Author Topic: 4.hiša  (Read 42925 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
4.hiša
« on: October 21, 2008, 01:43:15 PM »
Sem včeraj gledala karti mojih otrok in vidim,da imata oba plutona v 4. hiši v škorpijonu.

4. hiša- družina,dom
pluton-selitve

Res smo se veliko selili,nekako vsakih 5 let.
Tea mi lahko ti kaj več poveš? :P
Zanimivo mi je predvsem to,da imata oba enako postavljena tegale Plutona.
Bi lahko bil to tudi pokazatelj ločitve staršev?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: 4.hiša
« Reply #1 on: October 21, 2008, 06:27:14 PM »
Če lahko še jaz pred tršico vskočim, da bo potem njen komentar daljši...  ;D

Pomembni so sicer tudi aspekti, a Pluton ponavadi pomeni tudi transformacijo, v tem primeru transformacijo "klasične družinske organizacije"  ;D (v tem trenutku se ne znam bolj poljudno izraziti  ;))

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: October 22, 2008, 05:34:35 AM »
Sem včeraj gledala karti mojih otrok in vidim,da imata oba plutona v 4. hiši v škorpijonu.

4. hiša- družina,dom
pluton-selitve

Res smo se veliko selili,nekako vsakih 5 let.
Tea mi lahko ti kaj več poveš? :P
Zanimivo mi je predvsem to,da imata oba enako postavljena tegale Plutona.
Bi lahko bil to tudi pokazatelj ločitve staršev?

Če smo čisto natančni Pluton niso selitve, pač pa v prvi vrsti veliko več .... gre za transformativni proces, ki je lahko tudi skozi selitev /to pa mora pokazati nekaj drugega vezanega na 4 hišo: vladar 4, luna, merkur, plutonovi aspekti itd..../, kot je že Iza odgovorila.

Pri astrologiji moramo pri svojih trditvah biti natančni: najprej je potrebno ugotoviti temeljni princip Planeta in temeljni princip hiše ... njegove aspekte itd.... potem pa pridevnike sestavljamo kot nas pelje zgodba. Astrologija je logika.

Bog ne daj, da bi rekli, da vsak, ki ima plutona v 4 hiši so se starši ločili in ločil se bo on sam /kajti to je njegova 4 hiša  ;)/.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #3 on: October 22, 2008, 08:30:06 AM »
Mhm,ja saj mi je kar nerodno,ko tako površinsko sprašujem :-\
Nisem mislila,da se sedaj vsi ločijo,kateri imajo Plutona v 4. hiši,samo nek pokazatelj na spremembe v primarni družini pa se mi zdi,da to vseeno je.
No,hči ima plutona aspektiranega s Saturnom v kvadratu in Marsom v trigonu.
Saturn v kvadratu nakazuje veliko učenja in izzivov in transformacije na tem področju,se pravi področju 4. hiše.
Pluton trigon z Marsom še potrjuje te izzive in nekakšen notranji boj na tem področju ??? ???
Ne vem kako naj si razložim škorpijona kot vladarja te hiše.
Jah,težko še vse skupaj povežem in interpretiram,zato pa sprašujem in se učim :P
Sem pa vesela vsake pomoči pri učenju.
Uf,Tea,prav hvaležna sem,da sem odkrila tale forum in tebe ter tvoje poste v zvezi z astrologijo ang: :-* ang:
Tole bi morala sedaj napisati pod rubriko Hvaležnost ;)

Sin pa ima Plutona v trigonu z Venero in Luno ter v kvadratu z Merkurjem.
Venera in Luna malo omilita te transformacije preko Plutona ???

Sem obljubila,da bom poročala,kako mi gre na tečaju. No,včeraj smo se učili o luni in njenem principu. Poraja se še in še vprašanj.
Če bi imela čas in denar :P,bi se želela učiti vsak dan,da bi šlo hitreje,tako pa moram biti malo potrpežljiva.
No, v vmesnem času,pa berem in sprašujem ;D
Mene tečaj navdušuje,skupina je odlična,odprta,smo se lepo ujeli.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: October 22, 2008, 01:40:41 PM »
Naj ti ne bo nerodno Sanjalka, saj se vsi učimo

In pozdravi Matjaža  ;D

Karte za svoje otroke moraš interpretirat nekoliko drugače. Še posebno pa jih nikoli ne razlagamo brez starševskih kart. Ker potem bo slika čisto drugačna.

www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #5 on: October 22, 2008, 02:36:06 PM »
Na tečaju nas žal nima Matjaž,ampak Vanja.
Matjaža sem osebno spoznala pred tečajem,bila pri njemu na razgovoru-krasen človek in zelo simpatičen moški :) in seveda me je navdušil ;D
Uči pa začetniški tečaj ga. Vanja,mi tečajniki smo tudi z njo zelo zadovoljnji ang:
Bom pa obvezno šla na kakšen njegov seminar  ::) Mislim,da je prvi 13.12. - osnove analitične psihologije C.G.Junga.

