Author Topic: Homeopatija  (Read 4306 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Homeopatija
« on: February 13, 2025, 09:04:01 AM »
Kakšne so vaše izkušnje s homeopatijo oz. homeopati?

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Homeopatija
« Reply #1 on: February 13, 2025, 09:39:09 AM »
Če govorimo o homeopatiji kot o homeopatskih granulah, imam jaz pozitivne izkušnje. Predvsem na sina zelo dobro delujejo. Je pa v Šenčurju dobra homeopatinja.
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #2 on: February 13, 2025, 10:07:07 AM »
Tudi jaz imam z granulami pozitivne izkušnje.
Sem jih dala hčeri, ko je bila še čisto majhna in imela vnetje ušesa.
Je pomagalo takoj.
Pri tako majhnemu otroku verjetno ne more iti za placebo učinek, tako da mislim, da je dejansko delovalo.
Granule smo dobili v klasični lekarni.

Kaj pa izkušnje s homeopati?
Ravnokar imam za sabo izkušnjo, ko je bil sestanek s homeopatom sicer zelo v redu, vzel si je čas, prijeten možakar, delal zapiske, potem rekel, da bo zadevo preučil in sestavil primerno terapijo.
Bilo mi je všeč, ker ni udrihal čez uradno medicino (je tudi sam zdravnik), ni zahteval prenehanja jemanja zdravil...
Kar lepo smo se pogovorili.

Danes pa me kliče sestra od tam in mi razloži, da bodo danes poslali zdravila.
Na vprašanje, ali lahko izvemo, kaj pričakovati, kaj se bo dogajalo, kaj se bo zdravilo... je bil odgovor, da to pa ne, to je doktor presodil, kaj je najbolj primerno in da tako deluje homeopatija.
Tudi v navodilih baje teh pojasnil ni.
Ni se pustila kaj dosti spraševat.
Pogovor mi je zvenel v stilu "samo čim manj sprašuj, da ne pogruntaš, da smo te nategnili".  :(

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #3 on: February 13, 2025, 02:33:00 PM »
Tudi sama mam dobre izkušje s homeopatskimi granulami, ki smo jih uporabljali, ko je bila hčera majhna.
Mi smo hodili v avstrijo v nabavo.
Okrog homeopatov pa žal nimam izkušenj.
Je pa tvoja izkušnja Pika prav čudna, res.
Svašta...
In pol zaupaj, ane?
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #4 on: February 13, 2025, 03:48:43 PM »
Glede homeopatov...tako kot povsod in v vseh področjih, so takšni in drugačni. Je bila moja gimnazijska sošolka tista homeopatinja (pa tudi uradno zdravnica), ki so jo sodno preganjali zaradi smrti enega pacienta. Zanjo bi dala roko v ogenj, da je naredila vse, kar je lahko. Res mi je žal zanjo, na koncu se je zlomila in sama sebi sodila, 8 let je tega.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #5 on: February 13, 2025, 03:50:53 PM »
Ja, homeopatske granule se dobijo v lekarnah in so preverjena zadeva.
Tako da ti jih predlaga farmacevtka, ko poveš, kaj rabiš in za kaj in za koga.
Tale telefonski odgovor mi je pa dvignil kocine pokonci. Spomnil me je na na komentarje samooklicanih "od boga poslanih" izvajalcev raznoraznih praks, ki "bodo že zrihtali, tebe pa itak ego daje, ker samo ego hoče pojasnila, zato ne zaupaš", kjer gre za popolnoma jasna prikrivanja neznanja, manipulacijo, zavračanje odgovornosti... da ne naštevam.
Pa ne rečem, da je ženska tako mislila, vendar je homeopatija preverjena zadeva v praksi, v svetu znanstveno priznana stroka, zato se mi zdi čudno, da ne bi mogla dobiti preprostega odgovora na svoje vprašanje.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #6 on: February 13, 2025, 03:52:41 PM »
Glede homeopatov...tako kot povsod in v vseh področjih, so takšni in drugačni. Je bila moja gimnazijska sošolka tista homeopatinja (pa tudi uradno zdravnica), ki so jo sodno preganjali zaradi smrti enega pacienta. Zanjo bi dala roko v ogenj, da je naredila vse, kar je lahko. Res mi je žal zanjo, na koncu se je zlomila in sama sebi sodila, 8 let je tega.

Ojoj Cvetka. Mi je žal.
Ja, to so pa te fore, ko potolčeš človeka na osnovi enega samega primera, ostalih nekaj 100 uspešnih pa, kot da jih ni bilo.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #7 on: February 14, 2025, 03:12:26 PM »

O groza no. Pa zakaj bi bila ona kriva za njegovo smrt? Razen če ga je nagovarjala k opustitvi zdravil?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #8 on: February 14, 2025, 04:48:41 PM »

O groza no. Pa zakaj bi bila ona kriva za njegovo smrt? Razen če ga je nagovarjala k opustitvi zdravil?
Svojci pokojnega so jo tožili. Na netu odtipkaj "Darja Eržen sojenje" :blank:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #9 on: February 14, 2025, 05:30:01 PM »
Ja, žalostno.
Sem prebrala.
Pacienta ni napotila na klasično zdravljenje in je vztrajala pri homeopatskem zdravljenju, čeprav ni delovalo.  :(

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #10 on: February 14, 2025, 05:37:54 PM »
Poznam dobro vse te okoliscine, pacient je vztrajal pri homeopatskem zdravljenju in ni želel pomoci uradne medicine.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #11 on: February 17, 2025, 09:07:00 AM »
Zlahka verjamem, da je bilo tako, Cvetka.
Navedla sem samo to, kar sem prebrala na spletu po tem, ko sem vtipkala "Darja Eržen sojenje".