Author Topic: THETA HEALING - izkušnje, vprašanja II.  (Read 95981 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
Re: THETA HEALING - izkušnje, vprašanja II.
« Reply #15 on: November 18, 2008, 01:52:14 PM »
Jaz sem razumela, da se darovalcu ne povrne dana energija, Tea :-\
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #16 on: November 18, 2008, 02:00:27 PM »
Na mojih seminarjih jih je vedno 3/4 brez da plačajo, najmanj toliko.

A sem jaz na škodi - ali oni ni dobijo potrebnega znanja

Ma me bolj zanima, če mora biti to ravno tisti trenutek. Saj ti oseba lahko nekaj da prej ali potem ..... ali ker enostavno rečeš da je to tisti procent, ki bi ga sicer dal v dobrodelne namene od svojega dohodka.

A mora biti to tako natančno definirano ....
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #17 on: November 18, 2008, 02:01:41 PM »
Danes sem dobila po mailu razmišljanje mojega prijatelja, ki mi je dalo "misliti". Je dovolil, da ga objavim tu na forumu...nekako se mi zdi, da paše v kontekst..

"Veš, dosti krat je pomoč bolj slaba, kot dobra. Niso vse stvari dobre za povedat okoli. Recimo to, da ti povem moje težave, te vpleta v mojo negativno energijo in po svoje te črpa. To je tudi oblika energijskega vampirizma. Torej drama nadzora ljudi preko tega, da jim svoje težave zaupaš.
Dovolj je, da ti povem, da nisem dobro, in zdaj te že vežem nase tako da skrbiš. To je že oblika drame nadzora. Zato ni dobro, da ti govorim te stvari. Že tako sem ti preveč povedal in vidiš, se vežeš, skrbiš, pošiljaš energijo. To je vse oblika drame nadzora. Igra UBOGI JAZ. In to ni dobro. Trenutno se ukvarjam ravno s tem, da spucam vse te podzavestne oblike vampirizma. Sem opazil, kako v ozadju deluje en kup te robe, ko vežeš ljudi s svojimi problemi nase. Tudi to je kraja energije. Pač človek mora bit pozoren pri tem in uspostavit pravo ravnovesje. Vidiš, že tvoja želja po pomoči je taka samoponujena oblika uničevanja. Samega sebe. Zato ti nisem hotel težit in sem se skušal elegantno izognit temu, da bi ti govoril o tem, a sem še vedno povedal preve, čda te je zaneslo. Dajala si mi energijo, se sekirala in hotela pomagat. Hoteti pomagat ni tako dobro, kot zgleda. Po celestinski ti lahko sicer imaš rešitev v obliki sporočlila zame. Nisva se slučajno začela pogovarjat. In to je točno to. S tvojo pomočjo sem odkril še eno podtalno obliko nadzora. Hvala ti. Ko enkrat ozavestiš vse te oblike, jih lahko nadzorujš in odpraviš. Zato je pogovor dober. A pri pomoči boš morala bit bolj pazljiva. Ena stvar, ki se je moraš izogibat je takozvani altruizem. To kar misliš, da je tvoje dobro delo, je samo drama nadzora. Je res, da je lepo pomagat drugim, a le s tem kar si. Ne z poseganjem v druge. Torej ko ti nekdo nekaj reče, moraš samo povedat modrost svoje duše in to je vse kar lahko ali moraš dat. Drugo je tudi nadzor. torej "jaz ti pomagam" ustvarja negativen pretok energije in dejansko tako ali drugače se "pacient-zdravilec/pomagalec" vežejo v igro izmenjave ali celo kraje energij. Zato moramo bit pazljivi, kako "pomagamo". Edini način je z lastnim bivanjem ali lastnimi izkušanjami. Torej "to sem" in če ti to pomaga, potem je to to. En drugemu ne moremo reč, kako naj živijo. Ker tega nihče ne more vedet razen nas samih.
