Jaz sem še v času študija tujih jezikov pred davnimi xy leti

začela preučevati učenje v alfa stanju, ter potem uvajati na svojih tečajih kombinacijo poučevanja tujih jezikov po takratni "klasični" metodi in v alfa stanju. Zadeva je bila zelo zanimiva in je seveda delovala, za takratne čase je bila pregrešno revolucionarna tu pri nas, danes je pa to že zelo poznana metoda.
Na tečaj fotobranja sem šla z obema otrokoma k Mateju.
V dvorani na tečaju nas je bilo ogromno naenkrat, kakih 150.
Meni osebno je bilo to preveč, bi raje delala v manjši skupini ko se z neko novo metodo spoznavaš, saj menim da vsi odnesejo več od tega.
Pri fotobranju gre za kombinacijo različnih tehnik, med drugim v enem delu ukvarjanja s tekstom vsebuje tudi hitro branje.
Po Matejevi metodi poteka v več fazah: seznanjanje s tekstom, priprava, foto fokus, poogled teksta, aktivacija. Ključ vsega pa je, da faza foto branja poteka v theta stanju zavesti, ker je takrat pomnjenje pač toliko boljše in potem priklic lažji in učinkovitejši.
Ugotovila sem, da sem v bistvu veliko tega intuitivno delala že sama med svojim študijem, pa se potem skozi delo z alfa stanjem še podrobneje spoznala s tem, tako da je bilo vse skupaj nek drug pogled na zadevo, spoznala sem par novih trikov kako možgane dodatno izkoristiti.
Ne morem reči da zadeva ni delovala, predvsem je bila toliko bolj fascinantna za tiste ki o teh stvareh do zdaj niso vedeli nič.
Sama ne bi govorila o kakšnih drastičnih procentih izboljšanja, predvsem pa trenutno nimam potrebe po branju kakih velikih količin tekstov, tako da se potem nisem podrobneje ubadala z zadevo in podrobneje preverjala učinka.
Se mi je pa po tem tečaju utrnila ideja, da bom verjetno kmalu poskusila pripraviti kak tečaj učenja tujega jezika po kombinaciji teh metod, ki jih poznam, torej učenje v theta s foto branjem, predvsem pa bi rada to delala za otroke ki jih na žalost po šolah še vedno strašijo s tujimi jeziki in imajo zato po nepotrebnem težave.