Poll

Koliko časa bo po vašem mnenju trajala pandemija coronavirusa?

Do konca aprila 2020.
2 (20%)
Do konca maja 2020.
2 (20%)
Trajala bo še celo poletje.
2 (20%)
Trajala bo celo leto 2020.
4 (40%)
Pandemija sploh ne obstaja.
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Author Topic: Coronavirus  (Read 40947 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Coronavirus
« on: April 03, 2020, 01:15:32 PM »
Glede na razsežnost fenomena, si coronavirus zasluži svoje častno mesto tudi na našem forumu. ;D

Pustimo zdaj najbolj opazne in očitne vplive, kot so polne bolnišnice, pomanjkanje in šivanje mask, umrljivost, nalezljivost, Kitajce, Italijane, Trumpa, teorije o namernem izpustu virusa, ljudje, ki si preveč prizadevajo biti izvirni pri zabavnem preživljanju tega obdobja ...
Kaj to pomeni na globlji ravni, evolucijsko?

Dejstvo je, da človeštvo potrebuje neko "gajžlo", selekcijo. Pa privoščim vsem ljudem dobro, ampak v človeštvu je vedno bila hierarhija, vsak je imel svojo vlogo, glede na razne lastnosti (fizične, mentalne, duhovne ...). Tudi v naravi obstaja nek red - prehranska veriga, zakon močnejšega ... Zato ni nič nezaslišanega razmišljati na tak način.
Ni prav, da je za vse enako. Za drekače in poštene. Za iskrene in hinavce. Za dobre in manj dobre ljudi.
Zdi se mi, da bodo na preizkušnji tisti, katerih fundament stoji na gnilih vrednotah in so v sebi šibki. To se lepo pokaže, če pogledamo, kako so ljudje (ovce) s črednim nagonom že nestrpni, po komaj dobrih dveh tednih! Pišejo o diktaturi, omejevanju osnovnih človekovih pravic ... Ne gre več le za eno rit v petminutnem intervalu, ampak za več riti na zelo dolgi rok ali doživljenjsko (in ta pojem lahko zaradi neumnosti res kdo prehitro sreča).

Tisti, ki so prazni, ki potrebujejo motila, malike in ostalo, da se z nečim indentificirajo, ker nimajo lastne vsebine, so trenutno v res slabi koži.

Kako se kaj soočate z novimi okoliščinami?
Kaj razmišljate sami?
Kaj menite, da  nam do tole prineslo in odneslo?

Vabljeni tudi k anketi.  ;D
« Last Edit: April 03, 2020, 01:18:05 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Coronavirus
« Reply #1 on: April 04, 2020, 05:02:51 AM »
Jaz sploh ne verjamem, da ta virus ubija. Gre za nedolžen virus in to je to.   Vse skupaj je zarota.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azeleja

