Author Topic: Alergije  (Read 57830 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: Alergije
« Reply #30 on: January 28, 2008, 10:10:16 PM »
 :D
Superca.
Pa še zastonj je, brez okusa, pa niti k dohtarju ni treba  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #31 on: February 15, 2008, 04:17:12 PM »

Pozdravljeni,

po slučaju sem naletela na forum... med vsemi zanimivostmi, ki jih je mogoče prebrati, vidim, se razpisujete tudi o alergijah.
Groza!
'Alergična' sem nekje dve leti.. žal mi še ni uspelo razvozlati in ugotoviti vzroka.  :-\  Odraža se predvsem po obrazu 
- srbečica in spremljajoči rdeči fleki - na čelu ali nad ustnico, na ličnici... ali pa po telesu (redkeje) kjer koža po praskanju "nabrekne" in je videti, kot da bi me popraskala mačka.. težko opišem.  :(
Zgodi se, da že čez krajsi čas izgine. Pomislila sem tudi na možnost, da sem alergična na koga. 
Nekaj časa sem po zaužiti hrani vodila evidenco - bila pozorna kaj sem jedla, toda kaj, ko lahko šele po nekaj dneh nastopi alergija... zato se mi to ne zdi več smiselno.

Občasno uživam laneno olje, prav zaradi omega maščobnih kislin... saj sem prebrala, da bi jih naj redno uživali...  žlička, občasno (2 - 3x na teden) odmerjenega olja, ki ga zaužijem, ne da od sebe pozitivnih sprememb - razen prebave, čeprav nisem imela pri tem nikoli težav. Vsak dan pijem sveže iztisnjen korenčkov sok... hudirja, kaj naj še pogoltnem?  ???

Zanima  me razlog - Iza, kako to, da ti je omenjeni možakar odsvetoval uživanje olja z dodano Omego?

coofee, si že slišala za nevrodermatitis, imam podobne probleme, pa zdravnik kao ne ugotovi, sem veliko brala po internetu, ne vem, mogoče imaš kaj takega.

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #32 on: February 15, 2008, 11:47:46 PM »
coofee, si že slišala za nevrodermatitis, imam podobne probleme, pa zdravnik kao ne ugotovi, sem veliko brala po internetu, ne vem, mogoče imaš kaj takega.

pozdravljena tia!
ja, o zdravnikih imam izdelano svoje mnenje. Meni je rekel, da gre za štorkljin sindrom. Ne spomnim se prav kako se imenuje. In da se ga kao ne da pozdraviti. Najpogosteje ga imajo dojenčki, ki pa v večini z odraščanjem izgine in se lahko ponovno pojavi, kot se je meni v odrasli dobi. Take in podobne flance sem poslušala in se čudila. Za liso na zatilju vem, da jo imam, toda tista je na lasišču že od rojstva. in nikoli ne srbi.

Imam prijateljico z nevrodermatitisom in ne verjamem, da gre pri meni za enako obolenje. Razen, če se ta kaže v večih različicah.
In.. ne vem zagotovo kaj se mi v zadnjem času dogaja, toda fleki po obrazu se mi več ne pojavljajo! Prav tako me tudi koža po telesu več ne srbi. Res je, da sem dotalka spremenila prehrano. Eksperimentiram tako, da se držim prehrane za svojo krvno skupino. Mogoce se bo komu zdelo bolano.. ampak očitno pomaga. Ne jem nobenega kruha, namesto moke uporabljam ajdovo ali riževo, nobenega krompirja, prav tako sem črtala s svojega jedilnika vse mlečne izdelke (mleko,  jogurti in omamno dobri sirčki), jajca jem zelo redko.. morda eno na teden pa še to dodam ostalim sestavinam. Tudi čokolado uživam kot začimbo. Željo po sladkem nadomeščam s suhimi figami, marelicami ali slivami. Jem pa več ostalih žitaric (razen pšeice), dosti zelenjave, sojinih izdelkov in kakšno ribo. Ekola.

