Kako zanimivo se nekatere podobne teme pojavijo ob istem času. Ravno včeraj sem naletela na članek, kako si muce izberejo lastnika. Članek me je zanimal, ker se je od 5 brezdomih muckov, ki so se skotili na našem dvorišču in so ostali pri nas brez mame, ker je pobegnila z veterine samo eden odločil zame. In držal se me je vse svoje življenje. Drugi so prišli na obisk, kaj pojedli, včasih tudi poležavali kje v bližini, ampak nihče ni pokazal te navezanosti kot on.
Kot je opisoval članek, si muce izbirajo lastnika glede na našo energijo, ki jo oddajamo. Tudi pri psih je mogoče enako. Živali tudi zdravijo, ker začutijo energijo, ki jo oddajamo ko smo bolni. Točno tja se uležejo, kjer je naš organizem bolan ali nas na kak drug način opozorijo.
Sedaj, ko mojega muca ni več, opažam, da to z energijo drži. Muci še vedno prihajajo na obisk, se pa obnašajo različno. Ena prihaja, tudi je hrano pri nas, se me pa izogiba, odmika od mene, če jo želim pobožati. Druga pa, ki je bila z mojim mucem tudi najbolj pogosto skupaj, sta skupaj spala, tudi pogosto skupaj prišla k meni pa redno prihaja. Navezuje stike z mano, se prav postavlja tako da jo pobožam in tudi leži čisto blizu mene.
Verjetno tudi psi, vsaj delno, izbirajo lastnika po naši energiji.