Author Topic: Tarot karta dneva - 17. del  (Read 110555 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot karta dneva - 17. del
« Reply #435 on: January 23, 2022, 10:42:54 AM »
3 čaše - optimizem, rast, veselje, proslava, odločnost, zmaga, izpolnitev, nosečnost, sindikat, srečni sklepi, obilje, druženje, trojica.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #436 on: January 23, 2022, 12:42:06 PM »
Karto sem že uresničila.
Popila sem kavo, čaj in bezgov sirup.  ;D

Hvala, Maja. :-* Bere se obetavno, tako da se bom kar naravnala na vsebino (edino s sindikatom ne vem, kaj početi), posledično bo pa mogoče tudi delovalo.

Sploh me pa tudi glede delovanja kart v glavi spremlja podobna zagonetka, skratka, kako lahko košček potiskanega papirja, ki ga nekdo NAKLJUČNO povleče iz kupa, odslika dogajanje v življenju neke osebe.

Besedo NAKLJUČNO sem z namenom poudarila, ker mi ideja, da "naključja ne obstajajo", ni blizu. Še kako mislim, da se marsikaj zgodi nenačrtovano.

Skratka, v NAKLJUČNO izvlečenem lističu se odslika situacija osebe. Ker najbrž ni na delu višja sila, ki bo usmerjala roko k "pravi" karti (ker v tem primeru smo marionete), pa vendar se v slikah znamo najti, je bil vsekakor izjemno inteligenten tisti, ki si jih je izmislil. Verjetno se je dobro zavedal moči manipulacije, na čemer morda vse skupaj tudi temelji. Ker je življenje ena sama manipulacija. Vedno nekdo nekje hoče doseči nekaj zase, vedno je situacija stvar interpretacije, perspektive,... Kolikor ljudi, toliko filtrov in resnic. Od nekdaj me zanima objektivna resnica, vendar pa glede na to, kako funkcionira človekov um, vprašanje, ali slednja sploh obstaja. Tudi če obstaja, najbrž ni fiksna, se stalno spreminja.
Bluzim...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #437 on: January 23, 2022, 01:40:44 PM »
Tudi sama sem velikokrat razmišljala o tem in se vprašala, kaj ta listek lahko ve. Naj bi bile podobe povezane s t.i. sveto geometrijo. Recimo, da je možno, vedno dopuščam možnosti za vse v življenju, ampak realist v meni je močan in vedno se ustavim pri sklepu, da tako dobro poznam človeško delovanje in sklepam na podlagi tega, ker mi to dobro uspeva tudi brez "orodij", zgolj na podlagi opazovanja.

Karte dneva ne jemljem kot prognozo, bolj se z njo ponuja tematika, o kateri bi tisti dan lahko razmišljali. Te tri čaše na primer, vabijo k razmisleku, kaj pomenijo trojice. Je ta kolektiv produktiven, so trije gneča ...? Kje se trenutno srečujemo z osebami, ki bi lahko bile eno ali drugo. Na sliki je jesen, ko žanjemo sadove. Kaj trenutno sejemo, kaj želimo, da to obrodi in ali smo to posadili v plodno zemljico. Kakšno vlogo imajo ženske v našem življenju? Kaj nas zabava, sprošča, razveseli?

Dolgo časa se že zelo malo ukvarjam s kartami kot orodjem za vpoglede, še vedno sem skeptična glede njih. Po drugi strani so pa napovedi nekaterih zame zelo točne. In spet, je to branje kart, poznavanje življenjskih zakonitosti, psihologija ...? Morda bi lahko komentiral še kdo drug.

Napovedovanje ali ne, relevantno ali ne, iz vsake stvari rada potegnem dobro in če ne za kaj drugega, so lep pripomoček za razmislek in samorefleksijo.

