Poll

Koliko časa bo po vašem mnenju trajala pandemija coronavirusa?

Do konca aprila 2020.
2 (20%)
Do konca maja 2020.
2 (20%)
Trajala bo še celo poletje.
2 (20%)
Trajala bo celo leto 2020.
4 (40%)
Pandemija sploh ne obstaja.
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Author Topic: Coronavirus  (Read 41070 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
Re: Coronavirus
« Reply #15 on: October 02, 2020, 11:08:36 PM »
Ja, tako je kot si napisala. Najbrž je to značilnost Slovencev. Nikoli nisem toliko spremljala politike in takih člankov in komentarjev kot se pojavljajo sedaj. Se pa že počasi nehujem zanimati za vse skupaj, samo še za tisto, kar se mi zdi pomembno vedeti. Precej bolj mirna bom in ogromno časa bom imela za bolj koristne in prijetne stvari.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #16 on: October 03, 2020, 10:35:00 AM »
Všeč mi je, kako je "KLIK KLIK" koščica vzpodbudila diskusijo. :B

Glede socialnih omrežij se strinjam. Malo koristi in veliko škode. Sama sem, ker so me vznemirjala, iz njih odstranila še, ko so bili v začetnem vzponu.
Skoraj bi pomislila, da socializiranje vsevprek niti ni neka dobra stvar, se kakšen virus lahko razširi ... Ali še kaj bolj škodljivega - ideje.

Jaz osebno težavo vidim predvsem v tem, da lahko vsakdo ne net piše, kar mu srce poželi. In potem imamo pooooolno dezinformacij, od recimo tega, kako cepivo povzroča avtizem, do tega, kako je korona produkt ZDA, da bi uničile Kitajsko. Vedno, ampak res vedno, se bo pa našel kdo, ki bo temu verjel in potem smo, kjer smo - na tem, da nihče več ne ve, kaj točno je res in kaj ne.
Žal.

To ne velja samo za virus, ampak splošno. Demokracija je prinesla to, da se lahko vsak oglaša, ne glede na kompetence. Žal so (se opravičujem) tisti, ki imajo manj v glavi, bolj glasni. Pa jim je treba dati priložnosti in sprejeti njihovo drugačnost ...
Nisem za skrajnosti, ampak ščepec diktature nam še kako manjka.

Glede virusa ne zavzemam nobenega stališča. Teorijam zarote ne verjamem. Zbiram podatke iz resničnega življenja. Srečam precej ljudi iz različnih delov sveta in vedno povprašam, kako je s tem pri njih. Zadnja informacija je bila (govorila sem z nekim parom) da poznata preko 200 ljudi, ki so bili okuženi, a potek bolezni ni bil nič kaj posebnega.
In spet se ne opredeljujem, da je vse larifari. Je pa podatek.

Če pogledam onkraj virusa in vsakodnevnih polemik o tem in onem, raje spremljam, kaj se dogaja na globalni ravni. Sistemi se rušijo, je tragično in boleče, ampak drek se čisti, okostnjaki padajo iz omar, maske pa po tleh (te in one  :laugh:).
Ampak dvomim, da bodo spremembe radikalne, človeštvo do zdaj še ni doživelo razsvetljenja. Ritem se bo malo ustavil, nekaj sprememb se bo zgodilo, ne bo pa po koncu (razglasitve) izrednih razmer (ali so izredne razmere ali so samo razglašene, naj se odloči vsak sam) kaj pretirano drugače.

Želim si vse dobro za svoje najbližje.
Želim si, da bi lahko normalno obiskovali staro mamo (edino, ki jo še imam od starih staršev) v domu za ostarele, kamor je šla tik pred epidemijo.
Da bi tisti, ki so zaradi dogajanja izgubili službe, kmalu dobili nove, boljše.
Da se ljudje ne bi med sabo spotikali, ker se bojijo za svoj obstanek - no, ali pa si tega ne želim, ker v ozadju ni nobenega dobrega namena - ti spadajo v odstavek, ki govori o čiščenju ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #17 on: October 04, 2020, 03:05:51 PM »

Žal so (se opravičujem) tisti, ki imajo manj v glavi, bolj glasni.

Počutim se pametno. :D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #18 on: October 04, 2020, 03:55:15 PM »
Maja, fajn si napisala.
Tudi zase moram reči, da zbiram informacije iz resničnega življenja. In so malo bolj drastične.
Namreč, precej jo je skupil kolega od mojega brata, ki je zbolel v začetku razglasitve pandemije in se še zdaj ni pozdravil. Je na bolniški, tako izčrpan od virusa, da lahko samo počiva, delati ne more. Sicer je bil zdrav, zadeva ga je presenetila.
Bomo rekli, spet eden na tisoč, morda velja enako za vse ostale viruse, pri enemu bo pač zaplet.
Bom rajši previdna, razkužujem roke, uporabljam masko in si postavljam vprašanja, kako lahko kljub temu kašljamo in kihamo in imamo navadne viroze, ko pa maske in razkužila najbrž ne ščitijo samo pred covidom...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #19 on: October 04, 2020, 04:04:41 PM »
No, tudi to je podatek za mojo zbirko.
Pa je imel kakšne pridružene bolezni?