Res sem imela poln kufer teh srbečih napadov. In res, da se je treba odpovedati marsičemu.. toda to se mi zdi, je še najmanj. Ne trdim, da se bom do konca svojih dni tako prehranjevala.. tu in tam se že 'prekršim', in pojem kak košček sira ali grižljaj kruha, vendar v osnovi se koliko mi uspeva, držim omenjene prehrane. Čas pa bo pokazal svoje. Če  ne probaš, ne moreš vedeti.
Dokler sama ne poizkusim in vidim, mi bo težko pomagal kdo drug - tudi zdravnik. Najležje je pisati recepte... 

lp
coffee

« Last Edit: February 16, 2008, 01:58:56 PM by coffee »

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #33 on: May 01, 2008, 01:56:07 AM »
..gremo še v globino iskanja zapletenega našega vzdrževalnega zdravja
alergije se pojavijo zato,ker človeku primanjkujejo določene beljakovine, telo se sezonsko" pregreva, ker , ker....encimi
http://sl.wikipedia.org/wiki/Encim
Na hitro: vidni simptomi teh spomladanskih zdravstvenih težav so skoraj vedno neustrezna prehrana, ker telo se pregreva in potrebno ga je ustrezno zračiti".Želodec se pregreva, jetra... torej s hrano smemo/moramo hladiti" notranje organe. Potem srbeči, aknasti, razni rdeči obrazni,vratni fleki izginejo, ko potolažimo",shladimo telo na ustrezno temperaturo. Tudi telo poleg same zunanje narave spomladi kar vzhaja", se prenavlja, potrebno ga je le ustrezno pripraviti, ne pa pregrevati.
poglejmo v globino počutja in posluha vase, hvala
http://www.planetzdravja.com/index.php?kaj=onas
 ;)
« Last Edit: May 01, 2008, 01:58:13 AM by Mojzes »
let it be

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #34 on: June 26, 2010, 06:46:59 PM »
hm vidim,da nisem edina z alergijami....kot otrok sem imela prirojeno astmo in z njo v paketu alergijo na pršico, cvetni prah.... to leto sem imela probleme z senenim nahodom in ta teden sem pa si nabavla prelepega mačkona ampak sem zgleda da sem alergična tudi na njega,koža me začne peči nato nastane lišaj ter čez lep cajt izgine,srbeče učke,občutek kepe v grlu..... rada bi ga obdržala in ga bom....sedaj sem v iskanju odgovorov kaj bi mi pomagalo brez uradne medicine prosim,kakšen nasvet prosim ??? :)

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #35 on: June 27, 2010, 07:26:30 AM »
hm vidim,da nisem edina z alergijami....kot otrok sem imela prirojeno astmo in z njo v paketu alergijo na pršico, cvetni prah.... to leto sem imela probleme z senenim nahodom in ta teden sem pa si nabavla prelepega mačkona ampak sem zgleda da sem alergična tudi na njega,koža me začne peči nato nastane lišaj ter čez lep cajt izgine,srbeče učke,občutek kepe v grlu..... rada bi ga obdržala in ga bom....sedaj sem v iskanju odgovorov kaj bi mi pomagalo brez uradne medicine prosim,kakšen nasvet prosim ??? :)

Tudi jaz sem kot mala že obolevala za alergijo na pršice, pa na cvetni in hišni prah.....
Pred kratkim pa sem "podelala" na svojih alergijah :)
Izkazalo se je, da sem "alergična" na neiskrene ljudi (tisti tip, ki eno misli, drugo govori in tretje dela...)
No, ko sem tudi take sprejela, je moja alergija izzvenela ;)

Pri moji sestri je pa drugačen primer...njena hči (moja nečakinja) ima alergične izpuščaje po telesu...sva prečekirale za kaj se gre in se je izkazalo, da moja sestra ne more "prebavit" in sprejet svoje tašče, ker se ji ta meša v življenje (mojo sestro misel na taščo "naježi" in začne jo telo srbet). Ko sva ta odnos spravile na tirnice sprejemanja, so se začeli izpuščajčki na moji nečakinji manjšati :D

Upam, da ti je tole kaj v pomoč :-*
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #36 on: June 27, 2010, 10:29:10 PM »
hm zanimivo neska, si mi dala novo tezo za preučiti verjamem, da nekaj je na temu   ::) i ll see ;) lp tia