Da povem, kako je moj Eeeee...
Ker se ne nameravam sprijazniti z nečim prezgodaj, sem šla v raziskavo. Našla sem informacijo, da piskanje v ušesu običajno izvira iz živčnega sistema, brnenje ali šumenje pa iz žilnih struktur. In sem brskala dalje. Lahko se zgodi, da na kakšno žilico pritiska mišica in s tem povzroča motnje v pretoku. Gre za mišice vratu, obraza in po lasišču. Do stanja lahko pride zaradi prisiljenih položajev. Glava usmerjena navzdol, pogled navzgor, spanje na trebuhu, tipično je npr. za kolesarjenje s pogledom, usmerjenim naprej, lahko pa je tudi posledica sunka, npr. pri prometni nesreči, ko glava sune nazaj in naprej.
Tretji dan sem v tišini (brez zdravil).
Rena in Sanjalka, če bo kateri kaj v pomoč ...
Obstaja stretch ... Odpreš usta, kolikor gre, lahko si pomagaš z rokami (ena na čelu, druga na spodnji čeljusti), držiš 2-3 minute, večkrat čez dan ponoviš. Za večji razteg lahko nagneš glavo nazaj in v stran, toliko, da se lepo začuti narastišče na spodnjem delu vratu.
Potem pa masaža, ta je vedno superiorna raztezanju. Jaz sem masirala ročno (manjše mišice na obrazu in lasišču) in z žogico (večje mišice, vrat in trapezi) -najboljša je plastična (Lacrosse) žogica, teniška je premehka. Masiraš posamezne mišice na delih, ki so na
tej sliki označene s križci. Tam je vir težave, kakšen t.i. vozel. Kritičen je lahko tudi predel med lopaticami in hrbtenico (ne valjati po hrbtenici!), ta se lahko povalja (oz. požogica) stoje, z žogico med hrbtom in steno. Pretipati se izplača
vse te točke. Zelo močno ni treba pritiskati, a vendar dovolj čvrsto, toliko, da se čuti napetost vzdolž posamezne mišice.
Ni rečeno, da mine takoj (čeprav pri meni je Eeeee utihnil še isti dan), običajno trigger pointi po obdelavi potrebujejo vsaj eno prespano noč. Je pa to tudi recept zoper tenzijske glavobole.