Danes sem prišla do ideje, da 3 čaše lahko pomenijo tudi poživitveni odmerek.  :laugh:
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #438 on: January 23, 2022, 01:44:02 PM »
Mimogrede, zanimivo je razmišljanje Eme Kurent o svobodni volji oz. o tem, kaj je namenjeno in koliko odrejamo sami. Končnega odgovora mi žal sicer ne da, mi pa odpira prostor za nadaljnje razmišljanje.
9ZK 656

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #439 on: January 23, 2022, 07:03:57 PM »
Kakorkoli...mene je ta karta zadela  :laugh: :laugh:  :laugh:
Prijetno druzenje z kozarčki v roki  :D

Zakaj oz. kako pa lahko en tak listek ve karkoli...
Jaz bom rekla tako...smo se že z nekakšnim razlogom srečali z njimi, ane?
Tukaj je spet prisotno "z razlogom"... ker smo pač različni, eni v nakučja ne verjamejo tako kot ne, da se nekaj zgodi z razlogom.
Prepuščam vsaki osebi do svojega prepričanja in vsak ima prav.
Jaz pač verjamem da se vse zgodi z razlogom in me mnenja zakaj to ni tako sploh ne motijo, in me niti ne odvrnejo od mojega prepričanja.
Enako je s kartami...
Z kartami sem se srečala cisto po naklučju...ampak verjamem da tudi za to obstaja razlog.
Slike na kartah povedo ogromno, ampak to je spet stvar vsakega posameznika...
Nekateri vidijo samo sliko, nekateri marsikaj več...
Kako pa ena kartica ve določeno stvar? Zanimivo vprasanje, ampak s tem pa se ne ukvarjam.
Ko mam vprasanje za njih jim enastovno zaupam.
Tudi ce mi odgovor ni vsec, jim zaupam...one ze vedo  :laugh: :laugh: :laugh: kako? Pojma nimam, ampak vedo.
Sem poskusila kdaj rinit z glavo v zid kjub temu da so mi karte to odsvetovale...pa sem na koncu le videla da ni bilo pametno.

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #440 on: January 26, 2022, 09:39:26 PM »
Za jutri 27.1.2022:
AS ČAŠ: veselje, zadovoljstvo, sreča doma, dobro zdravje in dobro počutje, ljubezen, čustva, duhovna izpolnitev, ...

Zobozdravnik me je kontaktiral, če se lahko prestaviva iz naslednjega ponedeljka na jutri. Torej me bo verjetno vsaj zobobol minil, sem pa prepričana, da bom srečna ob vrnitvi domov :D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #441 on: January 27, 2022, 10:37:20 AM »
super, verjetno bo od tamalga pcr negativen  :laugh:
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #442 on: February 04, 2022, 10:50:12 AM »
Puščavnik za danes. Samota, modrost, inteligenca, potrpežljivost, vera in zaupanje, neodvisnost, vrednote, umik, samozavedanje, izolacija...
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #443 on: February 04, 2022, 11:56:02 AM »
Puščavnik za danes. Samota, modrost, inteligenca, potrpežljivost, vera in zaupanje, neodvisnost, vrednote, umik, samozavedanje, izolacija...

Hvala, Tejka. :-*
Ocenjujem izpitne mape. :D O ja, sem potrpežljiva.
O modrosti in inteligenci pa stalno ugibam. ::)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #444 on: February 05, 2022, 12:12:36 PM »
10 palic - breme, preveliko breme, zatiranje, prikrivanje, sebičnost, pretirane zahteve, odgovornost, predanost.

Uživajte.  :laugh:
9ZK 656

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #445 on: February 06, 2022, 09:45:59 AM »
Jaz sem mela zeloooo krasen in fantastičen dan, od zgodnjega jutra pa do vse do danasnjega jutra  :laugh: :laugh: :laugh:
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #446 on: February 06, 2022, 11:11:40 AM »
Kraljica diskov - vizija, inteligenca, refleksija, negovanje, ambicije, želje, razkošje, praktičnost, trdo delo, realizacija materialnih želja.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #447 on: February 07, 2022, 10:21:55 AM »
No, včeraj nisem imela nobenega trdega dela. Sem imela bolj nedeljsko.
9ZK 674

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #448 on: February 07, 2022, 11:11:14 AM »
Kako mi je karta lepo povedala, kakšen bo moj dan. Trdo delo, realizacija materialnih želja, negovanje, potem je pa zmanjkalo časa.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #449 on: February 07, 2022, 01:50:56 PM »
3 meči - depresija, ločitev, žalost, odstranitev, odsotnost, delitev, bolečina, nesreča, pretres, žalost, motnje, zmedenost.
9ZK 656