Author Topic: THETA HEALING  (Read 159906 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: THETA HEALING
« Reply #375 on: May 30, 2010, 01:13:03 PM »
Tejka..hvala za tvoj post. Se vecinoma strinjam, ceprav zalost je pravzaprav to, da je svet zdaj dejansko tak kot je in zato nastradajo mnoge zivali..v bistvu macka ni hisna zival, mi smo jo naredili tako in to, da krcimo prostore in to, da se sama zunaj ze skoraj ne zna prezivljati..to je problem.

In za muce v urbanih okoljih se strinjam, da je boljse, da so notri, ker je bolj varno, ampak nihce me ne bo preprical, da bi muca, ki uziva nekje na kmetiji v naravi, lovi miske in pije domace mleko, rajsi zamenjala za stiri stene stanovanja..in da bi blo tam za njo boljse.

Da pa gremo nazaj k nasi muci..ta gospodicna je prava princeska. In ne bi mogli najti boljse muce, ker je prijazna, pametna, razigrana in pravi nas druzinski clan. Hrano ji dajemo samo najboljso in macja gospodicna ze zna bit malo zbircna  :)
S tamalim je zlata..vcasih jo pocuka za rekp ali bolj na grobo poboza, NIKOLI ni nikogar ugriznila ali pokrempila..res je zlata, da ne govorim, da ponoci spi z nami na postelji (in si da dopovedat, da nikoli ni sla k tamalmu v posteljico odkar ga imamo) oz. najrajsi pride, ko se z dragim stisneva skupaj in se stlaci vmes  :D
Tak da macke so zakon..3 leta nazaj me nobeden ne bi mogel prepricat, da mam lahk macko tak rada, sem bla vedno bolj za pse, ampak zdaj ne zamenjam  ;)
Glede na to kakšne reveže se občasno pobere iz kake kmetije (ko se končno opogumijo in prosijo za pomoč, ker dojamejo, da jih je absolutno preveč in se jim ne da več mladičev pobijat), bi si upala trdit, da tam niso prav srečne. Večina jih ni niti cepljena, mikrosporične, glistave, bolhaste, pijejo mleko ki jim povzroča drisko in zaradi tega shirane (pa itak krvave driske nihče ne opazi, ker kakajo zunaj), lovijo zastrupljene miške in se zastrupijo še same... Če kakšna izgine se nihče ne sekira ali pa so mnenja, da jo je nekdo ukradel (v resnici v mukah umira v kakšnem jarku)... Na kmetijah so mačke potrošni material. Mladiče imajo vsako gonitev, za S/K nihče niti slišat noče. Ob poškodbah ali boleznih še vedno velja pravilo: "maček se zliže". No so izjeme, žal pa jih je kvečejmu kak %.
Ok, da vskočim z odgovorom. Sama imam Garfija že 3 leta. Na začetku je bil totalni problem zaradi naše mami, ker je bila tako proti mačkom. Ko sem ga pripeljala domov prvič, sem mu vse lepo uredila zgoraj na terasi, ki je čisto na vrhu hiše in ne moreš priti nikamor ven. Ima wc, ima posteljo, hrano, vse tipi topi. Spal je pa seveda na začetku venomer pri meni  ;D

no in seveda naša mami je naredila prepir, ker se dere, da mački niso za v hišo, da ji ne bo notri mijavkal in moj maček prefrigan je seveda takoj, ko je bila prilika, smuknil v njeno sobo in na njeno posteljo. tja, kamor ne sme. zato ga je tudi dobesedno vrgla ven iz hiše in sva imeli zeloo veliko prepiranj na to temo. rezultat je bil, da je bil čez noč vedno pri meni v sobi, čez dan pa je smel it mao ven. potem smo ga seveda tudi kastrirali in vse, in pride vsak dan spat k meni gor na posteljo ali na teraso, nekaj časa pa leta zunej. tudi, ko nas ni doma, spi na spodnji terasi v košari, ki je zunaj in lahko pride kdorkoli. ponavadi je tam tudi naš pes (vrata imao zaprta, da ne uide ven k sosedom ali na spodnjo cesto), tako da ni vslijivih mačkov.

