Author Topic: Nadangel Uriel  (Read 11360 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Nadangel Uriel
« on: October 03, 2008, 08:18:23 AM »
Zdi se mi, da je čas, da malo pobliže spoznamo še Uriela, ki je izredno koristen angel, ki nam lahko pomaga na ogromno področjih, ni pa tako zelo poznan kot par drugih, po stažu "starejših" angelov.

Za začetek samo na kratko:
pomaga nam reševati konflikte, doseči mir v sebi, pomiritev sporov z osebami, razjasnitev konfliktnih situacij, razčistiti in ozdraviti čustvene in duševne bolečine, osvobaja nas strahov.
Lahko ga pokličemo, ko smo jezni , ko se spopadamo z notranjimi konflikti, slabimi medčloveškimi odnosi.

Z njegovo pomočjo lahko poskušamo poiskati naš pravi jaz, pomaga nam da najdemo pot in naredimo tisto, kar res moramo.

In še veliko več, o tem pa naslednjič.

Skratka veliko dela bomo imeli z njim, on ga ima pa z nami  :-*, brez da bi se tega zavedali, saj skrbno bdi nad nami in se drži malo bolj v ozadju.

Offline nensi

• Sple. Simbol
Re: Nadangel Uriel
« Reply #1 on: October 03, 2008, 10:44:23 PM »
Urielovo ime pomeni "Božji ogenj", različni viri ga uvrščajo v različne hierarhične stopnje (k serafinom, kerubinom, označujejo ga za vladarja Sonca), vladarja Hada, angela odrešitve, angela vladarja "groma in strele".

V krščanskem verskem izročilu je Uriel angel, ki z gorečim mečem straži vrata v izgubljeni raj. Po pričevanjih stare zaveze je je judovskemu preroku Ezri pojasnil pomen njegovih vizij, ki so napovedovale prihod mesije, zato je še danes poznan kot angel vizije in razlage.
Omenjajo ga tudi kot enega od angelov, ki je pomagal pokopati Adama in Abela.

Milton ga v Paradise Lost opisuje kot angela, ki je imel pomembno vlogo pri padcu človeka, saj naj bi prav on Satanu, ki ga je prelisičil preoblečen v keruba, povedal za pot do rajskega vrta.
Ko je Uriel spoznal svojo zmoto je Gabrielu in ostalim angelom sporočil, naj zaščitijo in varujejo prva dva človeka, vendar je njegovo sporočilo prišlo prepozno.

Uriel je angel meseca septembra, posebej dobro se lahko z njim povežejo in ga prikličejo vsi rojeni v tem mesecu.

Uriel naj bi na zemljo prinesel znanje tistega dela alkimije, ki je "božanskega" izvora, prav on naj bi ljudem posredoval tudi kabalo, čeprav je to po nekaterih drugih virih delo Metatrona.

Uriel je angel varuh pisateljev, učiteljev, duhovnikov, zdravilcev, misijonarjev, odvetnikov, socialnih delavcev.

Je vladar magije, alkimije, astrologije, nenadnih sprememb, pomaga nam pri notranjih vpogledih.
« Last Edit: October 03, 2008, 10:48:18 PM by nensi »

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #2 on: October 05, 2008, 09:00:47 PM »
Eterično bivališče nadangela Uriela je v gorovju Tatre, na Poljskem, južno od Krakova.

Njegova barva je rubinasto rdeča.

Povezan je s kristali kamena strala, citrin, tigrovo oko.
Njegova kompasna smer je sever. Od planetov je povezan z Uranom, po nekaterih virih z tudi z Venero, Marsom, Saturnom.

Njegov je element zemlje, dan v tednu sobota in zima od letnih časov.
Pomaga nam pri čiščenju solarnega pleksusa.
Pokličemo ga, če imamo težave z trebušno slinavko, sladkorno boleznijo, prebavo, prehranskimi motnjami, ter tudi živčnim sistemom.

Pred spanjem ga lahko prosimo, naj nas odpelje v svoje eterično zatočišče in nas tam zdravi na vseh nivojih.

Uriela lahko pokličemo na pomoč pri odpuščanju.
Z njim odidemo v njegovo domovanje. Prosimo ga, naj nam pomaga očistiti vsa naša negativna čustva in zamere v vseh časovnih dimenzijah.

Mislimo na osebo, ki nas je prizadela in ji želimo odpustiti, spomnimo se vseh občutkov jeze, razočaranja, prizadetosti, vseh negativnih čustev in naših občutkov ob tem.
Osebi povemo, da smo ji pripravljeni odpustiti, nadangela Uriela pa prosimo naj nam pomaga odpuščati.
Osebi se zahvalimo za izkušnje, ji vrnemo njeno energijo, si nazaj vzamemo svojo.

Postopek je zelo učinkovit, če pokličemo še nadangela Mihaela in ga prosimo, naj prereže vse negativne vezi med nami in to osebo.

Offline Sandra

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #3 on: October 27, 2008, 05:19:50 PM »
Pozdravljena Nensi! Kdaj boš sedaj kaj novega o angelih zapisala in nas kaj novega naučila? Hvala za nadalnji odgovor. LP Sandra

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #4 on: October 27, 2008, 11:37:13 PM »
Bom Sandra, samo trenutno sem s časom bolj na Vi kot na ti, tako da ta teden mislim da še ne.
Čimprej, lepo se imej. :)

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: June 11, 2010, 10:24:23 AM »
da spet malce oživim tole temo. ravno včeraj sem dopoldne čutila močno prisotnost Nadangela Uriela. Šele proti večeru sem vedela, zakaj rabim ravno njega. Potrebovala sem odpuščanje, hkrati pa je bil prisoten še Mihael, ki mi je pomagal prerezati vezi z neko osebo. Kot da bi že prej vedeli, kaj se bo zgodilo  :D

Sedaj bi res rada rekla hvala, dragi Uriel, da si mi stal ob strani. Šele danes sem prebrala celoten opis, ki da je napisala nensi, in se še kako zavedam njegovega pomena. Mislim, da mi je Uriel zelo prirasel k srcu  :D

Hvala!  ang:
9ZK 674

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #6 on: June 11, 2010, 04:56:34 PM »
Tudi meni je Uriel zelo drago bitje  ang:
Lepo bodi.