Ha, dobro vprašanje ...  :o
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #20 on: October 04, 2020, 04:11:03 PM »
Ja, sem takoj vprašala. Baje jih ni imel.
Ali pa ni vedel, da jih ima.

Seveda ni edini primer, za katerega sem slišala, da je okužen, ampak ostali so jo odnesli brez posebnosti.
Od kolegice sodelavka je npr. šla k zdravniku zaradi izpuščajev in so jo testirali. Izvid pozitiven.  ;D
Izpuščaji niso bili od virusa, je bila alergija, ampak ne bi niti vedela, da je pozitivna, če ne bi bila alergična na nek "žabji kis" - beri - nekaj devetega.
« Last Edit: October 04, 2020, 04:14:38 PM by Pika »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #21 on: October 08, 2020, 09:18:18 PM »
No jaz osebno poznam par primerov, kjer pa outcome ni bil ravno ni tole nič posebnega. Kar me je v bistvu precej streznilo, ker kako lahko človek mlad 44 let pristane na umetnem predihavanju. Pa športnik, zdrava prehrana ni da ni. To je bilo julija. Avgusta je bil doma, hodil na fizioterapije,na redne preglede na Golnik zaradi težkega dihanja,  mišice so šle pa pa....septembra ga je pa kap...strdek...posledica covida.

Poznam še primere, kjer ni bilo nič in primere kjer so rekli da ne bi šli nikoli več čez to. Zame to ni teorija zarote. Ne zanima me kdo je virus naredil ipd, virus je tukaj in je resničen. Če imam možnost da se mu izognem s tem da upoštevam ukrepe, pač bom.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #22 on: October 08, 2020, 09:30:51 PM »
Ja, sama sem omenila tak primer. Človeka v zgodnejših srednjih letih je konkretno sesulo, pobira se že od marca, pred tem brez težav.
Zame tudi to niti pod razno ni larifari.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #23 on: October 21, 2020, 10:13:16 AM »
Podatek za zbirko.  :blank:
Bratova učenka, 33 let, v bolnici na respiratorju, prej zdrava, aktivna.
Dva dni nazaj vročina, kašljanje, stiskanje v pljučih, včeraj zvečer v bolnico.

Pazimo nase.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #24 on: October 21, 2020, 12:10:00 PM »
Fak.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #25 on: October 21, 2020, 04:26:08 PM »
Ojoojj :blank:
Ostanimo zdravi.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #26 on: October 22, 2020, 01:40:26 AM »
Podatek za zbirko.  :blank:
Bratova učenka, 33 let, v bolnici na respiratorju, prej zdrava, aktivna.
Dva dni nazaj vročina, kašljanje, stiskanje v pljučih, včeraj zvečer v bolnico.

Pazimo nase.

Podobno so obolevali vsa leta prej.   Ni tudi izključeno, da je poleg Korone v obtoku še dodaten virus, ki napada pljuča. O slehernem, če ta obstoja, ne govori nihče nič, saj nenazadnje gre lahko za vojaško skrivnost.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #27 on: October 22, 2020, 12:20:19 PM »
Pri nas v službi 3 okuženi...
V vrtcu pri vnučki 2 vzgojiteljici..
Pri zetu 1 sodelavec....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: October 22, 2020, 12:59:17 PM »
Pri nas v službi 3 okuženi...
V vrtcu pri vnučki 2 vzgojiteljici..
Pri zetu 1 sodelavec....

si ti že v službi? Drži se in pazi nase.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #29 on: October 22, 2020, 01:00:55 PM »
Naj bodo čimprej dobro!

Jaz verjamem, da gre za virus, ki je lahko na drugačen način (ali veliko bolj) nevaren od teh, ki smo jih bili vajeni do sedaj.
Zaupam informacijam ljudi, ki so mi blizu in ki jih poznam praktično že vse življenje. Delajo konkretno z virusi, raziskujejo imunske odzive, popolnoma so predani svojemu delu, imam jih za strokovnjake in osebe z integriteto. Stvari mi znajo pojasniti na način, da zame drži vodo.
Govorim seveda zase.

Ukrepi mene osebno ne ovirajo toliko, da jih ne bi mogla upoštevati.
Glede na to, da se v času obeh pandemij moje življenje ni bistveno spremenilo, pa verjetno samo potrjuje mojo "asocialnost".  ;D