Spletni simbol
Znanja vseh časov, medicine vseh časov => Praktična znanja => Topic started by: Jane on September 16, 2012, 08:04:34 AM
-
Z dobrimi recepti nadaljujemo tukaj... :)
-
Kaj bomo danes kuhali?
-
Nič posebnega porova juhica, pražen krompirček, pa zame poleg omakica iz cvetače, za mojedva pa mesek. Pa veliko sklede solate ;D
-
Danes mi ne gre za kuhat. Sem skuhala sam hrenovke. Bom videla, kaj bo zvečer, mogoče naredim skutne palačinke
-
Meni se tudi ne da, ampak sem TAKO lačna in če ne bom jaz, bo mož spet pico naročil, kar mi pa res ni ;D
-
Moj recept :)
50g pirinih rezancev skuhaš, odcediš in zmešaš zraven 50g na kocke narezanega dimljenega lososa, pest sveže natrgane mete (samo spereš in ločiš listke), 1 narezan paradižnik in kefir + začimbe po želji. Po poješ hladno ali pa daš toliko na ogenj, da postane toplo.
Namesto mete paše zraven lososa tudi pehtran, ampak potem narediš smetanovo omako :)
-
Noben vec receptov ne pise :( Bomo mal obudili temo a ne?
-
Fino bi bilo imeti kaksne zdrave receote, ker jaz karkoli pojem se dobesedno vidno prilepi name.
To je prav grozno.
Tako da ce imate kak fin zdrav recept bom nadvse navdusena. :P
Ps:imam doma knjige z zdravimi recepti, ma so take eksoticne sestavine, da bog pomagaj.
Jaz bi kaj domacega in zdravega ;D
-
Zeljna juha Vidka ;)
A ma kdo recept za kuhano vino? Ga samo pogrejem in vrzem une klincke not al kako?
-
Pa cimet pa limona pa razredčeno z vodo.
-
Pa sladkor :)
-
Ponavadi mora kakšno minuto vreti, da gre alko ven. ;D Sam ga ne pijem, ampak velika večina ga prevreje. Sladkor + vsi ostali dodatki, ki jih pač še dodajo (klinčki, cimet in podobno). Pač od želje okusa.
-
Jane, lahko samo vino zakuhaš, ponavadi se pa tudi redči z vodo, da ni premočan. Jz dam cca dve tretjini vina in tretjino vode, dodam začimbe: klinčke, cimet, limonine rezine in zavrem, pokuham samo še kakšno minuto. Sladkor po okusu. Lahko sproti sladkaš in pač okušaš, če je dovolj, lahko pa daš na mizo nesladkanega in si vsak sam sladka.
Mmmmm, bom jz tudi naredila ;D.
-
Hvala :-* Sem mislila danes ko se kida mal to narest, pa so vsi neki nadrkani milo rečeno, da sem šla raje noter ;D Bom za novo leto ;D
-
Od vsega zdravega, danes ponujam alfa pico ;) Že vshaja testo
-
Hvala :-* Sem mislila danes ko se kida mal to narest, pa so vsi neki nadrkani milo rečeno, da sem šla raje noter ;D Bom za novo leto ;D
Čudno, kaj jim je? Mi s sosedi smo ponavadi prav uživali v kidanju in bili razigrani v snegu... Da bi pa še kdo zakuhančka prinesel...mmm....bi bil cel žur :P
-
en recept za "božansko solato" :)-lahko in nasitno, pa še dobro :)
-zeleno solato očistiš in narežeš
- vzameš piščančja prsa in jih narežeš na trakce, nato pa jih malo popečeš, dodaš origano, ko dobijo svetlo barvo (nimajo več surove roza barve), nanj dodaš dve žlici medu in premešaš. Jaz dodam še malo bazilike. Potem pa popečeš do hrustljavega, začiniš solato, daš pščančka gor in pomešaš :)
pa dober tek :laugh:
če pa želite še dodatek, sir narežeš na rezine, ga v ponvi popečeš kot omleto, ko se razstopi. Na papirju ohladiš in nadrobiš v solato :) Dela je manj, kot izgleda, poje se pa še hitreje :laugh:
-
super recept - hvala :-*
lahko pa namesto popečenega sira naribaš gor kar parmezan ali pa drug sveži sir narežeš - tudi zelo zelo dobro
-
Danes bom pa piranskega branscina, pečenega v soli :) mmmm, komaj čakam!
-
Evo Tea, ko si sprasevala kaj jem, ce ni mesa. Bom malo receptov dala, ko se bo kaj kuhalo.
Danes ohrovtova enoloncnica s krompirjem + palacinke.
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=8590
-
super, hvala Jane
-
Dan, pri nas je bila fižolova juha in rižev narastek. Z narastkom gre malo več časa, ampak če se riž skuha nekaj prej, gre hitrejš. Njami.
-
Danes zelenjavna juha, sladko rdece zelje in pire. Za mesojede se pecenice zame pa poleg velika skleda solate :D
-
Danes imamo vege sarme.
Preprazis cebulo, dodas kuhan riz, na kocke narezan dimljen tofu, petersilj, jaz dam se malo sejtana lahko tudi sojinih kosckov. Solis, popras, dodas vegeto po okusu. To nadevas v zelje sa sarmo, kuhas 30 minut. Dodas proti koncu se malo paradiznikove mezge ter rdece paprike in to je to.
-
Danes imamo vege sarme.
Preprazis cebulo, dodas kuhan riz, na kocke narezan dimljen tofu, petersilj, jaz dam se malo sejtana lahko tudi sojinih kosckov. Solis, popras, dodas vegeto po okusu. To nadevas v zelje sa sarmo, kuhas 30 minut. Dodas proti koncu se malo paradiznikove mezge ter rdece paprike in to je to.
Mmmm, to pa zveni odlično. Bom naredila.
-
Zakaj ne bi spet malo obudili te teme? :)
Če doma nimate jajc, priporočam uporabiti zmleta lanena (ali chia) semena in sicer v razmerju ene večje čajne žličke semen na dve in pol žlički vode. Počakamo 5-10 minut, da dobi vezljivo konsistenco. Taka količina zadošča za 1 jajce.
Jajca lahko zamenjate tudi z sodo bikarbono, zmešano z navadnim kisom (razmerje 1:1 v žličkah)
Če pri kuhanju testenin, pri pitah, pride precej smetanasto, je dobro količino kisle/sladke smetane razpoloviti in nadomestiti z grškim jogurtom, ki da lahkost okusa.
Belo meso in ribe vedno zalivamo z belim vinom (Traminec, Beli pinot), rdeče z rdečim (tukaj posebej pazimo, da je takšen z manj tanina, najbolj varno je uporabiti Merlot)
Namesto smetane se za smetani podobne omake lahko uporabi predhodno namočen beli fižol, ki nima intenzivnega okusa.
Meso se odlično panira tudi z mešanico mlete paprike in zmletih koruznih kosmičev.
Kadar po vrhu sladic želimo preliv iz mlete čokolade, to izboljšamo z enim ščepcem soli in tremi sladkorja (lahko tudi manj). Čokoladi zelo soroden je rožič.
-
Mi imamo jajca vsak dan, ker jih kokoške nosijo. :laugh:
Drugače pa ja, chia semena so poznana po tem, da vežejo stvari. Jaz sem jih velikokrat jedla kar zmešana v jogurt. Zelo nasitijo.
-
Danes se mi bodo prilegli špageti na bolonjski način. :P