Author Topic: PLANETARNI VPLIVI V LETU 2009 /mrki, retrogradnosti, prehodi v nova znamenja/  (Read 38477 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
Jaz nerada dajem kakršnakoli mnenja, vsak ima svoj prav. Naša zahodna astrologija ima svojo zibelko v Egiptu, vemo pa za zgodovino Babiloncev 6.000 l.p.n.š. ki so bili izvrstni astrologi oz. astronomi. Tako da tudi po mojih študijih in raziskavah meni "naša" - predvsem pa novodobna astrologija daje vse potrebne odgovore na moja vprašanja.

Djotish nisem študirala resneje, prebrala pa sem seveda Kezeleta in osnove. Djotish je indijska astrologija, Kitajci pa imajo svoj DZK oz Feng Shui in seveda tudi svoj horoskop.

Mene pri teh vedah nekako "zmoti" dejstvo, da so bile v teh zadnjih naštetih deželah te vede strogo varovana skrivnost in da se niso predajale kar tako iz roda v rod, pač pa samo določenim posvečenim, ko pa so začele informacije kapljati in se je začela stvar širiti .... so namerno vnašali tudi napačne informacije in širili napačno znanje, da bi obdržali skrivnosti velikih mojstrov. O tem zgodovina kar nekaj pove, povejo pa tudi kdaj pa kdaj veliki učitelji teh ved. No, ampak to je že druga zgodba.

Po dolgoletnem študiju in proučevanju teh ved, mi je Egipt z njegovim izročilom tisti najbljižji.

8)

Tole si lepo povedala...sploh tisto o skrivanju podatkov  ;) menda jim zato vse ni šlo tako kot so si zamislili. Ko enkrat to znanje zlorabiš se energije obrnejo proti tebi (bumerang)  ;D

Tudi astrologijo so v nekem obdobju koristili samo izbrani, ljudem pa je bilo dostopno samo v obliki vedeževanja...je tudi tu prišlo do velike spremembe in kar dolgo časa je bila izgnana na obrobje...komaj zadnje čase se uveljavlja v svojem pravem pomenu  ang:

Mislim da je Nensi nekje v sosednjih sobah lepo zapisala, da je stvari treba začutiti in se ravnati po lastni intuiciji. Vse zapisano pa jemati z rezervo, oz kot korisno informacijo na osnovi katere gradiš svoje lastno vedenje...vsaj meni se tako dogaja, da ko začutim, da je nekaj prav zmorem izluščiti kaj je za mene pomembno.

In vsi smo tu da prehodimo svojo lastno POT, ki jo prepoznavamo bolj ali manj...zato se pa kakšna lekcija tudi ponovi ;D

Priznam da je meni tudi Egipt blizu, pa tudi avtohtona izročila me vlečejo (recimo Kelti in njihovi druidi so mi še velika uganka)
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline bilka

• Mojster
Mene pa nekaj zanima. Pa ne vem točno, pod katero temo naj naslovim vprašanje.
Tea, ne tvoji strani piše (kot seveda sama veš :D)

"Retrogradnost planetov ima preoblikovalen vpliv. Povzročajo zaviranje, oviranje in časovne zakasnitve, upočasnitev in zavlačevanje..."

na forumu sem tudi videla, da so začetki karkšnih koli stvari v obdobju, ko je merkur retrograden, neugodne.
In mojzes je objavil retro Merkurja za leto 2009
11.01. - 31.01.2009
07.05. - 30.05.2009
07.09. - 28.09.2009
26.12. - 14.01.2010

A potem v teh obdobjih ni dobro začeti/sklepati ničesar (poslov, odpiranje firme, začetek zveze,...)?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Seveda Bilka, tako kot piše
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline bilka

• Mojster
Kdaj pa je ugoden čas ? Gre se namreč za mojega brata - on je imel zdaj (še ime) eno firmo, vednar ima partnerja zraven. zdaj bi pa on rad bil sam in ustanovil svojo lastno firmo. Kaj naj mu rečem, kdaj je najbolj ugoden čas za posatavljanje nove firme  v 2009? Zdaj ne vem, če je pomemben njegov rojstni datum... 16.04.1979. pa ne vem lče je opmemben podatek, s čim se ukvarja, ampak vseeno - risanje gradbenih načrtov.
ker je res priden in delaven in vse in ne bi rada, da se mu zaradi neugodnega trenutka pri ustanavljanju firme vse poruši...

hvala :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Bilka, ni tako enostavno, da bi kar tukaj na forumu, če gre za resna vprašanja.