Malo prehitevam s kartami otrok,saj še svoje ne znam dobro interpretirat ::) :)
Žal pa nimam točne ure rojstva očeta :-\ Niti njegova mama je ne ve :(
A se ti zdi to,da imata oba otroka isti planet v isti hiši v istem znamenju nenavadno ali je pač to pogosto ??? :P

Hvala,hvala,hvala Tejči ang: :-* ang:
En lep,topel  ang: objemček in  :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: October 22, 2008, 03:22:45 PM »
Na tečaju nas žal nima Matjaž,ampak Vanja.
Matjaža sem osebno spoznala pred tečajem,bila pri njemu na razgovoru-krasen človek in zelo simpatičen moški :) in seveda me je navdušil ;D
Uči pa začetniški tečaj ga. Vanja,mi tečajniki smo tudi z njo zelo zadovoljnji ang:
Bom pa obvezno šla na kakšen njegov seminar  ::) Mislim,da je prvi 13.12. - osnove analitične psihologije C.G.Junga.

Malo prehitevam s kartami otrok,saj še svoje ne znam dobro interpretirat ::) :)
Žal pa nimam točne ure rojstva očeta :-\ Niti njegova mama je ne ve :(
A se ti zdi to,da imata oba otroka isti planet v isti hiši v istem znamenju nenavadno ali je pač to pogosto ??? :P

Hvala,hvala,hvala Tejči ang: :-* ang:
En lep,topel  ang: objemček in  :-*

Pluton v znamenju je itak generacijski, ker je tako počasen.

Plutona v 4 hiši ima veliko ljudi. Da ga imata oba otroka sigurno kaj pove. Zato je pa treba gledat karte staršev.

Ura rojstva pa se da določit.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #7 on: October 23, 2008, 09:05:41 AM »
Hvala Tejči ang: ang: ang:

Res bi rada vedela kaj več o tem Plutonu pri mojih dveh sončkih ang:
Bom morala zgleda še počakati,da pridem do te vaje učenja :D

ang: :-* ang:

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #8 on: October 24, 2008, 06:41:06 AM »
Oj Sanjalka

Najbolje je v roke vzeti Matjaževo knjigo Pluton, obstaja pa še ena istoimenska od tujega avtorja. Tako najprej osvojih temeljne osnove, potem pa že sestavljaš zgodbo.

lep dan ti želim
 ang:
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #9 on: October 27, 2008, 03:07:10 PM »
Sem šla takoj v knjižnico in si sposodila vse Matjaževe knjige ;D
Sem jih iskala po knjigarnah,pa so izdane samo v samozaložbi,tako,da jih bom kupila na inštitutu.

Seveda sem se najprej lotila Plutona,jah nič kaj dobro ni tole za moja sončka. Kaže na nekakšno odsotnost enega izmed staršev oz. neizkoriščen potencial enega izmed staršev. Tukaj vidim pravzaprav oba naju z njunim očetom,ki je odsoten že skoraj tri leta in tudi jaz nisem več takšna mama kot sem bila prej,vsekakor sem več odsotna.
Hči mi je to tudi že dala vedeti,da sem bila prej krasna,najboljšja mami,sedaj pa ne več :'( :'(
Skratka njun Pluton v 4. hiši v škorpijonu kaže na razočaranje glede staršev in posledično tudi na kasnejše probleme v vzpostavljanju medsebojnih odnosov :'(

Jah,tako nekako ::)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: October 27, 2008, 03:10:40 PM »
Sem jih iskala po knjigarnah,pa so izdane samo v samozaložbi,tako,da jih bom kupila na inštitutu.

Seveda sem se najprej lotila Plutona,jah nič kaj dobro ni tole za moja sončka. Kaže na nekakšno odsotnost enega izmed staršev oz. neizkoriščen potencial enega izmed staršev. Tukaj vidim pravzaprav oba naju z njunim očetom,ki je odsoten že skoraj tri leta in tudi jaz nisem več takšna mama kot sem bila prej,vsekakor sem več odsotna.
Hči mi je to tudi že dala vedeti,da sem bila prej krasna,najboljšja mami,sedaj pa ne več :'( :'(
Skratka njun Pluton v 4. hiši v škorpijonu kaže na razočaranje glede staršev in posledično tudi na kasnejše probleme v vzpostavljanju medsebojnih odnosov :'(

Tako nekako ja

Vsekakor je 4. hiša karmična hiša. Pluton tam ima posebni pomen in posebno mesto. Kaže na precej "kruto" družinsko dediščino. Ponavljajoče se vzorce, manipulativne procese v družini, prikrito nasilno psihično vedenje itd.....

Kje pa je tvoj Pluton?
In kakšni so tvoji družinski odnosi od prej .... to ti bo dosti pomagalo.
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #11 on: October 27, 2008, 03:23:54 PM »

Tako nekako ja

Vsekakor je 4. hiša karmična hiša. Pluton tam ima posebni pomen in posebno mesto. Kaže na precej "kruto" družinsko dediščino. Ponavljajoče se vzorce, manipulativne procese v družini, prikrito nasilno psihično vedenje itd.....

