeka...deloma s psihoterapijo se da kaj narediti, sicer pa se ljudem, ki se znajdejo v takšnih odnosih, svetuje, da gredo proč, oz se distancirajo kolikor je le mogoče.
Vprašanje pa je zakaj se sploh znajdemo v takšnem odnosu?
Navadno je tudi v nas samih potrebno prepoznanje, da svet ni samo lep, da ljudje niso samo pošteni in dobri....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #257 on: February 18, 2019, 01:33:50 PM »
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #258 on: February 18, 2019, 05:22:37 PM »
Kar v redu. Dela čez glavo, skrbi končno malo manj. Nekaj me je praskalo po grlu ponoči, pa je hvalabogu zdaj bolje.
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #259 on: February 19, 2019, 09:24:23 AM »
evo, še dober članek na to temo:

http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/7781/Mo%C5%A1ki-ki-no%C4%8Dejo-ali-ne-morejo-odrasti?index=1
Prebrala vse, hvala.
Ja, marsikatera trditev drži tudi pri meni in odnosu z možem. Končno dejstvo je, da sem bila res sama skoraj za vse, najbolj pa pri otrocih. Če sem hotela, da je bilo nekaj narejeno, sem pač zavihala rokave. Postali so odrasle osebe, zelo sem ponosna na njih. In sedaj dobivam očitke od moža prav na to temo, kaj vse je narobe pri otrocih ::) (so stari od 35-39 let). Prav gotovo je pripomogla k temu mojemo ravnanju moja astro ribja Luna v 6 Hiši. Če bi to vedela takrat, bi postopala drugače. Pa saj takrat sploh nisem videla, da je kaj narobe.
Dobro bodite. :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #260 on: February 19, 2019, 09:25:36 AM »
Super, lepo. Jaz pa veselo zopet na delu.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #261 on: February 19, 2019, 09:52:55 AM »
Jaz imam danes od 11h do 19h ... Pol dopoldanske, pol popoldanske.  :)
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #262 on: February 19, 2019, 10:33:49 AM »
evo, še dober članek na to temo:

http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/7781/Mo%C5%A1ki-ki-no%C4%8Dejo-ali-ne-morejo-odrasti?index=1

Hvala, Sanjalka.
Ja, zanimiv članek. Sicer moj mož ne sodi v to kategorijo.
Skrbi za familijo kot mačka za mlade.
Pri njemu je problem, da se ne zna kontrolirati. Ne zna kontrolirati jeze. Kadar je ogrožen, pride ven s tako besedno agresijo in s tako primitivnim izpadom, da me za dlje časa mine, da bi bila v njegovi bližini, kaj šele kaj več od tega. Preprosto me vse mine. Pa čeprav mi postreže potem z najboljšimi delikatesami (vrhunska hrana) in vse drugo spedena kot najbolj skrbna mama koklja na svetu. Ne dojame, kako sem lahko slabe volje. Jaz pa ne morem verjeti, kako ne dojame. Mu razlagam, ampak ne prideš nikamor. Obrne okrog. Zanj je po izbruhu vse mimo. Čez pet minut misli, da je vse ok. Oz. da sploh ni bilo nič. Mene se občutek seveda dolgo drži.
S terapevtko sem večkrat govorila o tem. Tukaj je baje ta "klip" v zvezi z razvojem možganov. V otroštvu se ne razvije sposobnost kontroliranja nekih najbolj primitivnih plati (itd itd), razlog je pa večinoma v domačem okolju, ki zavira ta razvoj.

Gre za neko čudno čustveno zakrnelost, ki se pokaže v določenih situacijah oz. ko se počuti ogroženega.
« Last Edit: February 19, 2019, 10:38:47 AM by Pika »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #263 on: February 19, 2019, 11:16:12 AM »
Jaz imam danes od 11h do 19h ... Pol dopoldanske, pol popoldanske.  :)
A imaš tudi tak delovni čas? Sem mislila, da si večinoma dopoldne.  ;D
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #264 on: February 19, 2019, 01:09:16 PM »
Imam dopoldne, če je kakšen dogodek, pa premaknem, da ni delovnik več, kot 8 ur.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #265 on: February 20, 2019, 08:28:03 AM »
Jutro. Zelo sem zadovoljna z včerajšnjim dnem, še danes zmagam, pa bo že kičasto.

Lep dan nam želim.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #266 on: February 20, 2019, 09:11:56 AM »
Dober dan! Jaz ponujam metin čaj.  ;D
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #267 on: February 21, 2019, 08:04:32 AM »
Jutro. Zelo sem zadovoljna z včerajšnjim dnem, še danes zmagam, pa bo že kičasto.

Lep dan nam želim.

Bilo je kičasto.

Tudi danes nam želim lep dan.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #268 on: February 21, 2019, 11:24:35 AM »
Dan.  :D
Jutri pa na morje v tople kraje in ležat na sonce. Bom cel teden kopičila vitamin D in se lepšala.  :D

Želim vam dan z mašnicami.  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #269 on: February 21, 2019, 11:27:11 AM »
Dan.  :D
Jutri pa na morje v tople kraje in ležat na sonce. Bom cel teden kopičila vitamin D in se lepšala.  :D

Želim vam dan z mašnicami.  :-*

Iiiiiii, sem ti fovš ;D
Kam greš?