Tudi ta želja, po umešavanju v tuje težave nam pove marsikaj o nas samih. Naš beg pred težavami in zatekanje v tuje. En drugemu povemo lahko samo lastne izkušnje, katere veljajo samo za nas same. Nihče si z mojimi izkušnjami ne more direktno pomagat. Lahko pa moje izkušnje sprožijo pribliske v poslušalcu, ki jih bo itak po svoje interpretiral. Duša bo itak naredila KLIK, ko bo dobila tako informacijo, ki jo rabi. Vse to piše tudi v Celestinski. In take informacije lahko pridejo tudi če se menimo o vremenu. To sploh ni pomembno, važno, da smo na take informacije pozorni. Da jih ne omalovažujemo, ker vse ima svoj smisel.
Tako da lahko vidimo drame nadzora najbolj v tem lažnem "pomaganju drugim" ki kot vidiš, dela več škode kot koristi. Ljudje bi se morali tudi vprašat, zakaj pa sploh hočemo pomagat? Ker so nas tako naučili, da je dobro? Ali smo dobre osebe samo če se utikamo v tuje posle? A hočemo povelišat same sebe? A se hočemo izkazat, kot dobri, ker globoko vemo da nismo? A iščemo beg od lastnih težav in se raje zatekamo v tuje? Če bi hoteli res pomagat, bi morali samo poslušat. Ampak pozorno poslušat, kar nam ta oseba govori. Če to počnemo brez da bi se vpletli v igro nadzora s strani sogovornika, mu na edini način lahko pomagamo. Ker dosti krat ljudje nočejo rešit težave. Samo vpletajo druge v to, da bi lahko jih imeli v nadzoru. To sem tudi sam počel, zato vem o čem je govora. Zavedno ali nezavedno ni več važno. Ko se o tem spregovori, je to zavestna drama nadzora. Zato bi ljudje morali svoje probleme dat samo ven. Nekdo bi jih moral toliko časa poslušat, da te osebe dajo ven poleg težav, tudi rešitev. Ker itak sami vemo kaj nam lahko pomaga. Tako da dober terapevt je tisti, ki te toliko časa posluša, dokler med dvema steče energija in se vrača. Pomembno je, da vstraja in usmerja energijo, da začne krožit. Potem se začne zdravljenje. dokler "žrtev" vleče energijo poslušalca nase in se polni s tem, da mu govori o lastnih težavah, je to samo črpanje energije. Ko pa dober sogovornik na pravi način prevsmeri energijo,da začne krožit, začne zdravljenje za oba, pa čeprav eden samo govori, drugi pa posluša. To je zelo dobra tehnika. takrat bo "pacient" začel sam sebi dajat odgovore za lastne težave. In tej odgovori pomagajo tudi sogovorniku. torej pacient je ob enem tudi sam svoj terapevt. Kot smo v končni fazi vsi. Vsak lahko samo sebe poštela. A pravo pomoč pri temu je treba znat dat. Vsak veliki guru vas bo učil "ti si sam sebi svoj bog in edini, katerega moraš imet rad". A to razumet, brez dram nadzora je veliko delo! Temu se reče razsvetljenje."
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #18 on: November 18, 2008, 02:05:51 PM »
Tu bi pa res lahko diskutirali, ja...
Po mojem je bolj mišljeno, da bi ti, kot darovalka, bila na škodi. Hmmm... čeprav se je tudi meni porodilo isto vprašanje... Ja kaj je pa pol z našo svobodno voljo? Da recimo nekomu pomagaš, zgolj iz želje, da mu nudiš pomoč... pa ne glede na to, ali to smatraš kot "dobrodelni namen", ali pač samo zato, ker bi rad (v tem primeru) delil še z kom svoje znanje ???
Masaže

