Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 65. del.  (Read 44495 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 65. del.
« Reply #30 on: July 12, 2019, 04:01:12 PM »
Tudi jaz ti želim, naj bo tvoje življenje od sedaj še lepše.  Kot pravi Cvetka, z rožami postlan.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #31 on: July 16, 2019, 09:54:55 AM »
Dan. Kako ste?
Danes se za en teden selim na drugo delovno lokacijo - poimenovala sem jo oaza miru. :D Komaj čakam, me zanima, kako bo.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #32 on: July 16, 2019, 10:19:59 AM »
Dan.
Jaz pa vrnila z morja.
Je bilo fino, sem pa tudi utrujena. Počitnice s preveč druženji niso ravno zame.
Tako da je dom zdajle tudi zame oaza miru.  :)

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #33 on: July 16, 2019, 10:21:04 AM »
Dan. Kako ste?
Danes se za en teden selim na drugo delovno lokacijo - poimenovala sem jo oaza miru. :D Komaj čakam, me zanima, kako bo.
Greš tja, kamor mislim, da greš?  ;D
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #34 on: July 16, 2019, 10:27:10 AM »
Najbrž ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #35 on: July 16, 2019, 10:28:07 AM »
Super! Me res veseli.  :-*
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #36 on: July 16, 2019, 10:30:29 AM »
Dan.
Jaz pa vrnila z morja.
Je bilo fino, sem pa tudi utrujena. Počitnice s preveč druženji niso ravno zame.

Joj, ja ... Jaz vedno upam, da nikjer ne bom srečala nikogar poznanega. Da bi pa še načrtno šla na skupinski oddih, mi pa sploh ne pade na pamet.
Že med vikendi sem totalno nedružabna. Oseba, ki reče, da bo šla na kavo/pivo/obisk, potem se pa potuhne ...  :laugh:
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #37 on: July 16, 2019, 10:32:15 AM »
Super! Me res veseli.  :-*

Tudi mene. Bo prav fino. In tudi v prihodnje bom na voljo in bom udeležena v tamkajšnje dogodke.
A ni fino sodelovati? S tem lahko samo pridobiš ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #38 on: July 16, 2019, 10:49:27 AM »
Dan.
Jaz pa vrnila z morja.

Joj, ja ... Jaz vedno upam, da nikjer ne bom srečala nikogar poznanega. Da bi pa še načrtno šla na skupinski oddih, mi pa sploh ne pade na pamet.
Že med vikendi sem totalno nedružabna. Oseba, ki reče, da bo šla na kavo/pivo/obisk, potem se pa potuhne ...  :laugh:

Ja. Jaz se sicer ne potuhnem namenoma, ampak pač bivam v svojem introvertiranem stanju in kave se potem kuhajo mimo mene, preden se zavem, da sem v očeh drugih najbrž mrknila.
Velikokrat izpadem nedružabna, čeprav se sama tako sploh ne dojemam, ker ne gre za to.
Izpadem pa v tem, povečini ekstrovertiranem svetu, včasih tudi čudaška.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #39 on: July 16, 2019, 10:57:06 AM »
Saj tudi jaz se ne namenoma (ali da se ne bi oglašala), samo pustim, da steče mimo mene, kot praviš.

Samotarji smo prav kul ljudje. V družbi smo najbrž bolj avtentični, ko tisti, ki vanjo ves čas silijo. Če se pojavimo tam, je to posebna priložnost - pomeni, da si res želimo in da res uživamo (sicer se sploh ne bi pokazali ali pa bi jo popihali domov).

Večkrat razmišljam, kako nastanejo te ovce. Vse se, kot vidim jaz, začne že v zelo zgodnjem otroštvu. Otroku se ves čas nekaj poriva v roke, da se s čim ukvarja, ali pa mislijo, da ga je treba 24/7 animirati. Potem se navadi na sugestije in njegov smisel za ustvarjanje in kratkočasenje odmre, še preden se je razvil.
Nadaljuje se potem v vrtcu, kjer je treba vse početi skupinsko, še srati ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #40 on: July 16, 2019, 11:23:16 AM »
No, to si dobro napisala.
Jaz npr. svoji hčeri večkrat ustvarim "dolgočasje" in začnejo nastajati prav zanimive stvari.
Ko je otrok "prisiljen" nekaj ustvariti iz nič in dejansko uporabiti svoje možgane, brez da bi mu pod nos pomolil karkoli, bognedaj kakšno šablono ali pobarvanko.
Zdajle sem ji zaplenila mobitel in je šla kar sobo pospravljati.  :laugh:

Jaz v družbi včasih dajem vtis, da se dolgočasim. Velikokrat zelo malo govorim. Sem prav zadovoljna s tišino.  :)
Enostavno imam redko, res redko energijo za to, da peljem pogovor samo zavoljo pogovora.
Pa to še zdaleč ne pomeni, da nimam rada ljudi. Seveda jih imam (še preveč) in tudi ne želim, da bi me odrinili. Vendar je pač moja družabnost drugačne sorte, kot naj bi bila "po standardih".

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #41 on: July 16, 2019, 11:44:40 AM »
Saj tudi jaz se ne namenoma (ali da se ne bi oglašala), samo pustim, da steče mimo mene, kot praviš.

Samotarji smo prav kul ljudje. V družbi smo najbrž bolj avtentični, ko tisti, ki vanjo ves čas silijo. Če se pojavimo tam, je to posebna priložnost - pomeni, da si res želimo in da res uživamo (sicer se sploh ne bi pokazali ali pa bi jo popihali domov).

Večkrat razmišljam, kako nastanejo te ovce. Vse se, kot vidim jaz, začne že v zelo zgodnjem otroštvu. Otroku se ves čas nekaj poriva v roke, da se s čim ukvarja, ali pa mislijo, da ga je treba 24/7 animirati. Potem se navadi na sugestije in njegov smisel za ustvarjanje in kratkočasenje odmre, še preden se je razvil.
Nadaljuje se potem v vrtcu, kjer je treba vse početi skupinsko, še srati ...

Nas je več takih.
In najlepši je čas za spoznavanje samih sebe. Bolj, ko se orientiraš na druge in pozabiš nase, težje je življenje.
Naučijo te, da se moraš razdajati. Bog ne daj, da se pohvališ. Kjer lenarijo trije, moraš biti četrti, ki prevzame delo še zanje, če ne, si egoist in vzvišen.
Spraševati ne smeš, ker to pomeni, da si neizobražen, hkrati pa lahko mirno delaš enake napake 30. let v vrsti in se zanje nihče ne zmeni.

odličen članek je tole, ravno na to temo: https://www.mihamazzini.com/SI/slonadom/dom50.htm?fbclid=IwAR1mU9YH6faNmU8fMwRiwYjoUVXMX8-AeWW93fVLnNbd8LNOAmiO8N99k3U

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #42 on: July 18, 2019, 08:53:45 AM »
Dobro jutro! Kako smo kaj? Bi kdo kavo?
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #43 on: July 18, 2019, 09:37:36 AM »
Dan.  :D
Dobro smo.
Tudi jaz ponujam kavo. Požene.  :D

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #44 on: July 18, 2019, 12:12:15 PM »
Kava nikoli ne škodi.  ;D

Smo odlično. Čudovit teden v službi - kot da sem na počitnicah.  8)
9ZK 656