Spletni simbol

Znanja vseh časov, medicine vseh časov => Praktična znanja => Topic started by: kontejner on November 15, 2012, 09:10:38 AM

Title: Roštilj
Post by: kontejner on November 15, 2012, 09:10:38 AM
Ker je tema namenjena praktičnim znanjem, sem pomislil, da je kurjenje roštilja tudi neka oblika praktičnega znanja. Torej, če najprej omenim, da mi je roštilj res super stvar, hobi..., morda tudi zato ker mi je ogenj zelo pri srcu, dim....in seveda hrana. Tu je združeno popolnoma vse, aja pa pivo gre zraven...torej substanca haha.

Je tu še kak ljubitelj hrane z žara, lahko bi kako rekli o "pacah" za meso...ker brez tega res ne gre, pa kje recimo kupujete čevape, jaz zadnje leto samo pri "marinčku" in so res super.

Oglje je recimo blazno pomembno, trgovinska sranja so res sranja v pravem pomenu besede, sploh briketi..., torej za začetek je potrebno nabaviti pravo naravno proizvedeno oglje....potem pa počasi naprej.

Hm, če ste tukaj slučajno bolj ali manj ljubitelji zelenjave...sem si s tem prispevkom precej zajebal zadevo... :D
Title: Re: Roštilj
Post by: sasa on November 15, 2012, 09:21:19 AM
Am, nas je nekaj, ki ne jemo mesa, ja...
Title: Re: Roštilj
Post by: Jane on November 15, 2012, 09:29:21 AM
Ja tud vege zna biti na roštilju ful hudo. Sprobaj  ;)
Title: Re: Roštilj
Post by: Škratinja Nagaya on November 15, 2012, 09:40:33 AM
 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 15, 2012, 09:42:40 AM
Ja saj tudi kake bučke so čisto ok, seveda s tržaško omako..., pa malancani, hm, aja pa šampinjoni z gorgonzolo...tukaj se pa moje zavedanje o zelenjavnih zadevah tudi konča.
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 15, 2012, 10:39:45 AM
Uh, meso z žara je najboljše. Najbolj prvinski način priprave.  :laugh:
Pravijo, da res obvladam peko mesa na žaru in tudi sama mislim tako - vedno mi uspe pripraviti optimalno zapečeno, a še vedno sočno meso. Ponavadi ga ljudje čisto preveč prepečejo.  >:(

Čevapčiči, seveda, obvezno iz govejega in ovčjega mesa ... Tiste s svinjskim mesom si je umislil Slovenček.  :laugh:

Goveji steak ... Uh ... Mogoče moje najljubše od mesa. Sem včeraj enega konkretnega.  ;D

Tale tema mi je všeč.  ;D





Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 15, 2012, 10:45:18 AM
Ja, prvinski način priprave...., ne razumem ljudi, ki pravijo da ni razlike v okusu pri pečenju na oglju v primerjavi s plinsko ploščo.....

Sem imel pri ex-ženi tudi plinski roštilj na lavo..., plinski gorilec je segreval vulkansko kamenje..., vse skupaj se je pokrilo s pokrovom. No ta opcija je pa tudi vrhunska, tudi jaz nisem opazil nobene razlike med ogljem in tem žarom na lavo. Ampak je šel roštilj z njo.... :(, jah tudi ločitev prinese nekaj slabega... ;D Top varianta za kak balkon kjer bi kurjenje izzvalo medsosedski spor, ki bi kaj hitro prerasel iz verbalnega nivoja na fizičnega hahahah
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 15, 2012, 10:47:21 AM
Am, nas je nekaj, ki ne jemo mesa, ja...

Ehm ..  ??? Ti ga spet ne?
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 15, 2012, 11:03:49 AM
(http://www.gazdarica.com/site/slike/rostilj/rostilj.jpg)

 ;D
Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 15, 2012, 11:12:59 AM
Samo ni ok, da gori ogenj spodaj..., je potrebno s pirčkom sanirati situacijo hahah
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 15, 2012, 11:47:42 AM
s pirčkom sanirati situacijo

Druga Slovenčkova pogruntavščina.  :P :P :P

 :laugh:
Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 15, 2012, 11:51:13 AM
s pirčkom sanirati situacijo

Druga Slovenčkova pogruntavščina.  :P :P :P

 :laugh:

Ja drži, vendar je res koristna zadeva, tista aroma....pa okus potem.., pa še zapaše da ga rukneš zraven...ene šest komadov haha
Title: Re: Roštilj
Post by: sasa on November 15, 2012, 12:18:03 PM
Am, nas je nekaj, ki ne jemo mesa, ja...

Ehm ..  ??? Ti ga spet ne?