• Sp.simbol
« Reply #2 on: April 04, 2020, 09:25:49 AM »
Menim, da razsežnost te pandemije šele prihaja.
Zna biti vrhunec okoli 8.aprila, ko bomo imeli polno Luno v znamenju tehtnice, nek zaključek trenutnega stanja pa bo bolj viden nekje sredi aprila, z zadnjim krajcem v kozorogu.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #3 on: April 05, 2020, 11:47:43 AM »
Po 20. aprilu bi naj bil vrhunec. Včeraj pri nas šest smrtnih žrtev. Andres, ta virus je ravno toliko nedolžen, kot 80 let stara prostitutka, ki ima 60 let delovne dobe.  ;D
« Last Edit: April 05, 2020, 12:18:03 PM by Žarek »
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #4 on: April 16, 2020, 08:47:00 PM »
No jaz vseeno mislim, da virusa ni za podcenjevati. Pandemije niso bile razglašene za brezveze. Imamo srečo, da ne vpliva na večino ljudi, tam kjer vpliva pa vpliva precej. Težava je ker je to nekaj novega, zdravniki ne vedo kako naj se soočijo z njim. Če bi bilo tako nedolžno v Italiji ne bi umrlo več 100 medicinskega osebja. Zakaj ne umrejo vsako leto od gripe. Vseeno pa mislim da Slovenija bo iz tega izšla brez hujše škode, neke težke karme naša država nima, nismo Italija, Španija, ZDA....imamo bolj umirjeno in zdravo življenje, čist zrak, vode....pri nas bo OK, če le ne bomo prehitro naredili kakšnih napak. Druge države je pa precej zdesilo, vendar je pri njih tudi energetska slika ljudstva precej drugačna.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #5 on: October 02, 2020, 06:43:04 AM »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #6 on: October 02, 2020, 10:08:59 AM »
No, jaz sem jutranji tip človeka, zgleda potem nisem potomka Neandertalcev :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #7 on: October 02, 2020, 10:12:44 AM »
Je pa vsekakor zanimivo tole. Baje naj bi že vedeli (znanstveno), da smo ljudje od različnih prednikov, a tega še nočejo dati v javnost, ker bi prišlo do še večjih diskriminacij kot so že sedaj...
Me pa ta tema zelo zanima.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #8 on: October 02, 2020, 10:31:25 AM »
Hm.
Jutranjost oz. večernost je najbrž pogojena z današnjim načinom življenja, tempom, vrsto poklica..., da ne govorim o duševnih raznolikostih, težavah,...
Težko si predstavljam neandertalca, ki bi ga tedensko tiščal deadline in bi ga pozno v noč budilo sevanje ekrana, kot si težko predstavljam sebe, da bi ob pol petih zjutraj lovila avtobus za v gimnazijo, do katerega bi imela eno uro peš čez gozd, zato bi vstajala ob treh zjutraj in hodila s kurami spat.
Ker sem dokazano potomka svoje mame, me je očitno njen gen preskočil. In ker sem dokazano potomka svojega očeta, me je tudi njegov gen preskočil. Ampak, če so v članku omenili znanstvenike in ga objavili na vsem dostopnem portalu, bo zagotovo držalo. :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #9 on: October 02, 2020, 10:58:25 AM »
Največje vprašanje današnjega časa je, komu verjeti in kaj verjeti?
Hm, kdor bo to uganko razvozlal in pojasnil, bo trenutno največ doprinesel za človeštvo.
Bo to “mesija” današnjega časa ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #10 on: October 02, 2020, 11:41:19 AM »
Ja, se strinjam.
Na eni strani imamo stroko, ki je neenotna. Če se navežem na trenutno situacijo.
Na drugi strani imamo teoretike zarot, ki so še bolj neenotni in udrihajo vsepovprek in vsak po svoje.
Na tisoč operacij ena ne uspe in okoli te se potem zažene halo, objavi na vseh družbenih omrežjih in napiše, da temelji na ugotovitvah te in one žblj univerze v Turegu.
999 uspelih operacij postane nepomembnih.
Nekomu oz. v nekaj pač je treba verjeti. Na osnovi nečesa se je pač treba odločiti.
Jaz se odločim po lastni vesti in občutku, ki je pa najbrž spet konstrukt žblj in žnj informacij in žgnj lastnih izkušenj, ker pač nisem strokovnjak s teh področij...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #11 on: October 02, 2020, 06:27:23 PM »
Danes je poplava informacij dostopna vsem, ki znajo brati.
In vsak lahko prebere, če ga boli grlo, ima verjetno angino. Posledično že misli, da je zdravnik. In tako žal tudi na vseh ostalih področjih življenja. Včasih je bilo znanje dostopno le “posvečenim” in vsi so jih gledali kot bogove in verjeli v njih. Tudi ta, ki je to znanje posedoval, se je tega zavedal in imel veliko večjo mero odgovornosti in spoštovanja do svojega poklica, več je bilo etike, vsaj moj pogled je tak.
Danes je znanje oropano etike, ni spoštovano in žal prelahko dostopno vsem in vsakomur. Tudi v resnici ne vem koliko diplom je kupljenih in koliko je realno pridobljenih z znanjem....
V dobi kapitalizma se pač vse šteje v denarju, vse se lahko kupi..tako tudi znanje...
Posledično smo tako oropani zaupanja v strokovnost posameznikov, ker več ne vemo ali gre res za strokovnost...
Skratka znanje in etika bi morala hoditi skupaj v paru z roko v roki...

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #12 on: October 02, 2020, 06:46:22 PM »
Sanjalka, boljše ne bi mogla napisat.
Znanje oz. "znanje" je postalo potrošni material. Vredno je toliko, kolikor ga lahko spraviš neposredno v želodec, prebaviš, poserješ in se naješ "novega".
Ob poplavi instant strokovnjakov je boleče to, da zbijajo ceno tistim, ki so res z dušo, srcem in vsem entuziazmom, ki ga premorejo, v svoji znanosti ali umetnosti ali kateremkoli področju že in jim je zaslužek zadnji na listi prioritet.  :'(
In so potem za povrh še smešni takim, ki ne ločijo bele od črne.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #13 on: October 02, 2020, 08:43:08 PM »
Jaz osebno težavo vidim predvsem v tem, da lahko vsakdo ne net piše, kar mu srce poželi. In potem imamo pooooolno deinformacij, od recimo tega, kako cepivo povzroča avtizem, do tega, kako je korona produkt ZDA, da bi uničile Kitajsko. Vedno, ampak res vedno, se bo pa našel kdo, ki bo temu verjel in potem smo, kjer smo - na tem, da nihče več ne ve, kaj točno je res in kaj ne.
Žal.
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #14 on: October 02, 2020, 10:42:56 PM »
Ja, se strinjam.
V bistvu so družbena omrežja en smetnjak.
Uporabna za neke stvari, drugače pa zbiralniki nekoristnih ali celo nevarnih podatkov.
No, seveda to ne velja samo za ta omrežja.
Sploh je nevaren čas, ker si lahko dajo duška oz. dosežejo veliko število ljudi razni osebki, ki iščejo pozornost, pet minut (ali več) slave, hrano za svoj narcizem ipd., pri tem pa delajo škodo in ustvarjajo kaos.
Jaz sem nehala spremljati.
Pravila upoštevam, k sreči me maska ne moti, niti nimam občutka, da bi moj otrok bil zato utesnjen ali bi mu bila omejena svoboda, itak si zna iz vsega zabavo naredit. Ja, en iz paralelke je od maske fasal izpuščaje po faci. Nekje v Sloveniji so baje zaradi takega primera zagnali vik in krik in smo imeli polne medije in na tisoče ogorčenih z ukrepi nestrinjajočih. Ostalega dva milijona prebivalcev je bilo brez izpuščajev po nosovih, ampak to ni zanimivo, še manj pa pomembno.