Treba je dobro proučit najprej njegovo karto, njegovo tranzitno dogajanje in seveda vse kar se okrog tega dogaja. Tako da človeka opozoriš na možne ovire in zastoje, primeren čas delovanja ali/in mu predstaviš kako in kje naj čimintenzivneje deluje

Čas pa se potem določi glede na njegovo karto z izbiro pravega datuma.

Na splošno pa takole: ognit se je treba vsem reto, mrkom, lunina mena naj bo tik po mlaju, postavljena v znamenje, ki bo najbolj kompatibilno njegovi dejavnosti itd........................

Za tako analizo jaz porabim kar nekaj ur ... intenzivnega dela
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline bilka

• Mojster
ja, saj se mi je zdelo, da ne bo to kar nek preprost odgovor,...
hvala za informacije. boma probala upoštevati tvoje nasete v :)

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
načrtovat lahko začneš že prec,ko je konec Retro, potem pa se prilagajaš drugim moznostim ugodja" na doolg rok obstoja,delovanja,zbiranja,druzenja,..
let it be

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
26.1.2009 ob 8:59
Sončev mrk v VODNARJU  6-9-43 stop.

9.2.2009 ob 15:40
Lunin mrk v LEVU 11-54 stop.

7.7.2009 ob 11:37
Lunin mrk v KOZOROGU 10-48 stop.

22.7.2009 ob 4:35
Sončev mrk v RAKU 27-49 stop.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **

??? Je današnji lunin mrk komu ponagajal?? Verjetno se najbolj veže na področje, oz. hišo v kozorogu, povezano tudi s hišo, kjer leži vladar saturn. Jaz čutim vpliv točno na tem področju, kaj pa vi?

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno

Lunin mrk

Sončev mrk

18.7.2009 ob 1:07
Merkur v Leva

Glede na tole sklepam, da računalnik le nisem kupil v najslabšem času, saj vendarle gre za nakup med dvema mrkoma. :)  Nakup je bil včeraj 13.7 ob 18 GMT

Andres
« Last Edit: July 15, 2009, 12:15:59 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
7.7. je bil Lunin mrk? Nisem spremljala ... takrat sem sla do zdravnika in na koncu sem bila blazno nezadovoljna in pa predvsem jezna.
Kasneje sem videla, da po nepotrebnem in je bilo vse ok.
...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol

??? Je današnji lunin mrk komu ponagajal?? Verjetno se najbolj veže na področje, oz. hišo v kozorogu, povezano tudi s hišo, kjer leži vladar saturn. Jaz čutim vpliv točno na tem področju, kaj pa vi?

Soncev mrk v Raku / prinasa padavine, dez? In prepire doma?
 :P
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol

Soncev mrk v Raku / prinasa padavine, dez? In prepire doma?
 :P

poglej kam ti mrk v natalno karto pade  ;)

Offline taja6

• Splet. Simbol
7.7. je bil Lunin mrk? Nisem spremljala ... takrat sem sla do zdravnika in na koncu sem bila blazno nezadovoljna in pa predvsem jezna.
...
tebi je padel lunin mrk v 6. hišo (zdravje, delo ;) ) in naj bi se s tem področjem ukvarjala ( čistila ) do naslednjega mrka 6. avgusta, ko bo v vodnarju ( vplivi mrka naj bi delovali do naslenjega mrka ),
sončni mrk 22.7. pa je na 29 stopinji raka, torej pade v tvojo 1. hišo   ;)

:-*
« Last Edit: July 16, 2009, 06:55:39 AM by taja6 »

Offline Azra

• Spl. simbol
...
tebi je padel lunin mrk v 6. hišo (zdravje, delo ;) ) in naj bi se s tem področjem ukvarjala ( čistila ) do naslednjega mrka 6. avgusta, ko bo v vodnarju ( vplivi mrka naj bi delovali do naslenjega mrka ),
sončni mrk 22.7. pa je na 29 stopinji raka, torej pade v tvojo 1. hišo   ;)

:-*

Wow Taja, hvala  :-*
ocitno je res posteno delal ... kaselj me se muci  :-\ do 6. avgusta ...  ::)
Soncni mrk, kot berem ... pa mi ne bo prinesel nic dobrega. Prepiri doma ?  :P