coofee, si že slišala za nevrodermatitis, imam podobne probleme, pa zdravnik kao ne ugotovi, sem veliko brala po internetu, ne vem, mogoče imaš kaj takega.
pozdravljena tia!
ja, o zdravnikih imam izdelano svoje mnenje. Meni je rekel, da gre za štorkljin sindrom. Ne spomnim se prav kako se imenuje. In da se ga kao ne da pozdraviti. Najpogosteje ga imajo dojenčki, ki pa v večini z odraščanjem izgine in se lahko ponovno pojavi, kot se je meni v odrasli dobi. Take in podobne flance sem poslušala in se čudila. Za liso na zatilju vem, da jo imam, toda tista je na lasišču že od rojstva. in nikoli ne srbi.
Imam prijateljico z nevrodermatitisom in ne verjamem, da gre pri meni za enako obolenje. Razen, če se ta kaže v večih različicah.
In.. ne vem zagotovo kaj se mi v zadnjem času dogaja, toda fleki po obrazu se mi več ne pojavljajo! Prav tako me tudi koža po telesu več ne srbi. Res je, da sem dotalka spremenila prehrano. Eksperimentiram tako, da se držim prehrane za svojo krvno skupino. Mogoce se bo komu zdelo bolano.. ampak očitno pomaga. Ne jem nobenega kruha, namesto moke uporabljam ajdovo ali riževo, nobenega krompirja, prav tako sem črtala s svojega jedilnika vse mlečne izdelke (mleko, jogurti in omamno dobri sirčki), jajca jem zelo redko.. morda eno na teden pa še to dodam ostalim sestavinam. Tudi čokolado uživam kot začimbo. Željo po sladkem nadomeščam s suhimi figami, marelicami ali slivami. Jem pa več ostalih žitaric (razen pšeice), dosti zelenjave, sojinih izdelkov in kakšno ribo. Ekola.
Res sem imela poln kufer teh srbečih napadov. In res, da se je treba odpovedati marsičemu.. toda to se mi zdi, je še najmanj. Ne trdim, da se bom do konca svojih dni tako prehranjevala.. tu in tam se že 'prekršim', in pojem kak košček sira ali grižljaj kruha, vendar v osnovi se koliko mi uspeva, držim omenjene prehrane. Čas pa bo pokazal svoje. Če ne probaš, ne moreš vedeti.
Dokler sama ne poizkusim in vidim, mi bo težko pomagal kdo drug - tudi zdravnik. Najležje je pisati recepte...
lp
coffee