Author Topic: Praktični nasveti  (Read 40435 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Praktični nasveti
« Reply #30 on: November 18, 2007, 10:55:19 AM »
Ali imate kaksen recept proti rastlinskim usem, zajedalcem?

Vse vijolice, ki sem jih kdaj kupila, so cez dva meseca napadle usi (mislim, da so usi- naredijo se bele kepice, kot bi bile bombazne). In sem kupila en strup, ceprav sem hotela nekaj naravnega. In ko to pospricam, mi cez dva dni cisto izsusi vijolice. In posledicno odmrejo. :'(
Zato jih vedno postavim dalec od ostalih rastlin, ki jih se ni nic napadlo (trkam na les!!)

Vem, da moja soseda ogorke cigaret namoci v vodo in potem s to vodo posprica rastline. Mami pravi, da jo je videla to delat na zunanjih rastlinah, ne ve pa, ce je to Ok tudi za sobne rastline in proti usem. Veste vi kaj vec?

Imate kaksen nasvet? Res mi je zal rastlinc, nisem pa podkovana v vzdrzevanju oz negi ob napadu zajedalcev :-\

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #31 on: December 05, 2007, 12:41:07 PM »
Naberi koprive v naravi in jih namoči, potem pa zalivaj s tisto vodo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #32 on: December 05, 2007, 02:16:00 PM »
Hvala, Tea!

Bom poskusila tale recept. Samo upam, da bom sedaj nasla kaksno koprivo, sicer smo jih imeli na vrtu, ampak smo jih pokosili. ::)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #33 on: December 05, 2007, 02:17:46 PM »
Oh kopriv pa ni težko najti. Ob robu travnikov in kmetijah, jih je vedno dovolj  ;D
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #34 on: December 05, 2007, 02:20:16 PM »
A tudi v tem casu? Nisem vedela, ker se ravnam po mojem vrtu :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: December 05, 2007, 02:22:35 PM »
Po moje tudi še zdaj, čeprav priznam da se izgubila občutek za notranjsko klimo  ;D
Pri nas šele pozimi vse ozeleni  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #36 on: December 09, 2007, 04:46:22 PM »
Ali imate kaksen recept proti rastlinskim usem, zajedalcem?

Vse vijolice, ki sem jih kdaj kupila, so cez dva meseca napadle usi (mislim, da so usi- naredijo se bele kepice, kot bi bile bombazne). In sem kupila en strup, ceprav sem hotela nekaj naravnega. In ko to pospricam, mi cez dva dni cisto izsusi vijolice. In posledicno odmrejo. :'(
Zato jih vedno postavim dalec od ostalih rastlin, ki jih se ni nic napadlo (trkam na les!!)

Vem, da moja soseda ogorke cigaret namoci v vodo in potem s to vodo posprica rastline. Mami pravi, da jo je videla to delat na zunanjih rastlinah, ne ve pa, ce je to Ok tudi za sobne rastline in proti usem. Veste vi kaj vec?

Imate kaksen nasvet? Res mi je zal rastlinc, nisem pa podkovana v vzdrzevanju oz negi ob napadu zajedalcev :-\

pike poke so naravni in učinkovit uničevalec rastlinskih uši... pa še srečo prinašajo... sicer zdaj bolj spijo (lani so skoraj vse prišle k meni v mojo računalniško sobo spat  ;D, sem jih mogla v škatlo pospravit in spomladi izpustit, ker bi jih drugače posesala ali pa pohodila  ;D)

« Last Edit: December 09, 2007, 04:48:00 PM by Amfitrita »

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #37 on: December 09, 2007, 06:40:03 PM »
Če imaš srečo, da sploh kakšno najdeš. Ta mala bitjeca žal izumirajo :(.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #38 on: December 09, 2007, 06:44:02 PM »
 :'( to pa nisem vedela. zadnjo zimo jih je bilo polno pri meni na prezimovanju. upam, da tudi letos pridejo kaj na spanje...

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #39 on: December 09, 2007, 07:16:46 PM »
Če imaš srečo, da sploh kakšno najdeš. Ta mala bitjeca žal izumirajo :(.
lp
T.

Nisem vedela, da izumirajo, sem pa opazila, da jih je tezko videti.  :'(

Jaz jih zadnje case videvam samo na morju, na Cresu- pa se to dalec od civilizacije. Na enem Creskem vrhu jih je bilo ogromno. :)

Amfitrita, kljub dobremu namenu, se bom zal morala posluzit drugih nacinov za zascito mojih rastlin :-\ :'(

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #40 on: December 16, 2007, 11:42:46 PM »
Moj sin je od prijateljev v dar dobil budilko, ki je baje radijsko vodena, torej naj bi se sama preko radijskega signala sinhronizirala na pravi čas.
No pa se ni. Ker sem rahlo prehlajena z glavobolom, se mi ni dalo zelo detajlno brati navodil kako jo ročno nastaviš in sem mu rekla da bomo to jutri naredili.

Čez eno uro mi je prišel povedat "rešitev":
Vem kako bomo uro naštimali, da bo točna! Ti boš počakala da bo polnoči in takrat jo boš vštekala v elektriko pa bo vse v redu.

Tako, zdaj veste... jaz pa tudi.  ;D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #41 on: December 16, 2007, 11:47:11 PM »
Vem kako bomo uro naštimali, da bo točna! Ti boš počakala da bo polnoči in takrat jo boš vštekala v elektriko pa bo vse v redu.

Hehe, tako pravijo ja, da vsak aparat bolje dela, če je priklopljen na elektriko.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #42 on: December 16, 2007, 11:49:06 PM »

Hehe, tako pravijo ja, da vsak aparat bolje dela, če je priklopljen na elektriko.  ;D

Ja saj je bil že prej, samo sam se ni avtomatiziral, kot bi se moral, je kazalo napačno uro.
Njegova logika je bila da izštekajmo uro do polnoči, pa spet vštekajmo, ker takrat se postavi na 00:00 in bo ravno točno.
Preprosto učinkovito.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #43 on: December 17, 2007, 12:04:09 AM »
No ja, moja ura sicer ni na elektriko, ampak ima tudi neko čudno logiko. Če izgubi signal, jo moram postavit na balkon, da ga spet najde.  :D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #44 on: December 17, 2007, 08:24:59 AM »
No ja, moja ura sicer ni na elektriko, ampak ima tudi neko čudno logiko. Če izgubi signal, jo moram postavit na balkon, da ga spet najde.  :D

Če me spomin ne vara je oddajnik nekje v Nemčiji (Frankfurt) in če signal ni dovolj močan v prostoru, moraš pač na balkon. Mislim, da se sinhornizacija izvaja samo parkrat na dan.
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor