Všeč mi je, kako je "KLIK KLIK" koščica vzpodbudila diskusijo.
Glede socialnih omrežij se strinjam. Malo koristi in veliko škode. Sama sem, ker so me vznemirjala, iz njih odstranila še, ko so bili v začetnem vzponu.
Skoraj bi pomislila, da socializiranje vsevprek niti ni neka dobra stvar, se kakšen virus lahko razširi ... Ali še kaj bolj škodljivega - ideje.
Jaz osebno težavo vidim predvsem v tem, da lahko vsakdo ne net piše, kar mu srce poželi. In potem imamo pooooolno dezinformacij, od recimo tega, kako cepivo povzroča avtizem, do tega, kako je korona produkt ZDA, da bi uničile Kitajsko. Vedno, ampak res vedno, se bo pa našel kdo, ki bo temu verjel in potem smo, kjer smo - na tem, da nihče več ne ve, kaj točno je res in kaj ne.
Žal.
To ne velja samo za virus, ampak splošno. Demokracija je prinesla to, da se lahko vsak oglaša, ne glede na kompetence. Žal so (se opravičujem) tisti, ki imajo manj v glavi, bolj glasni. Pa jim je treba dati priložnosti in sprejeti njihovo drugačnost ...
Nisem za skrajnosti, ampak ščepec diktature nam še kako manjka.
Glede virusa ne zavzemam nobenega stališča. Teorijam zarote ne verjamem. Zbiram podatke iz resničnega življenja. Srečam precej ljudi iz različnih delov sveta in vedno povprašam, kako je s tem pri njih. Zadnja informacija je bila (govorila sem z nekim parom) da poznata preko 200 ljudi, ki so bili okuženi, a potek bolezni ni bil nič kaj posebnega.
In spet se ne opredeljujem, da je vse larifari. Je pa podatek.
Če pogledam onkraj virusa in vsakodnevnih polemik o tem in onem, raje spremljam, kaj se dogaja na globalni ravni. Sistemi se rušijo, je tragično in boleče, ampak drek se čisti, okostnjaki padajo iz omar, maske pa po tleh (te in one

).
Ampak dvomim, da bodo spremembe radikalne, človeštvo do zdaj še ni doživelo razsvetljenja. Ritem se bo malo ustavil, nekaj sprememb se bo zgodilo, ne bo pa po koncu (razglasitve) izrednih razmer (ali so izredne razmere ali so samo razglašene, naj se odloči vsak sam) kaj pretirano drugače.
Želim si vse dobro za svoje najbližje.
Želim si, da bi lahko normalno obiskovali staro mamo (edino, ki jo še imam od starih staršev) v domu za ostarele, kamor je šla tik pred epidemijo.
Da bi tisti, ki so zaradi dogajanja izgubili službe, kmalu dobili nove, boljše.
Da se ljudje ne bi med sabo spotikali, ker se bojijo za svoj obstanek - no, ali pa si tega ne želim, ker v ozadju ni nobenega dobrega namena - ti spadajo v odstavek, ki govori o čiščenju ...