Ne vem, ali smo že odprli temo za izmenjavo mnenj glede solarnih povratkov, pa sem jo kar začela. Želim, da se sem lepi prihodnje in dosedanje solarce, predvsem take, pri katerih predvidevate živahnejše dogajanje, ali pa so bila leta prelomna za vas v nekem smislu.
Moj naslednji je precej podoben energijam moje rojstne karte, prevladuje sicer 12. hiša, kjer zraven Sonca tičita še Neptun in Merkur v široki konjunkciji, družbi pa se pridružuje Kiron na 0* Ovna. Vladar je Mars, v 1. hiši v Biku, ki pa je bolj ali manj neaspektiran, če ne štejem sekstila s Soncem in široke konjunkcije z Uranom.
Močna je še 10. hiša, ki zadržuje tudi svojega vladarja, Saturna, v široki konjunkciji z Venero in Plutonom.
Jupiter dela iz 9. hiše kvadrat na dvojec Merkurja in Neptuna.
Posebna pa je Luna v 7. hiši v Tehtnici, ki je praktično neaspektirana.

Kaj opažam? Tema je zelo podobna že predhodni, lanski, kjer sta bili Ribi glavna tematika, sicer iz 3. hiše. Lanski vladar je bil Jupiter v opoziciji z Luno v 5. hiši v Biku. Veliko sem se ukvarjala s prijateljskimi odnosi, vendar se redkokdaj, kljub relativno veliki količini stikov z drugimi, nisem počutila tako samo in zmedeno. Zrušile so se romantične predstave o določenih prijateljih, po domače povedano, so razmerja "odpadla" iz življenja, in to tista, ki so poprej trajala več let, pa tudi zrušitev samih čustev do nekoga, ki je sicer zelo blizu. Prvo polovico leta sem se pritoževala nad dinamiko, češ, da se mi nič ne dogaja, nato se mi je stvar nenadoma rahlo zagabila in sem se odmaknila sama, veliko časa preživela s seboj.
Po drugi strani mi je Uran v 4. hiši kvadrat Pluton v 2. hiši prinesel dokončno selitev od doma, ki sem jo zahtevala precej trmasto in se obenem zato podvrgla tudi določenim konfliktom znotraj doma. Osamosvojitev se kaže tudi z Marsom v Strelcu v 1. hiši. Ta Mars, ki je istočasno kvadriral konjunkcijo Venere in Neptuna, je zaviral moje umetniške impulze z določenimi "nadpričakovanji", nisem točno vedela, kaj naj storim s tem, ni prišlo do realizacije, obenem pa sem se preveč razdajala prijateljem.
Letošnja je veliko bolj zaprte, delovne narave, kaže pa, da bom še vedno razmišljala o podobnih temah, kot lani. Iz te moje 'samosti' bi letos lahko res potegnila kaj temeljnega, kaj ustvarila, velik potencial je nakazan z zelo dobro postavljeno 10. hišo, če se le ne bom vdala strahom glede (ne)uspeha. V primerjavi s poprej bi morala imeti več volje, odnose pa jemati bolj s socialnega vidika, kot pa vidika nečesa, kar si lahko, upravičeno "lastim".
Moj (dosedaj največji) "annus horriblis" je bil sicer tale: