Danes zvečer si ogledam celotno oddajo 
Mi je filozofija zelo blizu, torej iskanje resnice in ne iskanje argumetnov za prepričevanje drugega, to je bolj domneva pravnikov.
Je pa Peterson bolj usmerjen k argumetniranju kot iskanju resnice, vsaj jaz ga tako doivljam.
Si e prebrala njegovo knjigo 12 pravil za ivljenje? No jaz je e nisem, je pa na mojem seznamu. Dosti sliim o njem od sina, ki ga je bral in poslual različne posnetke. Blizu mi je njegovo razmiljanje o delovanju "naravnih" pravil. Pravil, s katerimi se srečujem tudi na Postavitvah druine in drugih področjih, ki jih preučujem. ivi bili i videli 
A tudi iek me je veselo presenetil, saj ga dosedaj nekako nisem mogla posluat ali brat. In ko sem ga gledala, sem morala odmislit njegovo ivčno opletanje z rokami. In tudi Peterson je imel zanimive kretnje rok, natančneje prstov. Očitno si človek, ko se povsem poglobi v posluanje in razmiljanje, mora to veliko koncentracijo olajati s kretnjami.
Nisem še prebrala knjige 12 pravil. Mogoče se nisem dobro izrazila, mislila sem, da mi je prava filozofija zelo blizu, ne pa njegova (Petersonova), zelo kapitalistčno usmerjen...bolj ga vidim kot nekoga, ki prepričuje, argumentira, kot nekoga, ki v resnici z izpraševanjem išče resnico, kar je namen filozofije. Filozofija pravzaprav pomeni ljubezen do modrosti...
Je kar težko po moje mirno živeti, brez te nevrotičnosti, če imaš tako aktiven um, kot ga ima Žižek. To mi je tako zelo uransko.