Author Topic: Drugačno astrološko razmišljanje  (Read 2879 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Drugačno astrološko razmišljanje
« on: April 17, 2021, 03:56:04 AM »
Iskal sem temo, kamor bi lahko vstavil moje razmišljanje in nekako nikjer nisem našel nič sorodnega.

Vse veste, da imam doma v življenju prav dobrega sopotnika, Labradorca Herculesa.  Že od samega začetka sva zelo tesno navezana in celo vzdihujeva včasih istočasno, v isti sekundi.
Zdaj je star dvanajst let in sedem mesecev, že precej časa pa opažam, da bolj ko on sivi, več jaz najdem sivih las pri sebi.  Meni se naredi kakšna starostna pika, ali bradavica in tudi njemu se pojavljajo.  Včeraj sem si konkretno spraskal bradavico in malo se mi je ulila kri.  Danes je on ležal tu poleg mene, videl sem ga, da se neka liže po nogi, vendar nisem bil čisto pozoren, kaj je. Čez čas sem opazil, da si je tudi on do krvi spraskal bradavico.
 Celo za psicami se ne podi več toliko kot prej, vendar ga spustiti kljub vsemu ne smem, kadar pride kakšna mokra.  Enako velja za mene. 
No, takih drobnih stvari se je nabralo še več in razmišljam, da čez leta bo prišel njegov čas.    Nekje bom moral najti pravilni izračun pasjih let v primerjavi s človeškimi in torej, ko mu bo prišel čas, bo to tudi kazalo kakšni tranziti bodo, ko bom na vrsti jaz.   

Morda sem malo zakompliciral, vendar nekako verjamem, da nisem daleč od resnice.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
Re: Drugačno astrološko razmišljanje
« Reply #1 on: April 17, 2021, 02:52:01 PM »
Andres, odprl si po mojem zanimivo temo, o kateri običajno ne razmišljamo na ta način. Tudi na tem forumu vas je veliko, ki imate take življenjske sopotnike, zato mislim, da se bo dalo o tem razpisati.
Pravijo, da si ljudje in psi, ki živijo skupaj, z leti postanejo podobni. Nimam kužka zato je to moje razmišljanje res samo razmišljanje nekoga, ki nima izkušenj na tem področju.
Se mi pa zdi logično, da so si res podobni. Pes je v osnovi  navajen živeti v tropu in spoštuje tistega, ki je vodja tropa. Tako je v primeru, da živi s človekom, on tisti, ki mu je pes podrejen. Skuša mu slediti in narediti marsikaj tako, kot naredi človek. Obnašanje in reakcije postopoma postajajo podobne. Verjetno se na podoben način spreminjajo tudi njihovi lastniki. S tem pa se spreminjajo tudi njihovi gibi, poteze na obrazu ... postopoma so si vedno bolj podobni.
Tudi psi so čuteča bitja, po moje še bolj kot ljudje. Mi smo te občutke zaradi vpliva okolja in načina življenja, hlepenjem po raznih dobrinah v veliki meri zatrli, živali, kar pri psih najbolj opazimo, pa ne. So odkriti, vedno lepo sprejmejo tiste, ki jih imajo resnično radi, da ne naštevam vseh dobrih lastnosti, ki jih imajo. Vendar, življenje gre naprej, kot je zapisano že ob rojstvu. Tu pa ste ostali s foruma doma.
Prilagam samo povezave do spletnih strani, v zvezi z izračunom in primerjavo starosti med psom in človekom.

https://deloindom.delo.si/vrt-in-zivali/zivali/nova-formula-za-prevod-pasjih-let-v-cloveska

https://www.pesmojprijatelj.si/aktualno/clanek/je-eno-pasje-leto-enako-sedmim-cloveskim

https://www.sciencemag.org/news/2019/11/here-s-better-way-convert-dog-years-human-years-scientists-say

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: August 02, 2021, 02:01:40 AM »
Andres, odprl si po mojem zanimivo temo, o kateri običajno ne razmišljamo na ta način. Tudi na tem forumu vas je veliko, ki imate take življenjske sopotnike, zato mislim, da se bo dalo o tem razpisati.
Pravijo, da si ljudje in psi, ki živijo skupaj, z leti postanejo podobni. Nimam kužka zato je to moje razmišljanje res samo razmišljanje nekoga, ki nima izkušenj na tem področju.
Se mi pa zdi logično, da so si res podobni. Pes je v osnovi  navajen živeti v tropu in spoštuje tistega, ki je vodja tropa. Tako je v primeru, da živi s človekom, on tisti, ki mu je pes podrejen. Skuša mu slediti in narediti marsikaj tako, kot naredi človek. Obnašanje in reakcije postopoma postajajo podobne. Verjetno se na podoben način spreminjajo tudi njihovi lastniki. S tem pa se spreminjajo tudi njihovi gibi, poteze na obrazu ... postopoma so si vedno bolj podobni.
Tudi psi so čuteča bitja, po moje še bolj kot ljudje. Mi smo te občutke zaradi vpliva okolja in načina življenja, hlepenjem po raznih dobrinah v veliki meri zatrli, živali, kar pri psih najbolj opazimo, pa ne. So odkriti, vedno lepo sprejmejo tiste, ki jih imajo resnično radi, da ne naštevam vseh dobrih lastnosti, ki jih imajo. Vendar, življenje gre naprej, kot je zapisano že ob rojstvu. Tu pa ste ostali s foruma doma.
Prilagam samo povezave do spletnih strani, v zvezi z izračunom in primerjavo starosti med psom in človekom.