Kje pa je tvoj Pluton?

Moj Pluton je v 1. hiši v devici. Osebne transformacije,popolne osebne preobrazbe,skoraj da že fizične :-\
In vsekakor je bila moja odločitev,da grem z drugim partnerjem naprej svojo pot,totalen šok za vse okoli mene,še celo zame je bil to šok. Nekaj za kar sem razumsko čutila,da ni prav,vendar me je kar vleklo v to odločitev ::)
Moji družinski odnosi od prej,ja veliko manipulacije s strani mame :-\
Sama mislim,da ne manipuliram z otrokoma,njima sem naredila totalen šok in preobrat v življenju z ločitvijo :'(
Drugače pa mislim,da sta otroka do ločitve imela idealno družinsko življenje,res sta bila srečna sončka in zato je bila ločitev toliko večji šok za njiju,saj prej ni bilo nikakršnih prepirov oz. problemov. Bila sta deležna veliko ljubezni,pozornosti. Ves najin čas sva oba z njunim očetom namenila njima,njuni vzgoji,skratka živela sta srečno.Tudi sama tako pravita.

Pa ravno Pluton v 4. hiši zahteva za otroka dobrega roditelja,da imata lahko kasneje osrečujoče odnose  :'(

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: October 27, 2008, 03:39:20 PM »

Tako nekako ja

Kje pa je tvoj Pluton?

Moj Pluton je v 1. hiši v devici. Osebne transformacije,popolne osebne preobrazbe,skoraj da že fizične :-\
In vsekakor je bila moja odločitev,da grem z drugim partnerjem naprej svojo pot,totalen šok za vse okoli mene,še celo zame je bil to šok. Nekaj za kar sem razumsko čutila,da ni prav,vendar me je kar vleklo v to odločitev ::)
Sama mislim,da ne manipuliram z otrokoma,njima sem naredila totalen šok in preobrat v življenju z ločitvijo :'(
Drugače pa mislim,da sta otroka do ločitve imela idealno družinsko življenje,res sta bila srečna sončka in zato je bila ločitev toliko večji šok za njiju,saj prej ni bilo nikakršnih prepirov oz. problemov. Bila sta deležna veliko ljubezni,pozornosti. Ves najin čas sva oba z njunim očetom namenila njima,njuni vzgoji,skratka živela sta srečno.Tudi sama tako pravita.

Pa ravno Pluton v 4. hiši zahteva za otroka dobrega roditelja,da imata lahko kasneje osrečujoče odnose  :'(

Oh, da si ne bi očitala ločitve.

Vidiš otroka sta si izbrala tak čas rojstva, da jima Pluton pač pade v 4 hišo.

Sicer pa jaz imam Plutona v 7 hiši, pa se čez partnerstvo ne morem pritožiti  ;D Vedno sem bila nekako srečna.

Res da se veliko dogaja /tudi smrt drugega moža/, ampak gremo dalje....

Pluton pač kjerkoli že je zahteva velike in temeljite spremembe, ki se dogajajo tekom enega življenja, če lahko tako rečem.
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #13 on: October 27, 2008, 06:56:57 PM »

Tako nekako ja

Kje pa je tvoj Pluton?

Oh, da si ne bi očitala ločitve.

Vidiš otroka sta si izbrala tak čas rojstva, da jima Pluton pač pade v 4 hišo.

Sicer pa jaz imam Plutona v 7 hiši, pa se čez partnerstvo ne morem pritožiti  ;D Vedno sem bila nekako srečna.

Res da se veliko dogaja /tudi smrt drugega moža/, ampak gremo dalje....

Pluton pač kjerkoli že je zahteva velike in temeljite spremembe, ki se dogajajo tekom enega življenja, če lahko tako rečem.

Hvala Tejči za tvoje vzpodbudne besede ang:
Hm,saj veš,da si kot mama očitam kar precej stvari,ampak enostavno je bilo to močnejše in niti si ne znam  še razložiti zakaj ???
Tudi to je Pluton v 1. hiši ???
Ja,gremo dalje. Vidim,da se ti res veliko dogaja,sem pravi amater zate ;D So mi pa takšni ljudje v vzpodbudo  ang:
Hvaležna sem,da sem našla ta forum,ki mi je precej pomagal predelati te moje bolečine.
Hvaležna predvsem tebi in Regini,pa naj mi ostali-e ne zamerijo,vsak-a mi je nekaj dal,upam,da bom tudi jaz lahko dala kaj vam ang: :-* ang:

Veliko sreče na tvoji nadaljnji poti ti želim  ang: ang: ang:

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: October 29, 2008, 05:45:35 AM »
Hvala Sanjalka

Tudi tebi vse dobro

Me pa zanima kako Plutona v 1 hiši doživljaš v zdravstvenem smislu? Kaj podedovanega? .....
www.Astro-Star.net