DZK 555

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #19 on: November 18, 2008, 02:11:00 PM »
Danes sem dobila po mailu razmišljanje mojega prijatelja, ki mi je dalo "misliti". Je dovolil, da ga objavim tu na forumu...nekako se mi zdi, da paše v kontekst..

Joj, a bi tale tvoj prijatelj "prodal" meni malo svojih govornih sposobnosti?  ;D
Jaz vedno ck - ck in tako je včasih več škode kot koristi.  ;)
Bi se res dalo diskutirat na to temo; samo taki smo. Tudi jaz se učim, da ne lezem ves čas v ljudi in se trudim pomagat, pa mi uspeva ali pa tudi ne.
 :-*

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #20 on: November 18, 2008, 02:12:35 PM »
Tu bi pa res lahko diskutirali, ja...
Po mojem je bolj mišljeno, da bi ti, kot darovalka, bila na škodi. Hmmm... čeprav se je tudi meni porodilo isto vprašanje... Ja kaj je pa pol z našo svobodno voljo? Da recimo nekomu pomagaš, zgolj iz želje, da mu nudiš pomoč... pa ne glede na to, ali to smatraš kot "dobrodelni namen", ali pač samo zato, ker bi rad (v tem primeru) delil še z kom svoje znanje ???

Tole je bilo namenjeno v odgovor na post od Tee, ne na Nenin /da ne bo pomote/.

Masaže

DZK 555

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: November 18, 2008, 02:19:45 PM »
No jaz bi prav rada temu prišla do konca.....

Npr. če na forumu talaš svoje znanje .... a si tudi na škodi? Ma tukaj sem ful zbegana. A ne reče prav Kreator tega, da dajajte ljubezen brezpogojno ... itd... bla bla
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: November 18, 2008, 02:23:49 PM »
Na nenino pisanje

Ja, se strinjam, da se preveč vtikamo z nasveti. Ampak vedno se bomo .... saj nam ne pride nič drugega nasproti, kot smo le mi sami. Se pravi, ko dajemo nasvet, ga dajemo sami sebi in s tem lažje ozaveščamo in prepoznamo svojo notranjo bit.

Smo pač bitja odnosov.

ang:
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #23 on: November 18, 2008, 02:29:23 PM »
Na mojih seminarjih jih je vedno 3/4 brez da plačajo, najmanj toliko.

A sem jaz na škodi - ali oni ni dobijo potrebnega znanja

Ma me bolj zanima, če mora biti to ravno tisti trenutek. Saj ti oseba lahko nekaj da prej ali potem ..... ali ker enostavno rečeš da je to tisti procent, ki bi ga sicer dal v dobrodelne namene od svojega dohodka.

A mora biti to tako natančno definirano ....

Tea, takole na mok ck - ck  ;D
Ti si na škodi.
Izgovor, da je to tisti procent, ki bi ga tako ali tako dal v dobrodelne namene je bolj žaltav  ;)
V dobrodelne namene se da tistim, ki res nimajo in ki "dar" rabijo, da lahko preživijo - vsaj zame.
Poglej Nesko: bolj na kratko, kot sama pravi, z dvema astronavtoma, za katere vemo, da nas največ stanejo, pa je napraskala skupaj za prvo Theta delavnico. Ker si je to res močno želela in zato je sedaj tako uspešna.
Je teh tvojih 3/4 lačnih? So bosi? Hodijo peš? So brez službe? Živijo v garsonjeri?  - nočem biti žaljiva, samo ck - ck direktna.
Jaz sem imela letos že precej lekcij na temo dobrodelnosti, takih in drugačnih, in mislim, da kar vse poznaš  ;). Pri vseh sem imela huda učenja, posledično pucanje lastnih vzorcev... In najbrž skladišče še ni  prazno  ;)
Delavnice, ki jih delaš ti (pa tudi drugi, samo ti govoriš o svojih) so vredne veliko, veliko več kot 200€ (s tem se najbrž vsi strinjamo), vredne so več 10.000€, mogoče celo več 100.000€. Samo cena naj bi obsegala samo vrednost energije, ki jo vložimo za posredovanje znanja, znanja samega tako ali tako ne moremo prodajati. In če je ljudem težko napraskati skupaj 200€ (denar je tako ali tako samo energija), pač ne pridejo - spomni se svoje Theta delavnice ;).
Če pač nimajo denarja, naj ti pridejo zribat jadrnico, zlikat cote, naj ti za en teden odstopijo vikend na morju, posodijo za 14 dni svoj avto, potem boš pa videla ali res želijo osvojiti znanje ali gre samo za vampirizem, kot opisuje Nenin prijatelj.

Res je, da lahko rečeš, da se ti bo povrnilo od kje drugje in tudi lahko se, če je res vse čisto ali če zadevo predaš v "božje" roke in se tako rešiš hudih prepirov, sodišč, ali kadar gre za otroke....
Če je pa človek zdrav in dela in če znanje zares želi, pa lahko izmenja.

Moje skromno mnenje z nahrbtnikom dosedanjih izkušenj in zanekrat še skritih vzorcev.  ;D
Upam, da ne bom jutri že kaj čisto drugega napisala  ;D ;D ;D

Lep dan!  :-*

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #24 on: November 18, 2008, 02:33:15 PM »
No jaz bi prav rada temu prišla do konca.....