Že od avgusta... Tuna ostaja na mojem jedilniku in vse ribe, meso mi pa ne paše.
Title: Re: Roštilj
Post by: Jane on November 15, 2012, 12:22:20 PM
Ja saj tudi kake bučke so čisto ok, seveda s tržaško omako..., pa malancani, hm, aja pa šampinjoni z gorgonzolo...tukaj se pa moje zavedanje o zelenjavnih zadevah tudi konča.

okusna je polentica na žaru, sirček na žaru, polnjene paprike, vege ražnjički v "paci", potem lahko narediš vege čevapčiče, polpetke itd. Enkrat smo probali ananas na žaru - majka.
Potem maš še paradižnike z mozarelo itd. Ma vse živo se da.
Title: Re: Roštilj
Post by: Tejka on November 16, 2012, 03:47:15 PM
Uf Jane, če ne bi imela totalnega betona v želodcu, bi se znala po tem postu spravit celo kaj za jest delat hihihi.
Eni smo pač na zelenjavi Kontejner, naj te to ne moti, se načeloma ne vtikam v tuje okuse, ravno tako kot ne maram, da kdo komentira mojo prehransko izbiro ;)
Title: Re: Roštilj
Post by: sasa on November 16, 2012, 04:13:39 PM
Eni smo pač na zelenjavi Kontejner, naj te to ne moti, se načeloma ne vtikam v tuje okuse, ravno tako kot ne maram, da kdo komentira mojo prehransko izbiro ;)

Pridi v moj svet, boš konstantno poslušala...
Title: Re: Roštilj
Post by: Tejka on November 16, 2012, 04:26:25 PM
Bejb sem tudi jaz prvo leto ali dve, zdaj pa samo še občasno.

Če se kdo zelo vztrajno vtika v moj krožnik, pa mu začnem razlagati kak del parazitologije. Kokcidije ali askaride še najrajši pa Trihinelo...  ;D >:D Zanimivo kako hitro potem spremenijo temo hihihi :D
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 16, 2012, 05:18:24 PM
Oh, pravega ljubitelja roštilja nič ne spreobrne.  8)

(http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/19084089.jpg)
Title: Re: Roštilj
Post by: Jane on November 16, 2012, 05:25:13 PM
Oh, pravega ljubitelja roštilja nič ne spreobrne.  8)

(http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/19084089.jpg)

Misli si ja. Tok mesa kot sem ga jaz požrla ga marsikdo cel življenje ne bo. Pa je finito...me ne zamika sploh.
Title: Re: Roštilj
Post by: sasa on November 16, 2012, 06:38:02 PM
Jane, mogoče si izjema, ki potrjuje pravilo  :P
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 16, 2012, 07:15:38 PM
Mogoče ti pa spet zadiši ...
Title: Re: Roštilj
Post by: Jane on November 16, 2012, 07:22:14 PM
Dvomim, nikoli se ne ve, ampak resno dvomim. Ker moja prehrana ni vezana samo na to ali je okusno ali ane, ampak enostavno mi telo ni zmoglo več pojesti nekega trupla. Ne znam razložiti, ampak uprl se mi je vsak atom, vsaka celica mojega telesa.
Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 19, 2012, 09:53:18 AM
Saj rastlino tudi ubiješ ne? Če bi šli po tej logiki, da nihče nikomur ne škoduje, bi moral biti svet ena sama skala, brez vsega življa.
Title: Re: Roštilj
Post by: Maja on November 19, 2012, 10:07:15 AM
Ja.

Jogiji imajo teorijo, da bi bilo primerno jesti samo tisto, kar rastlina sama da, ne sme se je pa odrezati.

Tako, da ...
Title: Re: Roštilj
Post by: sanjalka on November 19, 2012, 10:09:12 AM
Če bi znali, bi se "hranili" s sončno energijo in potem bi lahko vsi živeli med seboj v sožitju, brez pobijanja.
Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 19, 2012, 10:33:35 AM
Eni smo pač na zelenjavi Kontejner, naj te to ne moti, se načeloma ne vtikam v tuje okuse, ravno tako kot ne maram, da kdo komentira mojo prehransko izbiro ;)

Pridi v moj svet, boš konstantno poslušala...

Saj mene nič ne moti kaj kdo drug počne, vsak kar mu odgovarja, ne maram pa da mi kdo karkoli vsiljuje. Tudi gay-ji me ne motijo, dokler me ne bi recimo zapeljevali ali kaj podobnega.
Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 19, 2012, 10:34:33 AM
Ja.

Jogiji imajo teorijo, da bi bilo primerno jesti samo tisto, kar rastlina sama da, ne sme se je pa odrezati.

Tako, da ...

Jah, kar rastlina sama da..., to kar rastlina "da" je namenjeno njenemu razmnoževanju, če bi bili picajzlasti hehe, bi rekli, da jemo rastlinske otroke....uh se sliši groteskno hahahah

Title: Re: Roštilj
Post by: kontejner on November 19, 2012, 10:36:29 AM
Če bi znali, bi se "hranili" s sončno energijo in potem bi lahko vsi živeli med seboj v sožitju, brez pobijanja.

Tudi, če bi se hranili s sončno energijo..., bi se premikali a ne? Med premiki pa nehote ubiješ kako žuželko..., torej ta teorija ne drži vode. Sicer pa je prehranska veriga zasnovana predvsem zato, da se življenje na zemlji sploh nadaljuje in ne izumre. Sicer se čudno sliši vendar ubijanje je pogoj, da se življenje nadaljuje, narava je vse skupaj zasnovala tako, da šibki predstavniki vrste končajo kot hrana drugim, tako se prenašajo le najboljši geni kar je nujno potrebno za ohranitev vrste.