in ja, še to včasih rata hud problem, ko pride garfi domov, ko mene ni, ali pa sem zgoraj. mami takrat tako ali tako se dere, da je maček v hiši, da naj bo kar v moji sobi, da na zgornji terasi nima kaj počet! enkrat, ko me ni bilo doma, je wc, košaro in vse njegove stvari prestavila ZA hišo!! mislim, da ne rabim razlagati, kako "vesela" sem bila, ko sem prišla domov, kajneda? od vsakodnevnih prepiranj, da zgornja terasa ni v mačkovi lasti (aja, dostop do nje je pa iz moje ali sestrine sobe, mami ima svojo) in da je za počivat (ne vem, če gre nekrat na leto slučajno kdaj tja), sem že rahlo malo utrujena, da bi pa vse imela v svoji sobi pa tudi ne gre (ker potem kao vse smrdi itd). zdaj se pa pojdi!  >:(

ko sem sama doma, je moj muc non-stop z menoj notri. ponavadi gre ven z mano, ko grem ali rože zalit ali kaj podobnega. tako ali tako pa je tri četrt časa pri hiši oz v hiši, tjale v gmajno gre samo, ko gre na lov za ptičem, mišjo, veverico in ponavadi to tudi prinese pred naš vhod  :o

in ja, ko bom na svojem, bo moj maček definitivno notri cel čas, sedaj, ko sem pa še v hiši staršev, pa nekako ne morem oporekati besedi moje mame. če jo citiram, to je njena hiša in njena pravila. že tako imam srečo, da mi je sploh dovolila imet garfija. no, druzga ji ni preostalo, ker sem ga pripeljala domov en vikend, ko ni bilo nobenega doma, on se je pa že ustalil do takrat, ko je mami prišla domov in vpila  :D

tejka, vedi, da se še predobro zavedam, da je za mačka definitivno najboljše, da je notri...

Uf starši in stari starši... Mi je jasno kako to gre ::). Ti privoščim, da si kmalu omisliš svoje domovanje. Do takrat pa čuvaj Garfija kolikor je le možno. Pri moji žlahti (mami niti ni bila tak problem okoli tega, jih pa še zdaj poslušam od širše žlahte) je zaleglo nekaj naprintanih slikic kaj se zgodi z zunanjimi mački in besede, da moji ne bodo končali tako. Mišljenja jim verjetno nisem spremenila, mir pa imam ;D.
Smo zajadrale iz teme. Kompletno ;D. Ne zameri, vsako priliko izkoristim za izobraževanje in poučevanje okoli mačk (in psov). Če samo ena oseba prebere, se zamisli in poskrbi za svojo žival tako kot je treba je vredno.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #376 on: May 30, 2010, 02:12:22 PM »
ja saj jaz tudi ne maram nehumanega ravnanja z živalmi. me kar zmrazi, ko kaj takega vidim!

ja tejka, hvala, saj se bova enkrat srečali tako ali drugače. mogoče bova še sprehajali v eno roki mačka, v drugo roki psa  :D

drugače pa je moja odločitev naslednja: takoj, ko bo nov datum, grem na začetni seminar theta healinga  ;D
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #377 on: May 30, 2010, 05:56:01 PM »
Super. Se mi pa zdi, da sva se že videli ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #378 on: May 30, 2010, 06:14:41 PM »
aja točno, salsa  :D
9ZK 674

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #379 on: May 31, 2010, 09:38:33 AM »
drugače pa je moja odločitev naslednja: takoj, ko bo nov datum, grem na začetni seminar theta healinga  ;D

Enkrat septembra.  ;) Dam v kratkem datume ven. :o
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #380 on: May 31, 2010, 10:09:20 AM »
ooo, super Gaja! bom spremljala novice, da bom na tekočem  ;)

Hvala!  :-*
9ZK 674

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #381 on: May 31, 2010, 11:38:32 AM »
Jst bom pa zaenkat preskočila nadaljevalnega :-\

Offline buttafly

• Novinec
  • *
« Reply #382 on: May 31, 2010, 12:34:55 PM »

Enkrat septembra.  ;) Dam v kratkem datume ven. :o
Jz tud pridm na začetnega  ;)

Offline Anarion

• Novinec
  • *
  • Where To Start In This Beautiful World?
« Reply #383 on: May 31, 2010, 01:48:49 PM »
Jst bom pa zaenkat preskočila nadaljevalnega :-\

Midva bova pa mogoče šla že zdaj na nadaljevalnega...
Theta praktik

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #384 on: June 02, 2010, 01:01:15 AM »
Zapiram prvi del Theta healing teme. Nadaljujemo torej v drugem delu.

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,2441.new.html#new

Vaš portir:

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858