Npr. če na forumu talaš svoje znanje .... a si tudi na škodi? Ma tukaj sem ful zbegana. A ne reče prav Kreator tega, da dajajte ljubezen brezpogojno ... itd... bla bla

Jaz mislim, da na forumu izmenjujemo, vzpostavljamo socialne mreže,....
Načeloma lahko "talaš", če denarja ne rabiš in če imaš pokrite res vse potrebe...
Jezus je živel tako, pa menihi v Nepalu živijo tako,..., tudi jaz bi, pa mi ego v tem trenutku še ne dopušča  :D :D :D

Po mojem je tudi vse prav, če rečeš: tole delam za kruh, tole pa za "bohlonej"  ;)

Lep dan!  :-*
Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #25 on: November 18, 2008, 02:38:02 PM »
Res dober mail, tako za v razmislek...
Ampak, ne bi se ravno z vsem strinjala /izhajam striktno iz sebe/

Torej:
"drama nadzora" - ravno theta mi je dala to znanje, da se ne vpletam več v življenja drugih, ter da pri delu z drugimi nisem več čustveno vpletena... veliko krat sočustvujem, ampak, po zaključeni terapiji, pa ne mislim več na problem stranke, ne vpletam strankine težave v svoje življenje...
"beg pred svojimi težavami..." - tu bi rekla tako, ja če pa sebi ne bomo najprej pomagali, kako lahko pol drugim? Torej če, bežimo pred svojimi težavami na tak način, mislim, da pol pa res nismo razumeli nič...

Ljudje bi se morali tudi vprašat, zakaj pa sploh hočemo pomagat? Ker so nas tako naučili, da je dobro? Ali smo dobre osebe samo če se utikamo v tuje posle? A hočemo povelišat same sebe? A se hočemo izkazat, kot dobri, ker globoko vemo da nismo?
Tu pa pride na vrsto to, kakor praviš Tea... ravno Kreator pravi, da se ljubezen, znanje, luč, karkoli že, deli brezpogojno, vsakemu, ki to hoče sprejet! Kaj bomo pa mi z znanjem, ljubeznijo.... naredili, je pa spet samo naša svobodna volja.

Masaže

DZK 555

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: November 18, 2008, 02:41:59 PM »
Hvala Iza

In kakšne vzorce za to prepoznavaš pri meni ....

Ravno s tem se ukvarjam
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #27 on: November 18, 2008, 02:46:36 PM »
Hvala Iza

In kakšne vzorce za to prepoznavaš pri meni ....

Ravno s tem se ukvarjam

Hahahaha, ti si faca  ;D
Ne vem, se nisem prav posebej ukvarjala s tabo  ;D, samo saj veš: iste baže ptiči skupaj letajo.
Poizkusi z: Da sem ljubljena, moram delati zastonj. Ta je mene res na rit vrgel  ;) Pa tud še nisem čist črez ;) Mogoče lahko enkrat skupno en reading usekava  ;D
Hihihi

Lep dan! :-*
Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #28 on: November 18, 2008, 02:49:17 PM »
No pa še moje razmišljanje na vse skupaj.
Moj večni problem je bil nekaj zaračunat nekomu ( to imam od očeta, ki se še zdaj razdaja na vse konce in kraje). Toda videla sem, da ko sem delala vse "zastojn", je bil učinek veliko slabši, ljudje niso znali tega ceniti in tudi sam sem se počutila izčrpano. To, da svoje "delo" zaračunavam me je naučil moj brat, saj je bil eden prvih, ki mi je začel moje delo plačevat. In sem si rekla, če mi on plača, lahko zaračunam tudi drugim. Moram reči, da nimam neke fiksne cene. Vedno delam nekako po občutku. Še vedno veliko stvari naredim zastojn, vendar v tem primeru sem videla, da ljudem postane kar samo po sebi umevno, da te lahko pokličejo kadar jih je volja in imajo celo občutek, da si tam zato, da jim "pomagaš" vsakič, ko se jim zahoče. Temu pa se dejansko res reče vampirizem. In neke meje si je potrebno postavit. Jaz rečem temu tako, če se odločim, da nekomu nekaj "podarim" je to moja odločitev in recimo temu, da vem zakaj to v danem momentu naredim. Drugače pa naj ostane pri izmenjavi energije, ki ni nujno vedno samo denar.
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #29 on: November 18, 2008, 02:51:08 PM »

pioizkusi z: Da sem ljubljena, moram delati zastonj. Ta je mene res na rit vrgel  ;)

Ta je močan ja. ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115