https://deloindom.delo.si/vrt-in-zivali/zivali/nova-formula-za-prevod-pasjih-let-v-cloveska

https://www.pesmojprijatelj.si/aktualno/clanek/je-eno-pasje-leto-enako-sedmim-cloveskim

https://www.sciencemag.org/news/2019/11/here-s-better-way-convert-dog-years
-human-years-scientists-say

V tej temi sem nekako pozabil odgovoriti. Iskal sem sicer drugo in našel tole.  Naj torej odgovorim. Ti najbrž ne veš, da je moj mali nekako čisto posebno meni namenjen.  Tistikrat ko sem se še odločal je on prvi pritekel k meni. To itak mnogi psi naredijo. Vendar jaz sem vzel vse ure rojstva sedmih psičkov in Tea je malo pogledala in je rekla, da vmes je eden ki bo najdlje živel in še najbolj je meni podoben. Ta eden je bil opisan kot tisti z rjavim priveskom.   Ona ni vedela, da je to Hercules in da je ravno on od sedmih k meni pritekel. Z leti se je najina podobnost, ne le fizična, tudi drugače poglobila in bolj ko je star, bolj opažam vse to iz prvega posta te teme.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #3 on: August 02, 2021, 08:37:29 AM »
Kako zanimivo se nekatere podobne teme pojavijo ob istem času. Ravno včeraj sem naletela na članek, kako si muce izberejo lastnika. Članek me je zanimal, ker se je od 5 brezdomih muckov, ki so se skotili na našem dvorišču in so ostali pri nas brez mame, ker je pobegnila z veterine samo eden odločil zame. In držal se me je vse svoje življenje. Drugi so prišli na obisk, kaj pojedli, včasih tudi poležavali kje v bližini, ampak nihče ni pokazal te navezanosti kot on.
Kot je opisoval članek, si muce izbirajo lastnika glede na našo energijo, ki jo oddajamo. Tudi pri psih je mogoče enako. Živali tudi zdravijo, ker začutijo energijo, ki jo oddajamo ko smo bolni. Točno tja se uležejo, kjer je naš organizem bolan ali nas na kak drug način opozorijo.
Sedaj, ko mojega muca ni več, opažam, da to z energijo drži. Muci še vedno prihajajo na obisk, se pa obnašajo različno. Ena prihaja, tudi je hrano pri nas, se me pa izogiba, odmika od mene, če jo želim pobožati. Druga pa, ki je bila z mojim mucem tudi najbolj pogosto skupaj, sta skupaj spala, tudi pogosto skupaj prišla k meni pa redno prihaja. Navezuje stike z mano, se prav postavlja tako da jo pobožam in tudi leži čisto blizu mene.
Verjetno tudi psi, vsaj delno, izbirajo lastnika po naši energiji.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #4 on: February 04, 2022, 11:45:51 AM »
V bistvu je meni osebno to blazno zanimiva tema.

Imam zdaj drugo res svojo kužo, pa če pomislim nazaj kako sem vzela prvo (res hecen skupek naključij) in zdaj kako me je Gia "počakala" pri vzrediteljici... Hecno, vendar smo si očitno z nekako namenjeni.
Gia recimo je bila stara leto in pol, ko je prišla k meni. Vmes je imela interesente, bila je celo prodana v tujino, pa si je potem, ko je slučajno na FB zasledila fotografije okolice kjer bi jo kupec imel (v boxu kot druge pse, brez sence,...) premislila in vrnila kupnino. Kot malo mladičko sem jo videla in takrat se je blazno stiskala k meni in mi lezla v naročje. Tudi, ko smo njo in še eno, ki mi je bila tudi na voljo prišli po letu in pol pogledat, je "pikirala" name. Astrološko je tudi boljše pasala na našo familijo, pa je šla z nami.
Fizične podobnosti sicer sama še nisem zasledila, bom pa bolj pozorna  :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #5 on: February 04, 2022, 08:48:53 PM »
Moji kužki so tudi po čistem slučaju pristali pri nas. Kot da nas je združila usoda... enako mucka.
In mucka je reeees nekaj posebnega. Je hišna mačkica. Prava frajerka in "gospodarica".
Sploh jo je zanimivo opazovat, ko dobimo obiske.
Že ko zazvoni pri vratih postane "nervozna", se skrije in od daleč opazuje obiske.
Pri nekaterih se skrije, da je ni moč najt še lep čas, še ko odidejo.
Pri nekaterih se ne umakne, ampak burno opazuje nekje iz varne razdalje in se ne pusti cartat in niti ne pusti v bližino.
Se pa pri (do sedaj dveh) osebah ful pocuti varno.
Pride se sama pocartat, je vedno v bližini in sproscena
Zanimivo.

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm